Másnál is volt, hogy 5 hónapos anyatejes babájának még fájt a hasa?
Azt hittem 3 hónaposan elmúlik, de sajnos nem.
Elkezdünk enni, pár korty, kifeszíti magát, és nem bírjuk folytatni a szopit.
Holnap megyünk súlymérésre, van egy olyan érzésem, hogy szinte alig, vagy semmit nem hízott:-(
Talán lassan ideje lenne elkezdenem a hozzátáplálást?
Lehet, hogy az anyatej íze, összetétele annyira megváltozik, hogy nem bírja?:-(
nem mindegy hogy mit eszel!
a babának sokszor attól fáj a hasa amit eszel, mivel ezt átviszed neki az anyatejjel
olvass utána a neten ennek
Az okot neked kell(ene) kideríteni, ebben inkább szaktanácsadó tudna neked segíteni.
Viszont az biztos, hogy a korai hozzátáplálás nem lesz megoldás, vagy ha igen, az csak látszat lesz. Lehet, hogy több rejtett kárt okoznál vele, mint hasznot. Én mindenképp várnék vele az ajánlott életkorig.
Az anyatej összetétele folyamatosan változik, de "csak úgy", magától nem módosul úgy, hogy a baba hirtelen nem bírja. Ha váratlan a változás, annak mindig más oka van, pl. te eszel valami olyat vagy esetleg a baba beteg stb. Ha viszont folyamatos a fájdalom, ahogy írod, annak más oka lehet. Sok kérdést kéne ehhez feltenni, ezért is javasolnám a szakértőt.
Köszönöm a válaszokat!
Ma megkérdeztem a doktornőt, ott volt a védőnő is, hogy ilyen esetben mit csináljak. Azt mondták, hogy talán kevés a tejem, és azért, mert nem akar küzdeni a baba. Mondtam, hogy nem kevés, mert amint elengedi a cicit, spriccel a tej. Félálomban éjjel nincs gond, akkor eszik, csak nappal megy ez a küzdelem :-(
Csak annyit mondtak, hogy kezdjem meg a hozzátáplálást tejpéppel.
... no komment. :(
Én inkább azt javasolnám neked, hogy keress meg egy szaktanácsadót, hátha kideríthetnétek, mi a gond. Ha gondolod, magánban javasolhatok neked.
Hozzátáplálásra pedig valószínűleg nem lesz szükség, elég kicsi rá az esély. Lehet, hogy látszatra megoldaná a gondotokat, viszont számos egyéb káros hatása lehet a korai hozzátápinak, amire nem biztos, hogy szükség lenne... (Meg mondjuk én úgy vagyok vele, hogy ha van még esélyem kideríteni az okot és annak megfelelő megoldást találni, akkor inkább ezt teszem, mint kerülőúton keressek választ.)
De mindezt egy "szaki" jobban meg tudná ítélni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!