Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért fáj ennyire a mellbimbóm?

Miért fáj ennyire a mellbimbóm?

Figyelt kérdés
4 napos a kisbabám és ciciztetni próbálom , de tegnap be durrantak a melleim iszonyat poklot éltem át az éjszaka szopi közben, ráadásul csak az egyik mellem tudja "hatékonyabban " szopizni, másikat köpi ki folyamatosan mert nem jó sehogy a bimbó. Illetve ha csomós nagyon a mellem de nincs be gyulladva meg maszírozásra érezhetően lazább akkor minél többet maszirozom annál jobban eltünnek majd a csomók? Fejni is alig bírok a bimbók miatt nlmett amlnnyira annnyira fáj
febr. 7. 14:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
40%
10# ez hülyeség, nekem nem ment a szoptatás, fejtem helyette kb a baba 6 hetes korától 7 hónapos koráig, és gyönyörűen fejlődött tőle, nem olvasta a tankönyveket, hogy neki csak az a jó, ami éppen akkor termelődik ...már baromi erős 15,5 hónapos nagyfiu.
febr. 7. 16:04
 12/18 anonim ***** válasza:
52%

11!

NEM hülyeség. Mert mindig olyan tej termelődik,amilyen épp kell a babának.

Az,hogy neked nem sikerült szoptatni, az ezt a tényt nem befolyásolja!

Nyilván alapesetben az a jó,ha szopik a baba.

Ha nem megy a szoptatás akár az anya,akár a baba miatt,az már nem alapeset, hanem kényszerhelyzet!

febr. 7. 16:33
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A csomókat próbáld meleg zuhany alatt kifejni (nem kell azzal vacakolnod hogy összegyűjtsd, van tejed bőven elég ha így bedurrant, fejhetsz a csapba, zuhanyba nyugodtan, mivel nem vagy kivizsgálva úgysem kaphatja meg a tejed más baba). Esetleg szoptatás előtt is megpróbálhatsz fejni, a puhább mellett jobban bekapja a baba. Sokkal könnyebb ha puha mintha eleve bedurrant mellel próbálsz szoptatni, hogy a baba aki még azt se tudja mit csinál, majd kiszívja.

Ha ennyire fáj, lehet hogy az a baj hogy nem kapja be elég mélyen. Segít ha puhább a melled. Vagy túlságosan ömlik a tej és a bimbódra harap az ínyével hogy lassítsa (ezen is segít ha fejsz szoptatás előtt).

Ha semmi sem segít akkor próbáld meg bimbóvédővel. Nem tökéletes megoldás de ha tudsz vele szoptatni, akkor sokkal egyszerűbb mint a fejés+üveg és elhagyni is könnyebb.

febr. 7. 16:36
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek utolsó neked külön nagyon sokat segítettél köszönöm!!!!
febr. 7. 18:41
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Első gyereknél iszonyat kínokat éltem át az elején szoptatáskor. A hátamon futkosott a hideg hogy megint mellre kell tennem. Kis túlzással de fele fele arányban szopta a tejet és a vért. KB az első 4 hét volt ilyen utána hozzá edzodott a mellem . 1,5 évig szoptattam.

Második gyerekem mellre tettem és ég és föld volt a két szoptatás. Itt csak enyhe szívó fájdalom volt az első másodpercekben. Őt 2 évig szoptattam.

Harmadik gyermeket mellre raktam és ugyanaz a fájdalom mint az elsőnél. Szóltam a gyerek orvosnak hogy vmi nem jó, tudom hogy nem ilyen a szoptatás. Ja hát akkor felvagjuk a nyelvét, ne szenvedjen az anyuka. És tádám, tud szopni ő is jól, igaz a sebek még fájnak, de javul. A lansinoh csodaszer.

Szóval a tanulság, nézesd meg a nyelvfékét.

febr. 7. 21:48
 16/18 anonim ***** válasza:

15: ismerős. Az elsőnél már félhangosan káromkodtam a szoptatáskor, annyira fájt, sebes volt, az első hetekben még a ruha érintését sem bírtam, gyakran be is durrant. A nyelvét még a kórházban felvágták, de valószínűleg a technikájával is gond volt. Úgy voltam vele, hogy fél évig csinálom, aztán hagyom az egészet. 4 hónap után rendeződtek a dolgok, utána megszerettem a szoptatást, végül 2 évesen választotta el magát. Nála a váltogatott szoptatási pozíció segített (pl. hónom alatt tartva) és a zselés melegítő párna, utóbbit szoptatás előtt pár perccel raktam a csomós részre, a babát próbáltam úgy tartani, hogy az álla arrafelé nézzen és szoptatás közben melegítettem és óvatosan masszíroztam a területet. De a melegvizes zuhany alatt fejés is jó ötlet, olyat is csináltam az esti szoptatás előtt, így nem volt kemény és a baba is jobban ki tudta üríteni. Fejni soha sem tudtam értelmes mennyiséget, mégis elég volt a tejem.

A második gyerekkel öröm és boldogság volt. Nem fájt, nem keményedett, nem volt csomós és ami érdekes, hogy csak az első hónapokban kellett szoptatós melltartó betét, mert használaton kívül nem folyt.

Kérdező: Kitartást! Kicsi babánál sajnos gyakori az ilyen, de ha nem múlik, beszélj szakemberrel!

febr. 7. 23:35
 17/18 anonim ***** válasza:

16!

"Fejni soha sem tudtam értelmes mennyiséget, mégis elég volt a tejem."

Nincs összefüggés a kettő között!

febr. 8. 00:05
 18/18 anonim ***** válasza:
17: Én is úgy látom, hogy nem feltétlenül van összefüggés a lefejt és a valós mennyiség között, de több helyen belefutottam már olyanba, hogy valaki azt magyarázta, hogy ha csak keveset tud lefejni az illető, akkor kevés a teje, biztos azért sír a baba, adjon tápszert... ami egyenes út ahhoz, hogy tényleg kevés legyen a teje.
febr. 8. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!