Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Sebes, vérző mellbimbóra mit...

Sebes, vérző mellbimbóra mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
Védőnő azt mondta ugyanúgy szoptassak, de mostmár tényleg nagyon szenvedek. Nem múlik a seb, pedig már egy hetes biztos van. Azt mondta jól van mellen, így az nem lehet baj.
máj. 26. 20:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hát, sajnos igazából igazán csak az idő használ neki :/ nekem konkrétan hiányzott belőle egy darab, de ez 3-4 hétig tartott, pokoli volt..utána lett lényegesen jobb, mintha elvágták volna kb. Ami valamennyire segített, jobban, mint a többi krém, az valami lila színű lanolinos krém volt, de nem emlékszek a nevére, kérdezd meg a patikában. Kitartás! Ja, és ha az kevésbé fáj, néha fejj szoptatás helyett, legalább az egyik mellbol fejj mondjuk egy-egy alkalommal, a másikból szoptass, mert te is fontos vagy attól, hogy a baba a legfontosabb, szóval azért próbáld minél kevésbé kínozni magad! :)

UI.: ne egyetek meg, amiért fejest ajánlottam, tudom, valakinek az jobban fáj (nekem az fájt kevésbé már kezdetben is), meg a szoptatás szent, stb, de hadd tapasztalja ki a kerdezo, neki(k) mi a jó! :)

máj. 26. 20:49
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Lanolin krém és levegőztesd őket. A krémet lenyalhatja a baba. Figyelj a technikára is, minél többet kapjon be a baba a bimbóudvarból, ne csak a hegyét. Lapított ki a kezeddel a bimbó fölött és úgy add a szájába, amikor nagyra nyitja. A babát húzd a melledre, ne a melléd mozgasd a szájához.
máj. 26. 20:50
 3/13 anonim ***** válasza:
74%
Lansinoh krémre gondol az előző. Dm-Ben is lehet kapni.
máj. 26. 20:51
 4/13 anonim ***** válasza:
Bocsi, az autocorrect jó pár szót átírt, de remélem érthető!
máj. 26. 20:52
 5/13 anonim ***** válasza:
Mióta szoptatsz?
máj. 26. 20:53
 6/13 A kérdező kommentje:
Holnap lesz 3 hetes a kisbabám, lansinoh-val kenem..egyik oldalt javul, de a másikon nem,sőt rosszabb.
máj. 26. 21:13
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Lansinoh krém és a pár csepp tej szétkenése és száradni hagyása segített.

Nekem több hétig fájt (fejtem is, de csak szoptatás után, szaporítás céljából), viszont szerencsére igazából csak az első 1-2 szívás fájt mindkét verziónál, utána már bírható volt.

Kitartás, egyszer elmúlik!

máj. 26. 21:16
 8/13 anonim ***** válasza:

Par het es jobb lesz, hozza kell szokni a testednek. Nekem 5-6 hetig brutal volt, aztan elmult, 3 evig szoptattam.

Valamint fontos, hogy jol kapja be a baba, NEM a mellbimbot csak hanem minel nagyobb teruletet.

máj. 26. 21:20
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem a legelején volt, de annyira brutálisan szét volt csócsálva az egyik mellem, hogy darabok jöttek le belőle, és akkor azt mondták a csecsemősök, hogy muszáj pihentetnem. Abból a mellemből fejtem pár napig, szerencsére elég volt a másik (érdekes módon nekem sem a szoptatás, sem a fejés nem fájt, csak hát a gyerek száján csordogált ki a vér). Viszont, nem tudom, hogy ezért-e, de a pihentetett mellből aztán később is mindig fele annyi jött, mint a másikból, szóval így utólag, lehet hogy más megoldás jobb lett volna. A szellőztetés is csodákra képes. És nagyon fontos, hogy jó legyen a baba technikája, mert különben semmi nem ér semmit.
máj. 26. 23:12
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem ez vált be: 6 óránként valtani mellet, ezalatt a pihenő mellbimbót Bepanthen kenőccsel bekenni. Éjszaka egy etkezést fejt tejjel kiváltani. Nekem ettől 4 nap alatt teljesen rendbejöttek, pedig előtte 6 hétig kínlódtam.
máj. 27. 07:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!