Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A védőnők miért osztogatnak...

A védőnők miért osztogatnak szakmailag megalapozatlan tanácsokat szoptatási kérdésekben? Nincs benne a képzésükben, hogy mivel segíthetik az anyukát a szoptatásban?

Figyelt kérdés

Ha van itt védőnő, nagyon örülnék ha válaszolna.

A kérdésemet ez a kérdés ihlette:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

2010. nov. 20. 21:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hát ez biztos főiskola függő is, meg tanári gárda függő. Én Szegeden végeztem és nem háromnegyed oldalt foglalkoztunk a szoptatással. Szerencsére. De tudom, hogy néhány jó tanár sajnos elment már azóta.
2010. nov. 21. 12:57
 12/20 anonim ***** válasza:
46%
11:39 kuldheted a linket.Egyebkent a gyakori szopi nalunk az igeny szerinti szopit jelenti,a delelotti orakban mivel sokat alszik keveset szopizik delutan mar nagyon nyugi ezert keri gyakrabban es ez lehet orankent is.
2010. nov. 21. 13:22
 13/20 anonim ***** válasza:
www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/at.htm
2010. nov. 21. 17:42
 14/20 anonim ***** válasza:

Márpedig valami csak nem stimmel, ha ennyi anyukától olvasni kritikát a védőnőjükről. Pl rengeteg helyen írják itt a gyik-en is, hogy lettek volna tejadók, de a védőnőjük elhessegette őket azzal, hogy macerás. Az én védőnőm is megpróbált lebeszélni, hogy az anyatejgyűjtő állomáson keresztül adjam le a tejet, mondván, alig marad valami a tejben, mire az idegen kisbabához jut. Lehet, hogy így van, de nem biztonságosabb mindenkinek, ha a lefejt tejet előbb bevizsgálják? Ami az én babámnak megfelel, azt nem biztos, hogy közvetlenül adnám más babának nyugodt szívvel.

Ez az egyik. A másik, hogy egy újdonsült anyukának abban is kell segítség, hogy honnan milyen támogatásokra jogosult. Az én védőnőm az egyszeri anyasági támogatás pontos összegét sem tudta megmondani, sem azt, hogy a mi kerületünkben van-e valamilyen juttatás. Szoptatásról egyszer sem beszélgettünk a terhesség alatt, pedig szerintem az is a védőnő egyik feladata lenne, hogy felkészítse a leendő anyukát. Nekem az a véleményem, hogy kevesebb anyuka fordulna el a szoptatástól, ha a védőnő már jó előre elmondaná, hogy mire kell számítani. Mert az első pár hét nagyon kemény tud lenni, és szerintem sokan akkor adják fel.

3 hós baba anyukája

2010. nov. 22. 06:11
 15/20 anonim ***** válasza:

"A nagyfokú engedékenység mellett is azért nem ajánlott a 2 óránál gyakoribb szoptatás, hiszen ez már esetleg a tejtermelés ellen is hat, pl. azáltal, hogy sem az anya, sem a csecsemő nem tud pihenni. Ha a csecsemő sír ez nem jelenti mindig azt, hogy éhes."

nem tudom hogyan hat a tejtermeles ellen a 2 oranal gyakoribb szoptatas?

a vedonom is azt mondja,igeny szerint de a 2,3 orat jo lenne megvarni,akkor mi ebben az igeny szerinti

2010. nov. 22. 12:53
 16/20 anonim ***** válasza:

Ott van leírva, úgy, hogy ha FOLYTON a mellen van a baba, senki se tud pihenni. És ha hulla fáradt az ember akkor ritkán szokott bő teje lenni :) Bocsánat attól, akinek igen :)

És mint írtam, nem arról van szó hogy pár napig amikor vmiért kevesebb a tej vagy a baba igénye megnő (mint írtam növekedési ugrásnál) nem lehet akár óránként is mellre tenni, de hogy mindig ez legyen a megoldás én ezt kicsit soknak érzem. És mondom még egyszer, ezt az olyan babával könnyű megtenni,(hogy akkor szoptat az anya mikor a baba éhes és kéri) aki mintababa és 3 óránként jelentkezik enni, de amelyik többemberes, hasfájós, sírós stb. annál sokkal nehezebb.

2010. nov. 22. 17:06
 17/20 xStefix ***** válasza:

A minimum 2 órás intervallum tényleg nem korrekt a belinkelt oldalon.

Azért is szokták ezt javasolni, merthogy nehogy a régi tej keveredjen az újjal és hasfájás legyen belőle, vagy hogy pihenjen a baba pocakja. Egyik sem teljesen korrekt indoklás - a lényeg, hogy mindig alaposan kiürüljön a mell, így nagy valószínűséggel megelőzhető az ebből adódó hasfájás. Ilyen feltétel mellett bármiylen gyakorisággal lehet szoptatni. (És ha továbbra is fáj a has, annak vélhetően más oka lesz...)

Pihenni egyébként simán lehet úgy is, ha valaki 2 óránál gyakrabban szoptat: mondjuk fekve és a babával együtt pihenve, időnként aludva. ;)

2010. nov. 22. 21:21
 18/20 anonim ***** válasza:

Hónapokig fekve babával aludva? Meghát már aki tud fekve szoptatni, meg aludva szoptatni..sok sok kismama nem tud aludni közben...de mindegy. Jó egészséget mindenkinek.

(óránkénti szoptatással, vagy anélkül).

2010. nov. 23. 09:40
 19/20 xStefix ***** válasza:
Én hónapokig szoptattam így. Nem mondom, hogy mindenkinek biztosan beválik, de aki alapból ennyire szkeptikus, az talán meg sem próbálja és úgy biztosan nem derül ki, hogy működne-e...
2010. nov. 23. 10:35
 20/20 anonim ***** válasza:
Ha a baba nem ehes nem fog csak keveset szopizni.Nagyon kevesen vannak tisztaban az igeny szerinti szoptatassal.Sem cumi,cumisuveget,teat,vizet semmit nem kap cicin kivul es minden nyikkra mellrekerulhet fuggetlenul attol hogy 5 perce vagy 5 oraja szopizott.Nagyjabol ez az igeny szerinti szoptatas.A vedonok meg nagyon kepzetlenek,pelda 2 hetes babanak aki mar egyebkent is kap potlast mehet tea cumisuvegbol cukrosan.
2010. nov. 23. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!