Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt lehet alkoholt...

Szoptatás alatt lehet alkoholt inni?

Figyelt kérdés
Ha igen, mikor és mennyit? Ti mikortól vállaltátok be?
2024. márc. 14. 12:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

(Ki kell ábrándítsalak, nem pontoztam le senkit ;) 76%-on állok, nézd végig kérlek, ha nem hiszel nekem, mert feltételezem nem hiszel)

Senki nem akarja hogy mindenki úgy éljen mint én. Hagyjuk! Engem ez az önző attitűd zavart, amiért azt éreztem hogy hozzá kell szólnom, hogy “leszarok mindent, nekem jááár a kis borocskám, akárki akármit mond” - mintha az alkohol ilyen létszükségleti élelmiszer lenne. De sajnos én is látom hogy sokaknak egy “száraz november” is tényleg kihívást jelent… így nem kéne csodálkoznom.

2024. márc. 14. 14:22
 12/20 anonim ***** válasza:
60%
#8 és #11, látom a szövegértés soha nem tartozott az erősségeid közé. Itt senki nem a rendszeres és nagy mennyiségű alkohol fogyasztását népszerűsíti szoptatás alatt. De nyilván ezt is hiába írtam le, olvasva úgysem fogod fel.
2024. márc. 14. 14:26
 13/20 anonim ***** válasza:
75%

#11. Várj, próbállak értelmezni.

Szóval szerinted önző attitűd az, ha egy anya évente néhány (1-6) alkalommal megenged magának egy pohárnyi alkohol tartalmú italt, úgy, hogy közben gondot visel arról is, hogy ez a babájának semmi módon ne ártson?! Igazad is van, máglyára velük, ez maga a fertő. ...vagy inkább az ilyenek, mint te...

2024. márc. 14. 14:42
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
2024. márc. 14. 14:49
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
13: nem, nem erre mondom, de nem kezdem el magyarázni, mert értékesebb az időm ennél 😏 ha akarod megérted abból amit írtam, ha nem, nem. Nem az én dolgom.
2024. márc. 14. 15:00
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, de csak keveset és alkalomszerűen ajánlott. Ezt a cikket javaslom elolvasni:

[link]

A lényeg az, hogy az anyatej alkoholtartalma egyezik az anya véralkohol szintjével. Ha megnézitek, az italokon százalékban tüntetik fel az alkohol tartalmat, a véralkoholszintet viszont ezrelékekben mérjük, mert az sokkal alacsonyabb koncentráció, mint maga az ital. Ezért ha az anya csak egy kis adag alkoholt ivott, akkor az anyatejben olyan alacsony lesz a koncentráció, hogy nem kerül érdemi alkoholmennyiség a baba szervezetébe.

Összehasonlításképp, bizonyos élelmiszerek is tartalmaznak alkoholt, például a kenyér kb. 1%-ot, ami a kelesztés során keletkezik. Egy kis szelet kenyér, ami kb. 25 g, kb. 0,25 g alkoholt tartalmaz, és nyugodt szívvel odaadom az egyévesnek. Ha mondjuk 2,5 dl-t szopik, ami jó nagy adag, akkor ha az anya vérében 1 ezrelék az alkohol koncentráció, az ugyanennyi alkoholt jelent. De az alkohol kalkulátor szerint mondjuk 1 pohár sör után a maximális véralkohol szint kevesebb, mint az ötöde ennek (0,14 ezrelék az én adataimmal). Tehát ha pont az alkohol csúcs idején sikerül szoptatni a sör után, és jó nagy adagot eszik a kicsi, akkor is a bevitt alkohol mennyisége töredéke annak, amit egy kis szelet kenyérrel vinne be ugyanez a gyerek.

Ezzel együtt én sohasem iszom, de nem a szoptatás miatt, egyszerűen nem szeretem se a szagát, se az ízét. Azonban a fenti számítás alapján teljesen alaptalan bárkit is lebeszélnem egy-egy kis adag alkoholról.

2024. márc. 14. 15:09
 17/20 anonim ***** válasza:
32%

Akkor CIDER, ha így boldogabb vagy.

Kétlem, hogy csak 2 óra lenne, de egyébként az sem garantált, hogy már a fogyasztása közben nem kel a fiam, nem tudom előre, hány órám (percem) van, mire újból felkel. Így pedig nem iszom inkább.

2024. márc. 14. 15:18
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
13# Én is erre céloztam amúgy. De ők szoptatás nélkül sem isznak egy fél pohárral sem mondjuk szilveszterkor,ezzel nincs is baj,de attól még nem rossz ember,aki meg igen. Mindkét oldal totál oké. Ennyi erővel máglyára,aki nem "bírja" ki kávé nélkül vagy a kis édessége,hülyeségei nélkül. :D Kb az a szint az az évi 2 pohár bor,többet ártasz a kis kávéddal.
2024. márc. 14. 15:50
 19/20 anonim ***** válasza:
18# vagyok. Ja és ezt írom úgy,hogy szó szerint gyerek nélkül évente 1x koccintottam pezsgővel.
2024. márc. 14. 15:55
 20/20 anonim ***** válasza:
75%
4,5 hónapos volt, amikor először ittam egy kis bort, de én biztosra mentem, aznap nem kapott anyatejet, és még a reggeli tejivás előtt (direkt így írom, nem szoptatok, lefejt tejet kap) is lefejtem a tejet 1-2x, biztos, ami biztos, de én elég parás vagyok. :D ehhez, hogy már NEHA borozok, hozzátartozik, hogy ő egy ideje muszáj kapjon tapszeres pótlást is+már elkezdtünk hozzataplalni. :)
2024. márc. 14. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!