Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoktatok alkoholt inni...

Szoktatok alkoholt inni szoptatas alatt?

Figyelt kérdés
Most 5 honapos a fiam, kólát màr merek inni, de azt sem gyakran, kávét is heti egyszer ha iszom. De mi a helyzet az alkohollal ? Néha úgy innek egy pici bort. Olvastam, hogyha az elkövetkezendő 2-3 órában nem szoptatsz akkor simán mehet, na de az én gyerekem totál kiszámíthatatlan :D nem merek este altatás után inni egy decit se, nemhogy felébred aztán nem tud cicizni szegenyem. Ti szoktatok alkoholt inni?
2022. márc. 6. 19:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
71%
Másfél évig szoptattam. Egyszer sem ittam. Egy kortyot sem. Főleg az elején mikor még kiszámíthatatatlan volt, nem ittam volna. Az alkohol egyből a vérbe megy ami meg a tejbe
2022. márc. 6. 20:01
 2/20 anonim ***** válasza:
83%
Igen, pontosan úgy kell számolni mint a véredben. Ezért nem merek, mert megébred tuti cicizni akar. Amúgy megértelek, szintén 5 hónaposom van és meghalok egy pohár borért :D Viszont az orvosom szerint nyugodtan lehet kávét inni, mondjuk reggelente egy bögrével. Nagyon minimális megy bele a tejbe. Ezt én nem vonom meg magamtól.
2022. márc. 6. 20:04
 3/20 grafno ***** válasza:
22%
Nah bumm..
2022. márc. 6. 20:07
 4/20 A kérdező kommentje:

Valakik olyan bátrak, cigiznek isznak :D vagy inkabb felelőtlenek? 😂 én meg egy deci bortól rettegek. 🤣

En szerencsere nem vagyok nagy kávés, csak ilyen divatkavekat iszom, azt is koffein mentesen 😂 emellett komoly diétát tartok, tej, tojas szoja nyers zöldség gyümölcs mindet mellőzom :D

Néha jó lenne csak egy nap szoptatas nélkül, gyors eltudnek menni a megszokott kezeleseimre este innek egy pohár bort, aztan szoptatnak tovább amíg a baba csak szeretne 😬❤️

2022. márc. 6. 20:09
 5/20 anonim ***** válasza:
87%
Az elmúlt 7 évben folyamatosan vagy terhes vagyok, vagy szoptatok, vagy mindkettő (4 gyerek kis korkülönbségekkel). 😄 Nem ittam azóta, nem is hiányzik.
2022. márc. 6. 20:19
 6/20 A kérdező kommentje:
Le a kalappal előtted! 4 gyermek! Waau! Gratulalok! ❤️ Hogy birod?
2022. márc. 6. 20:22
 7/20 anonim ***** válasza:
53%

Én még szoptatok, de néha iszok alkoholt. Amióta csak napi 2x szopizik, azóta bátrabban, de ~6 hónapos kora óta (amikor kiszámíthatóbbá váltak a szopik és meg is ritkultak kicsit), nem vonom meg magamtól teljesen. Ilyen 1 deci bor/alkalom szintű dolgot kell elképzelni, nem alkoholizmust. Nyáron egy fröccsöt vagy egy pohár sört az esti altatás után meg ilyenek. A tej alkoholszintje megegyezik a véralkoholéval, ami azt jelenti, hogy ha te nem érzed meg a hatását, akkor a baba se fogja. Amíg kicsit is illumináltnak éreztem magam, addig sosem adtam neki cicit, inkább toltam el a következő szopit időben. Van itthoni véralkoholszint mérőm, egyébként, 0,01 ezrelék felett sosem szoptattam, és még ha ez ki is veri a biztosítékot sokaknál, annyira nem esnék kétségbe a havi-kéthavi ilyen szintű szopiktól.

Amúgy kávét én a terhesség alatt is ittam (200mg koffein/nap biztonsággal fogyasztható terhesség alatt, 300mg/nap szoptatás alatt), soha nem láttam kárát, és őszintén szólva a gyereken sem láttam, hogy bármi hatása lett volna rá. Ugyanúgy bealudt akkor, amikor szoptatás közben vedeltem a kávét, mint előtte vagy utána, szóval simán lehet, hogy ez gyerekfüggő is, hogy kire mennyire hat. Vagy csak a pocakomban már megszokta és annyira lemérgeztem, hogy már nincs rá hatással a koffein (kétlem).

2022. márc. 6. 20:30
 8/20 anonim ***** válasza:
41%

Mèrtèkkel simàn lehet inni. Egy pohàr bortòl vagy pezsgőtől nem lesz baja a gyereknek, ha ritkàn iszol.

Èn nagyon ritkàn ittam, mert nem szeretem az alkohol ìzèt.

2022. márc. 6. 20:59
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Kávét viszont iszom egyet minden reggel, sajnos azt nem tudtam elhagyni terhesség alatt sem.

2022. márc. 6. 21:27
 10/20 anonim ***** válasza:
55%

Amikor már kiszámítható volt a szoptatás, akkor előfordult többször is, de nem 4-5-6 hónapos korban..

2,5 és 2 éves korig szoptattam a gyerekeket.. aztést 1,5 éves korban már jól számolható, elterelhetőek voltak a gyerekek.

Megvolt a szokásos időpont azon felül csak ritkán kértek, ha épp este megittam 1 pohárral, akkor pl az apjuk altatta vissza..ha időn belül keltek.. elkerülve azt, hogy kérhessenek.

Meg nyilvàn nem volt rendszeres..

Kàvétól viszont nem mondtam el.

Napi 3-4 csészével ittam, terhesség alatt 2-vel.

2022. márc. 6. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!