Nagyon elrontjuk, ha így csináljuk? Bővebben lent Két hetes a kisfiam.
Napközben szépen szopizik a babám bimbóvédővel(!), mert sajna anélkül nem megy, szóval a cumizavar adott. Estére vagy nagyon elfárad vagy a tejem válik tartalmatlanná, de semmi sem elég neki és már vízhólyagot szív a cicibimbóra, egész este cicin lenne. Már a játszócumit is bevetettük, de hol megelégszik vele, hol nem. Szóval azt találtuk ki Apával, hogy este mosakodás után a napközben lefejt tej egy részét cumisüvegből megissza. Lehet, ez rossz hatással a tejtermelésemre? vagy inkább lehet, hogy jót teszek vele és az éjszakai etetésre már minőségibb táplálékhoz jut? két és fél kilóval születettt, most két hetes baba. Jelenleg kb. 2650 gramm, szóval még mindig picike, de szépen gyarapszik.
A másik gondom pedig, hogy szopi közben mindig elalszik. tényleg mintha annyira elfáradna, hogy már nem megy több. ez napközben nem olyan nagy gond, mert akkor ébresthetőbb és max. 3 mellretétellel jóllakii, de este. meg éjjel. nagyon rossz, mert nagyon sír, a mellem meg már nagyon fáj, így zokogok én is. Apa meg vigasztal minket :-(((
A szopinak nem lenne szabad fáéjnia, akármilyen sokáéig szívja a pici. Valamit rosszul csinál, tényleg kellene a szoptatási tanácsadó. Főleg, ha ilyen kis súlyú és aluszékony a baba.A bimbóvédő és a cumisüveg teljesen bezavarhat a szoptatásba. Meg lehet oldani az anyatejes táplálást csak fejéssel is (én így csinálom), de hidd el, mindkettőtöknek sokkal könnyebb és jobb lenne a szopi.
Amúgy meg este keveseb a tej, de zsírdúsabb, táplálóbb.
Igen sajnos gond lehet a cumisuveg.Este a babak faradtabbak nyugosebbek,ezert allandoan cicin lennenek.Viszon valamit javitani kellene a mellrehelyezesnel.Mindenkepp kerj segitseget nehogy a mostani allapot sulyosbodjon es a szopi rovasara menjen.Kar lenne.
szerintem sem kellene már két hét mulva a mellednek fájnia a szoptatástól.
a kórház ahol szültem, ott a csecsemős nővérek és dokinők megnéztek minden babát ahogy szopiznak, hogy jól csinálják-e, mert sok esetben azért nem tudnak jól szopizni- mert le van nőve a nyelvük, kicsit vagy nagyon. Ettől sebesedik ki legtöbbször a mellbimbó.
én a helyedben megmutatnám gyerekorvosnak a babucit, elmondanám a problémát, és megkérném, hogy nézzen rá a nyelvére.
ne félj ettől a beavatkozástól- ha esetleg ez lenne a gond, mert kb fél pillanatig sem tart, és nem is fáj nekik.
nálunk a kórházban ezt az újszülötteknél, ahogy figyelték a babákat szopi közben, már meg is csinálták, úgy mentünk haza, hogy már tudtunk jól szopizni.
Ezt olvasd el nagyon sok hasznos információt tartalmaz most a te számodra. Nagyon elkapák a lényegét a dolognak.
Annira szeretnék segíteni az ilyen anyáknak, mint amilyen te is vagy, mert én is voltam ebben a helyzetben és nagyon örültem volna ha valaki érdemben tud segíteni nem csak beszél a levegőbe.
Én debreceni vagyok ha gondolod tudok segíteni egy telefonszámmal aki profin segít. Persze csak ha környékbeli vagy.
Kitartást kívánok nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!