Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt ittatok alkoholt?

Szoptatás alatt ittatok alkoholt?

Figyelt kérdés
Igen, akkor mennyit, ha nem, miért?
jan. 1. 20:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
17%

Nem.

A gyerek szájába öntenéd az alkoholt? Ha erre nem a vàlasz, akkor anyatejen keresztül se add neki.

jan. 1. 23:32
 12/19 anonim ***** válasza:
79%

Vannak ételek, amik mellé kifejezetten ajánlanak 1-1 finom bort, például. Fine dining helyeken különösen jók ezek párosításában.

1-1 húzósabb hét után is tök jó befeküdni a kádba egy jó könyvvel és egy pohár borral. Vagy, ha barátnős estét tartunk és csinálunk pár koktélt. Emiatt senki nem lesz rossz anya, és kár nyomogatni a pirosgombot is.

Nem lerészegedésig iszunk, és nem minden alkohol íze rossz.

jan. 1. 23:33
 13/19 anonim ***** válasza:
87%
10: Neked nem hiányzik az alkohol. Jó esetben más anyának sem. De alkoholfogyasztás és fogyasztás között ég és föld lehet a különbség: azt valahogy sokan elfelejtik, hogy az alkoholos italokat nem feltétlenül az alkohol miatt issza az ember. Ha most valaki reggel-este szoptat csak és a nyári melegben megkívánt egy híg fröccsöt, azt szerintem képmutatás emiatt nyilvánosan megkövezni. Én sem vagyok iszákos, de előfordul, hogy valaki jó borral kínál (borász van a családban). Ha még soká fogok szoptatni és éppen van hozzá kedvem, megkóstolom. Nem sokat, mondjuk fél decit. 9-es voltam
jan. 1. 23:36
 14/19 anonim ***** válasza:
92%
Az ilyennek hiába mondod, múltkor az egyik válaszadó azon borult ki, hogy miért ad valaki marhapörköltet a 2 évesnek, mikor az egy undorító étel és miért kell a szerencsétlennel ilyet etetni, ő rosszul van a szagától is már, sosem adná a gyereknek... Néhány nő fejében esküszöm, lekapcsolják szülés után a lámpát.
jan. 1. 23:40
 15/19 anonim ***** válasza:
79%
A tej a véredből választódik ki, nem egyből a bélrendszerből. Vagyis annyi alkoholmennyiség, amennyi a véredben nem mutatható ki, mert a májad már feldolgozta, teljességgel biztonsággal fogyasztható. Ez nyilván egyénenként változik, de alapszabály, hogy amíg nem érzed, addig a babának sem jut belőle semmi. 4 éve szoptatok folyamatosan, hol intenzívebben, hol kevésbé, de azért voltak alkalmak, események, amikor bizony jól esett inni egy keveset. Amikor éppen beállt a gyerek alvása, és már tudtam, hogy aznap nem fogok szoptatni, akkor kicsit többet is, képzeld el, még a fejem is könnyű lett tőle :O Szeretem a bort, a fröccsöt, nyáron szeretünk borfesztiválokra járni, a társasággal közösen bográcsozni, grillezni, de most pl újévi bulin is voltunk, urambocsá, bizony koccintottam velük is. Meg amúgy is, az este folyamán ésszel ugyan, de fogyasztottam alkoholt. Na bumm, még részeg se lettem meg semmi, tényleg csak arra volt jó, hogy a béna viccek is megnevettettek. A gyerekek már nem szopiznak sokat, csak este elalváshoz, aztán reggel ébredésnél, ebbe nekem belefér az, hogy egy-egy alkalommal megigyak pár pohár valamit. Amíg 100% anyatejesek voltak, meg éjszaka random pillanatokban rájuk jött a szopizhatnék, addig nem ittam semmit. Terhesen főleg nem. De most már, hogy nagyobbak, már nem szoptatok annyit, így már megengedem magamnak ezt a módját a leeresztésnek.
jan. 2. 07:48
 16/19 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, neked nem az a fura, hogy valaki iszik szoptatás alatt, hanem az, ha valaki alkoholt fogyaszt úgy általában. Ez egyértelmű a válaszodból. Innentől kezdve, hogy milyen körülmények között issza az alkoholt, az teljesen mindegy.

Az egész képlete meg nagyon egyszerű: ha vezethetsz zéró tolerancia szabályai mellett, akkor szoptathatsz is, tekintve, hogy a tejben pont annyi alkohol van, mint a vérben.

Azaz ha ittál egy sört, az testtömegtől és egyéb körülményektől függően jellemzően kb 40-60 percen belül lebomlik a szervezetedben. Addig ne vezess, ne szoptass. Utána lehet. Ennyi.

Hogy miért isznak az emberek alkoholt? Az már nem ebbe a kategóriába tartozik, de az ország népességének több mint 10%-a konkrétan alkoholbeteg. Nem azzal van a probléma, aki szoptatás alatt a megfelelő szabályokat betartva megiszik 2 deci bort.

jan. 2. 12:08
 17/19 anonim ***** válasza:
31%
Nem. Azt a pár hónapot kibírtam alkohol nélkül.
jan. 2. 18:40
 18/19 anonim ***** válasza:
57%
2,5 évig szoptattam, egyetlen kortyot sem ittam sem akkor, sem terhesség alatt. Miután abbahagytam, a gyereket elvittem szeptember 1jén oviba, és vettem egy sört. Két kortytól beszédültem, de nagyon jól esett.
jan. 2. 22:34
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem. Se terhesen se szoptatás alatt. 13 hónapos koráig szoptattam. Pedig én vállalom,szeretem az alkoholt. Minőségi italokat,jó bort,nekem hozzátartozik a relaxhoz. Őszintén én alig vártam igyak,de a baba volt az első! Amin meglepődtem,hogy sokkal jobban bírom már az alkoholt. Azelőtt egy deci bort éreztem,vagy két cent vodkát. Nem iszok mérték nélkül,soha,és heti kb ket-harom alkalommal szoktam minimalisat,de kb havi két alkalom van,amikor kicsit jobban eleresztem a hajam. Nem tudtam berúgni,egyszer sem. Szerintem az anyaság,a nem alvás,még a tobbemberes baba tagitotta így ki a határaim.
jan. 8. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!