Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kedves anyukák! Nem tudom...

Kedves anyukák! Nem tudom magam rávenni, hogy szoptassam majd a babám, veletek volt már ilyen?

Figyelt kérdés

Nem szeretném szoptatni a kislányom aki 1hónap múlva születik meg. Sajnos ahogy rágondolok arra, hogy szoptatnom kell majd Őt a sírás kap el, pánikrohamot kapok. Lehetséges hogy egy múltbeli trauma miatt, fogalmam sincs.. volt már valakivel ilyen? A tervem az, hogy már a szülés előtt közlöm a korházban, hogy sajnos én erre lelkileg nem tudom magam rávenni. Igenigen tudom, hogy az a legjobb neki stb ilyen megjegyzésekkel légyszi kíméljetek, mert lelkileg nagyon rossz így is.

Szóljak esetleg a védőnőnek is? Vagy menjek el pszichológushoz aki talán állít ki nekem papírt arról, hogy ez van?

tegnap 21:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
36%

Nem. Azt nem tudtam elképzelni hogy tápszeres lesz. Ennek ellenére egy hónapig azt volt, jobban mondva az is.

Ja a mellem az tejeszacskó lett, ahogy itt sokan hívják a tápszeresek, hogy hahh nekik nem az. Viszont ugye jah, aki tisztában van vele az tudja hogy ez 100 százalék genetika.

Na de ezt azért írtam, mert én meg ezt nem tudom elfogadni és emiatt van majdnem hogy sírhatnékom egy héten egyszer minimum, tekintve hogy még benne sem vagyok a korban rendesen.

Szerintem várd meg a szülést, majd ott kiderül hogy milyen érzéseid lesznek. Én tökre megértem ha valaki fizikai, vagy akár ilyen lelki okok miatt nem tud szoptatni. Egy bizonyos szintig úgy gondolom igen előbbre kell helyezni a babát, DE nem minden áron.

tegnap 22:23
 12/15 anonim ***** válasza:
29%
11# ugyan már. Kb 1 perc kikeverni max a tápszert, és nekem legtöbbször max egyszer kellett ezt megtennem éjszaka, utána aludt reggelig, de sokszor egyszer sem. Vannak jó alvó babák, nem is kevés. Nekem macerasabb volt a szoptatás, de nyilván ez szubjektív tényleg. Aludni addig is aludt jól a babám, amíg anyatejes volt (kivéve fogzaskor), de nekem pl pont vendégségben nem ment...meg úgy eleve mindig is nehéz volt mellre tenni valamiért, fizikailag. Aztán volt, hogy be is aludt rajta, megunta, vagy túl sok volt a tej, és az volt nekem zavaró, vagy túl kevés, és akkor küzdeni kellett a többért, stb..na, mindegy, nem részletezem, nekem semmi egyszerű nem volt benne. Sokan írják ilyenkor, hogy szoptatási tanácsadó...csúnyán szólva nekem annyit nem ért, inkább fejtem hónapokig kizárólagosan. Az viszont egyszerűbb és gyorsabb volt nekem sokkal, mint a szoptatás. De végül a tápszer még egyszerűbb, mert azt csak kikértem a vízbe, és osszeraztam, és tadaaa. :D
tegnap 22:25
 13/15 anonim ***** válasza:
14# vagyok, kimértem*
tegnap 22:28
 14/15 anonim ***** válasza:
38%

Pszichológushoz tök fölösleges, senkinek nem kell igazolás, azzal eteted, amivel akarod. De ha ennyire zavar, akkor azért elmehetttél volna, még most is elmehetsz, hogy megtudd, mitől alakulhatott ki ez az ellenállás, lehet, hogy rendbe lehetne hozni.

Én se akarnék amúgy, de szoptatok, azért, amit nem írhatunk. Tény, hogy az a legjobb, én meg a legjobbat akarom a gyerekemnek, de a hozzátartozó szentimentális maszlaggal nem tudok mit kezdeni és abban se hiszek, hogy ettől lenne erősebb kötődés. Viszont nagyon max.1 éves koráig akarom(ez azért jó, mert egyszerre szidnak gyűlölködve a tápszeres és szoptatós anyukák🤣)

Szóval még terhesen tudtam, hogy szoptatni fogok. Nem jártam utána semminek, nem vettem előre semmi "kelléket", úgy voltam vele, nem kell hozzá más, csak mell meg gyerek. Tejem nyilván lesz, mert miért ne lenne, mellgyulladas, meg ilyen hülyeségek, kit érdekel. Szülésfelkészítőn mondták, hogy nem fáj. Na, ez volt az egyetlen csalódásom. Rohadtul fájt először. Amúgy tényleg semmi bonyolult nem volt. Lett tej, a gyerek eszi, viszontlátásra.

Ami a macera kérdést illeti, tényleg nagyon szubjektív. Én étkezést szívesen lecserélnék tápszerre, csak a gyerekem hallani se akar róla. A próbálkozás tapasztala alapján bátran mondhatom, hogy sokkal macerásabb a tápszer nekem. Az a napi egy is túl melós. Napi sokszor, és még éjjel is, én tuti megbolondulnék. (A gyerekem nem eszik éjjel soha, dr ugye, ezt előre nem lehetett tudni.)

ma 00:34
 15/15 anonim ***** válasza:
78%

Végigcsináltam mindkét verziót (első gyerekem tápszeres lett, mivel szopni nem akart, én meg a napi 3-4 dl lefejt tejet kudarcnak éltem meg, és hamar abba is hagytam.)

A többit szoptattam. Én is teljesen a #6 álláspontján vagyok, most sem nyugodtam bele, hogy ne sikerüljön, pedig nehezen indultunk.

Ennek ellenére megértem, ha valaki nem akar, miért erőltessen valamit, ami nyűg neki, a gyereknek se jó.

Ismerősöm döntött így (azt mondta, nem bírja, ha bárki a mellbimbójához ér), bár ő fejt egy ideig, de szoptatni nem volt hajlandó. Sokáig végül neki sem volt teje.

ma 02:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!