Szoktatok alkoholt inni szoptatas alatt?
Valakik olyan bátrak, cigiznek isznak :D vagy inkabb felelőtlenek? 😂 én meg egy deci bortól rettegek. 🤣
En szerencsere nem vagyok nagy kávés, csak ilyen divatkavekat iszom, azt is koffein mentesen 😂 emellett komoly diétát tartok, tej, tojas szoja nyers zöldség gyümölcs mindet mellőzom :D
Néha jó lenne csak egy nap szoptatas nélkül, gyors eltudnek menni a megszokott kezeleseimre este innek egy pohár bort, aztan szoptatnak tovább amíg a baba csak szeretne 😬❤️
Én még szoptatok, de néha iszok alkoholt. Amióta csak napi 2x szopizik, azóta bátrabban, de ~6 hónapos kora óta (amikor kiszámíthatóbbá váltak a szopik és meg is ritkultak kicsit), nem vonom meg magamtól teljesen. Ilyen 1 deci bor/alkalom szintű dolgot kell elképzelni, nem alkoholizmust. Nyáron egy fröccsöt vagy egy pohár sört az esti altatás után meg ilyenek. A tej alkoholszintje megegyezik a véralkoholéval, ami azt jelenti, hogy ha te nem érzed meg a hatását, akkor a baba se fogja. Amíg kicsit is illumináltnak éreztem magam, addig sosem adtam neki cicit, inkább toltam el a következő szopit időben. Van itthoni véralkoholszint mérőm, egyébként, 0,01 ezrelék felett sosem szoptattam, és még ha ez ki is veri a biztosítékot sokaknál, annyira nem esnék kétségbe a havi-kéthavi ilyen szintű szopiktól.
Amúgy kávét én a terhesség alatt is ittam (200mg koffein/nap biztonsággal fogyasztható terhesség alatt, 300mg/nap szoptatás alatt), soha nem láttam kárát, és őszintén szólva a gyereken sem láttam, hogy bármi hatása lett volna rá. Ugyanúgy bealudt akkor, amikor szoptatás közben vedeltem a kávét, mint előtte vagy utána, szóval simán lehet, hogy ez gyerekfüggő is, hogy kire mennyire hat. Vagy csak a pocakomban már megszokta és annyira lemérgeztem, hogy már nincs rá hatással a koffein (kétlem).
Mèrtèkkel simàn lehet inni. Egy pohàr bortòl vagy pezsgőtől nem lesz baja a gyereknek, ha ritkàn iszol.
Èn nagyon ritkàn ittam, mert nem szeretem az alkohol ìzèt.
Nem.
Kávét viszont iszom egyet minden reggel, sajnos azt nem tudtam elhagyni terhesség alatt sem.
Amikor már kiszámítható volt a szoptatás, akkor előfordult többször is, de nem 4-5-6 hónapos korban..
2,5 és 2 éves korig szoptattam a gyerekeket.. aztést 1,5 éves korban már jól számolható, elterelhetőek voltak a gyerekek.
Megvolt a szokásos időpont azon felül csak ritkán kértek, ha épp este megittam 1 pohárral, akkor pl az apjuk altatta vissza..ha időn belül keltek.. elkerülve azt, hogy kérhessenek.
Meg nyilvàn nem volt rendszeres..
Kàvétól viszont nem mondtam el.
Napi 3-4 csészével ittam, terhesség alatt 2-vel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!