Kedves anyukák! Nem tudom magam rávenni, hogy szoptassam majd a babám, veletek volt már ilyen?
Nem szeretném szoptatni a kislányom aki 1hónap múlva születik meg. Sajnos ahogy rágondolok arra, hogy szoptatnom kell majd Őt a sírás kap el, pánikrohamot kapok. Lehetséges hogy egy múltbeli trauma miatt, fogalmam sincs.. volt már valakivel ilyen? A tervem az, hogy már a szülés előtt közlöm a korházban, hogy sajnos én erre lelkileg nem tudom magam rávenni. Igenigen tudom, hogy az a legjobb neki stb ilyen megjegyzésekkel légyszi kíméljetek, mert lelkileg nagyon rossz így is.
Szóljak esetleg a védőnőnek is? Vagy menjek el pszichológushoz aki talán állít ki nekem papírt arról, hogy ez van?
Mindkét lányom tervezetten tápszeres volt. Nem vittem semmit. Mondtam a kórházban hogy nem akarok és nem is fogok szoptatni. Kérdeztem hogy hozassak be tápszert vagy adnak? Azt a felháborodást...majd közöltem hogy én vagyok az anyja nem ők. Nem éheztetem hanem úgy táplálom ahogy mindkettőnknek megfelel és benyomtam a cumit a szájába. Na onnantól senkinek nem volt egy rossz szava sem.
Határozottnak kell lenni.
Amúgy be sem indult egyikkel sem a tejem hogy nem kerültek mellre.
És nem kell azzal jönni hogy abuzáltak gyermekkoromban...nem volt semmi ilyen 🤣🫣
Kecskeméten ami kimondottan hires arról hogy bababarát kórház.
Mégis meg tudták érteni...bár ki kell állni magadért.
2! Ne akarj már párhuzamot vonni egy testnedv és a szeretet között!! Ez baromság! A fajtád a legrosszabb az összes közül. Gondolom te vagy az akinek a 4 éves gyereke őrjöngve húzza fel a játszótéren a pólód cici után ordítva
Hat anno en is azt terveztem h nem szoptatok... Nem akartam h tonkremenjen a mellem es amugy is nalam nagyon szexualis jellege volt es hat ha egy baba a cici szopja az olyan fuj... Ki is tartottam a szulesig, de ott akkor annyira termeszetes volt h mellre tegyem h vegulis 1 evig szopott.
Szoval nem gond ha ezt gondolod. Majd kiderul h azules utan h alakul. Barmi is lesz a dontes hajra csinald ahogy te erzed.
Nekem, nem volt határozott véleményem arról hogy akarok/nem akarok. De a hátamon futkosott a hideg a szoptatás gondolatától. Szülés után az aranyoran rám tették és ment is a cici felé. Ok, legyen...
És rajottem hogy én rettentő lusta nő vagyok ahhoz hogy éjjel tápszert készítsek, üveget szerilizáljak,mindig készenlétben legyen üveg tapi meleviz stb..
Qva kényelmes volt szoptatni. Előkaptam ha éhes, éjjel felalomban csak odafordultam stb... Vendegsegbe is maradhattunk ha úgy alakult. Nem kellett hazarohanni mert jajj nem rajtam elég tápot stb..
8as igen ez is egy szempont h ejjel felalomban 2-3x kelni csinalni kozben a gyerek ordit mert ehes...
De szive joga mindenkinek ugy csinalni ahaogy akarja.
Amugy en is lusta lennek erre. Marha maceras azert igy belegondolva.
En se terveztem szoptatni, kifejezetten taszitott, de szules utan valahogy megjott a kedvem hozza.
Szoptattam is 3 honapig, de vegul tapszeres lett, mert elkaptam egy hanyos virust es nem maradt egy csepp tejem se. De amugy csinaltam volna meg tovabb a nehezsegek ellenere is.
Viszont nekem a tapszer volt a kenyelmes. Amig szoptattam, ejszaka millioszor ebredt, tapszer utan meg csak ketszer. Ketszer felkelni es megcsinalni 2 perc alatt, majd ha evett, rogton aludni tovabb..ugyan. Ez nem kenyelmetlenseg. De egesz ejjel szoptatni vagy 30 percenkent kelni mert kiesett a mellem a szajabol? Hat, az az.
De egyebkent mondom, en csinaltam volna meg, ha tudtam volna, csak az osszehasonlitas miatt irom, hogy azert nem mindig olyan rossz a tapszer se.
Majd szolsz a korhazban kerdezo szules utan, ha meg mindig ugy gondolod, hogy nem akarsz. Elore nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!