Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Babamérleg hülyeséget mér...

Babamérleg hülyeséget mér vagy mi rontunk el valamit?

Figyelt kérdés

Babyono mérleg van, mellyel mérnünk kell a babát szopi előtt és után. Magától villog x másodperc után a lefixált súlyon. A baba picit mozog de nem vészes. Mindig tiszta pelusban és ugyanannyi ruhában mérjük (hosszú body, rugi, kesztyű)

Az eddigi adatok:

Esti szopi előtt 3320 g

Jobb cici után 3338 g

Bal cici után 3346

(összesen 26 g szopi, maradék tápszerrel pótolva)

Hajnali szopi előtt 3276?

Két cici után 3310?

Egyik adat sem logikus bárhonnan nézem.

Hogyan kéne jól csinálni?

tegnapelőtt 01:34
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
56%

Én csak annyit csináltam higy esténként mertem meg. Akkor evett amikor akart. Minden este többet mutatott a mérleg

Kisvárdai nem fog

tegnapelőtt 16:19
 22/35 anonim ***** válasza:
0%
Mérd napi egyszer és ha fogyasnak indul észre fogod venni. Egyébként meg, nézd meg az állatokat. Én nem nagyon hallottam olyat, hogy mondjuk egy kismacska kiszáradt volna, újszülöttek, kisbabák szopiznak folyton és nem szaradnak ki.
tegnapelőtt 16:52
 23/35 A kérdező kommentje:

Oké, menjen igény szerint, de a kórházban nem jött be, mert csökkent a súlya. Értem hogy a 10% normális, de nem akarták, akarom hogy ez több legyen, ezért kapott tápszert. Csak azt nem tudom akkor hogy azt milyen arányban pótoljam neki ha szar a mérleg.

Más anya hogy alussza ki magát 1 óra alatt? Ha keveset alszik, eszik, iszik valaki, még kevesebb a teje, aztán elindul az ördögi kör. Az alvás mindenkinek alapvető létszükseglet, még egy önfeláldozó anyának is, de éjszaka az 1 órák nem elegendőek pihenni, napokon, heteken keresztül,úgy hogy közben minél több tejet kéne produkálnod.

tegnapelőtt 17:09
 24/35 anonim ***** válasza:
61%

Az én fiam kedd hajnalban született, szombaton (!!!) délután indult meg a tejem, aznap szopott először 50g tejet mérleg szerint, mégsem száradt ki pótlás nélkül sem.

Ha pótoltam volna, tuti lőttek volna a szoptatásnak, a védőnő sem erőltette szerencsére.

tegnapelőtt 17:31
 25/35 A kérdező kommentje:
Örülök hogy neked ilyen pozitívan alakult 🙂
tegnapelőtt 17:38
 26/35 anonim ***** válasza:
28%
Kérdező, ne hallgass itt senkire, hanem csináld ösztönösen úgy, ahogy te érzed. Nem kell elhinni, hogyha adsz tapszeres pótlást, attól elapad a tejed. Ha amúgy sem elég, fejre is allhatsz, nem lesz az, ha meg beáll egy elegendő, jó mennyiség, az nem fog elapadni attól, hogy (most még) potolsz. De ha full tapszeres lenne, sem lenne semmi baja. Ahogy írtad is, a kiszaradasnal sokkal jobb, és makkegészségesen felnőnek tapszeres gyerekek is. Amúgy sokat olvastam itt pl ebben a témában, és volt olyan is, aki azt írta, hogy mivel ő került kórházba, hetekre lett elválasztva sajnos a kisbabájától, utána mégis újra tudta kezdeni a szoptatást. De egy a lényeg: a te babadat te látod, érzed, mi a jó neki, nem mások a képernyőn keresztül, mert az ő babajuk meg másmilyen volt..+igazad van abban is, hogyha nem jön be neked az egész napos szoptatassal járó nem alvás és martirkodast, nem kötelező csinálnod, csak ne írd ki ide, mert megkoveznek érte. De a lényeg tényleg, hogy te is és a baba is jól legyetek.
tegnapelőtt 17:43
 27/35 anonim ***** válasza:
18%

#22 Nem hallottál még olyat, hogy kismacska kiszáradt? Tudod miért, mert az anyja előbb megöli. Én már láttam leharapott fejű kismacskát.

Az állatvilágban amelyik kölyköt nem tudja táplálni az anya állat azt megöli/magára hagyja. Ebben különbözünk mi emberek, hogy nem hagyjuk éhen halni a gyerekünket.

Mondják itt sokan, hogy "jelzi ha éhes", igen jelzi, non-stop üvölt, mert éhes. Egy idő után a cicit be se veszi a szájába, mert csak üvölt. Erre mondják a nagy iszsz pártiak, hogy biztos cumizavaros. Biztos az, mikor még életében nem látott cumit.

Amikor a 4600 grammal született babád 4 naposan már csak 3900 gramm, nem kakilt még magzatszurkon kívül semmit, az egésznapos pisije nem tölt meg egy darab 1-es méretű pelenkát, és ha bekapja a cicit köpi is ki és üvölt, akkor mit csinálsz?

Még mindig jobb mérni és annyi pótlást adni, ami kb szükséges, minthogy 4-5 naposan full tápszeres legyen. Inkább kapjon napi 100 ml anyatejet, minthogy ne kapjon semennyit.

tegnapelőtt 17:49
 28/35 anonim ***** válasza:
53%

Ebbe bele fogsz bolondulni. Én akkor hajítottam ki a mérleget, amikor kevesebbet mért szopi után, mint előtte, pedig éreztem hogy eszik. És igen, mi is úgy jöttünk ki a kórhazból hogy 10 százalékot veszített a súlyából.

Igény szerinti szoptatás a kulcs, főleg az elején, váltott mell, ha kell többször. Az első 1,5 hónapban naponta nagyjából 10-12 órat volt a mellemen. Ezen kívül naponta 4x fejtem. Aludni max 4 órát aludtam, azt is több részletben. Utána már kicsit többet. De beállt rendesen, kizárólag anyatejes volt 6 hónapig.

tegnapelőtt 19:17
 29/35 anonim ***** válasza:
42%

Más anya hogy alussza ki magát 1 óra alatt?

Hát képzeld sehogy és vannak anyák akiknek van nagyobb gyerekük és azt is el kell látni. És ezek az anyukák is tudnak szoptatni.

tegnapelőtt 19:42
 30/35 anonim ***** válasza:
61%

Természetes fogyásnak legfeljebb a születési súly körülbelül 10%-ának elvesztése számít, tehát egy 3200 gramm súllyal született gyermek esetén 320 gramm az a súlyvesztés, ami még normálisnak mondható és belefér az egészséges fogyásba. Ha ennél többet fogy a baba, akkor az már kórosnak számít.

Még jó hogy a sok okos lepontoz mert természetes ez a súly vesztés.

tegnapelőtt 19:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!