Szoptatás alatt lehet alkoholt inni?
Jaj, rosszat linkeltem: [link]
Ez mutatja ki, hogy mikorra ürül ki.
Tej alkoholszintje megegyezik a véralkoholszinttel. Vagyis amit még feldolgoz a májad és nem jut be a véráramba, az a mennyiség oké. Ez ugye mindenkinél más, van, aki egy pohár sörtől is már fejreáll, másnak meg fél üveg bor sem kottyan meg. És kb ez a mérce, ha már érzed, akkor onnantól nem kéne többet inni, hogy ne terheld meg a baba máját is.
Az első gyerekkel amúgy én nem mertem kísérletezni, újévkor koccintottam meg szülinap/karácsonykor megittam egy-egy pohár valamit, de ennél többet nem mertem inni, már 1 éves volt a lányom, amikor esténként nyáron kezdtem visszaszivárogtatni a fröccsöt meg hideg sört a hétvégi estékbe, akkorra enyhült a covid is annyira, hogy már össze lehetett jönni társasággal is, szóval akkor kezdtem el megint iszogatni. A másodikkal már kicsit nehezebb volt megállni, az ő születésétől kezdve megyünk már ide-oda, társas élet, egyebek, szóval nála onnantól kezdve, hogy volt egy viszonylag kiszámítható ritmusa a szoptatásoknak, ilyen 3-4 hónapos korától kezdve, már megittam 1-2 pohár valamit, hogy azért már a következő szopizásra nagyrészt kimenjen.
"Ti mikortól vállaltátok be?"
1 éves múlt a fiam, még nem ittam. Pedig ott vár rám a spájzban egy almasider. 😁
Éjjel állandóan kel, szóval sosem lenne meg az az idő, amíg kiürül. Néha napközben kimaradnak a szopizások, de hát nem akarok reggel 8-kor inni. 🤣
Jaj de jó, megérkeztek a lepontozó szupermamik, akik még a vaginájukat is bevarratták szülés után, nehogy bűnbe essenek. :D
Tőlem kolostorba is vonulhattok vízen meg száraz kenyéren élni, de én akkor is meg fogom inni azt az évi 6x1 dl bort. Remélem most a szívroham kerülget benneteket. ;-D
8# De azért már remegsz,hogy lepontozd azt,aki esetleg megiszik félévente egy decit. :D Hisz mindenki éljen úgy,mint te.
Kérdező,segíteni nem tudok,de jókat írtak a többiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!