Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Babamérleg hülyeséget mér...

Babamérleg hülyeséget mér vagy mi rontunk el valamit?

Figyelt kérdés

Babyono mérleg van, mellyel mérnünk kell a babát szopi előtt és után. Magától villog x másodperc után a lefixált súlyon. A baba picit mozog de nem vészes. Mindig tiszta pelusban és ugyanannyi ruhában mérjük (hosszú body, rugi, kesztyű)

Az eddigi adatok:

Esti szopi előtt 3320 g

Jobb cici után 3338 g

Bal cici után 3346

(összesen 26 g szopi, maradék tápszerrel pótolva)

Hajnali szopi előtt 3276?

Két cici után 3310?

Egyik adat sem logikus bárhonnan nézem.

Hogyan kéne jól csinálni?

tegnapelőtt 01:34
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
82%
A babamérleg nem patikamérleg és a gyerek is mozoghat. Nálam volt, hogy -20 g volt szoptatás előtthöz viszonyítva, akkor abba is hagytam a szoptatás előtt-után mérést. A napi mérlegelést az orvos kérte az elején. Kis tömegű, sárga, nem gyarapodó babánál naponta egyszer, mindig ugyanakkor mértem és még úgy is inkább a trendet volt érdemes figyelni és nem az előző naphoz viszonyítani.
tegnapelőtt 10:59
 12/35 anonim ***** válasza:
62%
Van egyáltalán ilyen, hogy szopi előtt meg után? 🤔 Az első pár hét egyetlen maratoni szoptatás, némi szünettel. Pont ezért számomra teljes mértékben értelmezhetetlen ez az egész méricskélős sztori. Nem volt olyan, hogy szopi után. Mert amikor már azt hittem, hogy végzett a baba, akkor újra rákapott.
tegnapelőtt 11:08
 13/35 anonim ***** válasza:
85%

A babamérleg MINDIG hülyeséget mér. Ezért buktuk a szoptatást az elsőnél, mert a védőnő riogatott, a gyerek "éhezik", tömjük tápszerrel. Féltünk, átálltunk.

A vicc (nem tudok nevetni rajta): hetekkel később csináltam mérést tápszer után. A gyerek 150 ml után kevesebbet nyomott, mint előtte.

Na ennyire pontosan mérhette a szoptatást is. Bauer minősített mérleg.

tegnapelőtt 11:09
 14/35 anonim ***** válasza:
83%
3 gyerekem van. Az első születésénel a kórházban is kellett mindig mérni, de rájöttek hülyeség. Nektek miért kell mérni? Nem gyarapodott a baba? Ez így durva, hogy mindig méregetni kell. Jelzi, ha éhes cici mellett, akkor kell a tápszer. Vagy ha nem gyarapodik, akkor egy megadott mennyiségű tápszert szoktak adni. Orvos mondta a mérést neked?
tegnapelőtt 11:28
 15/35 anonim ***** válasza:
32%

Az én kislányom 3600 grammal született és a kórházban 3200 grammra fogyott.

Senki nem mondta, hogy méregessem. Itthon a nyugiban én is megnyugodtam, megindult rendesen a tejem és szépen gyarapodott, kakilt, pisilt, aludt, boldog volt.

Sem a védőnő sem a gyerekorvos nem izélgetett, hogy mérjek.

tegnapelőtt 12:12
 16/35 anonim ***** válasza:
52%
4120 grammal született a babám, és pont a nagy súlya miatt kellett mernem, és igen, MINDEN szopi előtt és után is. Ez simán ment, mert magától kérte kb 3 óránként a cicit a babám már ujszulottkent is, és nem volt rajta órákig, én nem ismerem ezt a folyton cicin van a baba dolgot. Szóval ne írjátok, hogy nincs ilyen. Nekünk azért kellett mérni, mert azzal érvelt a védőnő és az orvos is, hogy nagy súlyú babák cukra még könnyen leesik, ha nem elég a mennyiség, amit eszik. De nekünk is volt amúgy, hogy kevesebbet mutatott a mérleg, mint szopi előtt, de túléltük, már 16 hónapos.
tegnapelőtt 14:02
 17/35 anonim ***** válasza:
28%

De van ilyen 16-os, csak épp azt mondjuk, hogy jó nagy hülyeség!

És azon kívül, hogy az anyák saját magukat stresszelik csak vele semmi értelme etetésenként mérni. Közben lehet pisi-kaki. Honnan tudod mit mérsz?

tegnapelőtt 14:06
 18/35 A kérdező kommentje:

Akkor segítsetek, hogy csináljam a szopit!

A kórházban igény szerint volt cicin, így csökkent a súlya majdnem 10%ot. Tápszerrel engedtek haza. Mondták hogy mindig először szopi, utána az adag tápszer.

Védőnő szerint legyen igény szerinti szoptatás, nem kell se bimbóvédő, se tápszer, se mérleg. Nekem ez nem tetszik, nem akarom, hogy kiszáradjon.

Gyerekorvos szerint szopi előtt után mérjem, és csak a hiányzó ml-t adjam tápiban.

Megőrülök 🙄

És ha úgy csinálnám, hogy mindig szopi, és az evés adagnak a felét meg tápszerrel pótolnám?

Nem merek csak tejre támaszkodni, mert fél óra szopi után bealszik, max 1 órát alszik, újra éhes, és következőleg sem elég neki, ez volt a kórházban is, és esett a súlya. Mióta eszi a tápszert sokkal kiegyensúlyozottabb, múlik a sárgaság, és én is nyugodtabb vagyok.

tegnapelőtt 15:50
 19/35 anonim ***** válasza:
36%

Hát látod ez az igény szerinti szoptatás. Amikor kér eszik.

Ahogy nő ,erősödik úgy fog többet enni. Próbáld meg mindig 1 mellből szoptatni mert az eleje szinte csak víz és utána jön a zsíros tej.minden baba veszít a súlyából.

tegnapelőtt 16:17
 20/35 anonim ***** válasza:
69%
10% az egy normális súlycsökkenés.
tegnapelőtt 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!