Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kijött a babám foga, harap,...

Kijött a babám foga, harap, hogyan szoptassam tovább?

Figyelt kérdés
Segítsetek, nagyon kétségbe vagyok esve. 5 és fél hós babám alsó fogacskái pár hete kijöttek. Az utóbbi időben elkezdte harapni a bimbót. Nem folyamatosan, néha jól szopik, de időnként harapdálja, és már sebesek, komolyan úgy érzem, hogy nem bírom tovább. Nagyon sokat küzdöttem a szoptatásért, de most nem tudom, hogy mi legyen. Hozzatáplálni nem tudom, kiköp még mindent, tápszert egyelőre nem fogadja el, de majd még próbálom azt is. Bimbóvédőt csak harapdálja. Fejni mindig is csak ilyen 10-20 ml-t sikerült. :( Meg tudom neki tanítani valahogy, hogy ne harapjon? Vagy van bármi megoldás?
2022. szept. 25. 10:23
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Szólj rá. Hidd el egy időután megérti. Nem szabad, és vedd el tőle, csak akkor engedd, hogy szopjon, ha szépen teszi. A másik opció a fejés, próbálkozz még vele.
2022. szept. 25. 11:06
 2/8 anonim ***** válasza:
97%

2 évig szoptattam. Szólj rá rögtön, határozottan.

És azonnal a kisujjaddal vedd el a cicit.

Utána persze add vissza.

Mondd,hogy nem szabad, anyának fáj.

Megtanulja,hidd el!

2022. szept. 25. 11:18
 3/8 anonim ***** válasza:
98%
3. Dehát nem tudod…🤡
2022. szept. 25. 11:57
 4/8 anonim ***** válasza:
96%

Bimbóvédő csak még jobban rágásra ingerelte... sajnos következetesen mondj egyből nemet és kisújjal válaszd le. Illetve kis fogíny nyugtató gélt is kenhetsz az ínyére szopi előtt. Ezen kívül amikor érzed hogy harapni fog pl elhúzza magát ,megváltozik a fejtartása stb akkor húzd közelebb magadhoz hogy jobban bekapja a bimbódat és így esélye sem legyen harapni.

Van amikor csak figyelemre vágynak akkor kis simi is elég ahhoz hogy ne harapjon.

2022. szept. 25. 12:04
 5/8 anonim ***** válasza:
97%
Amikor a lányom kezdte el ezt, elég volt pár alkalommal elvenni tőle a cicit, amikor harapott, és közben mindig mondtam, hogy ez anyának fáj, ne csinálja. 1-2 nap alatt leszokott róla. Mondjuk ez jó jelzés volt a többi fog érkezésére is, mert mindig újra és újra elkezdte csócsálni, amikor kezdtek kibújni, de ugyanúgy egyből elvettem tőle, amint fájdalmas lett, és elég hamar rájött, hogy ha cicizni szeretne, akkor harapni nem javasolt.
2022. szept. 25. 12:17
 6/8 anonim ***** válasza:
96%
Fentebb jol irjak! Kovetkezetesen ra kell szolni, es akkor bizony elvenni tole. Foleg ha akkor csinalja mikor mar evett elotte szepen, mert akkor mar csak desszertezik, nem ehes igazan. Melos lesz 1 hetig kb, de emiatt ne add fel, kitartas!! Sokan atesunk rajta :)
2022. szept. 25. 12:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, akkor ez nem a vég ezek szerint. Az a baj, hogy az egyiket úgy kiharapta, hogy már nem is érzem mikor harap, mert már a sima szopi is fáj, - lassan a póló is. Igyekszem megtanítani neki, hogy ne fogazzon 😃 bimbóvédő 1x 2 percig volt csak használatban, mert láttam, hogy úgy ragja, mint a rágókáit, esze ágában nem volt szopizni.
2022. szept. 25. 13:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Van, akinek segít a bimbóvédő, szóval nem volt hülyeség megpróbálni, akkor is, ha nem jött be.
2022. szept. 26. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!