Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoktatok alkoholt inni...

Szoktatok alkoholt inni szoptatas alatt?

Figyelt kérdés
Most 5 honapos a fiam, kólát màr merek inni, de azt sem gyakran, kávét is heti egyszer ha iszom. De mi a helyzet az alkohollal ? Néha úgy innek egy pici bort. Olvastam, hogyha az elkövetkezendő 2-3 órában nem szoptatsz akkor simán mehet, na de az én gyerekem totál kiszámíthatatlan :D nem merek este altatás után inni egy decit se, nemhogy felébred aztán nem tud cicizni szegenyem. Ti szoktatok alkoholt inni?
2022. márc. 6. 19:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
66%
Nem,majd ha már nem szoptatok.Ha netán megébred vagy valami szívás lenne.Vagy nem tudnám etetni,vagy rizikós lenne.Ennyit nem ér.
2022. márc. 6. 21:42
 12/20 anonim ***** válasza:
30%

2 évig szoptattam. Nem ittam alkoholt. Azóta sem!

A munkahelyen gyakran van pálinkázás (névnap, szülinap, stb..). Az én italom mindig a füvön végzi,úgy,hogy nem látja senki.

Sosem értettem, hogy a nők miért isznak alkoholt. Férfitól is csúnya, na de egy nőtől meg főleg.

Szóval nem ittam alkoholt.

Ittam viszont Karamalzot, 0%-os sört, jót tesz a tejnek.

2022. márc. 6. 22:17
 13/20 anonim ***** válasza:
86%

12-es, azért nem kell rögtön prűdnek lenni.. :D

Vannak ételek, amik mellé kifejezetten jól esik. Vagy esténként, amikor habfürdőzök gyertyákkal és egy jó könyvvel, akkor is szívesen iszom meg egy pohár jó minőségű vörös bort.

Ha szerinted az alkoholfogyasztás azt jelenti, hogy a sárga földig isszuk magunkat és nyakaljuk a pálinkát vodkával, akkor el vagy tévedve.

2022. márc. 6. 22:23
 14/20 anonim ***** válasza:
18%

Fejegess le tejet, és ha összegyűlik 2 napi adag, akkor fogod magad, elmész a kezeléseidre, aztán legurítasz pár pohárkával 🤷‍♀️ A baba meg nyakalja a lefejt tejet 😊

Én nem merek inni így, hogy szoptatok. Szerintem haszna nincs annyi, mint kockázata. Még szigorúbban veszem, mint a terhesség alatt. Akkor néha megittam fél deci vöröset.

2022. márc. 6. 22:36
 15/20 anonim ***** válasza:
46%
Köszi. 😊 Ha éppen egyszerre betegek, vagy dacolnak és hisztiznek, az marha nehéz, de az alap dolgok sokkal könnyebbek, mint eggyel. Ez már csapat, muszáj következetesen betartani a napirendet és a fontos szabályokat, így sokkal jobban koordinálhatóak, mint amikor eggyel megy a nyűglődés. 😊 Nem életem legkipihentebb időszaka ez, de semmiért nem csinálnám vissza. (5.)
2022. márc. 6. 23:11
 16/20 anonim ***** válasza:
66%
Nem,3x 20 hónapig szoptattam,plussz a terhességek alatt sem ittam semmi alkoholt ugye.Ki lehet ezt bírni.
2022. márc. 7. 00:35
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Jovoheten lesz épp 3 éve hogy nem ittam alkoholt (terhesség+szoptatás). Már csak este alváshoz cicizik, meg egyszer hajnalban, de így sem merek. Kávét is akkor csak 1,5 éves korától ittam, napi 1et, kólából is csak egy kortyot max. Cigizni sem cigizek. Őszintén, baromira hiányzik, egyre jobban, nagyon megértelek. Terhesség előtt 15 évig cigiztem, naponta 3-4 kávé, és hàt hétvégente lecsúszott azért pár feles meg sör, vagy hétköznap egykét pohár koktél.

Már álmodtam is vele hogy épp iszogatok valahol. Kövezzen meg aki akar, de a következő gyerek előtt biztos hogy lesz egy ferde barátnős többnapos kiruccanásom amíg a férjem lesz a gyerekkel.

2022. márc. 7. 04:40
 18/20 anonim ***** válasza:
53%
12. 🤦‍♀️ Nem okádni akarunk a töménytől. Azért egy finom pohár vörösbor, meg a kevert között van különbség. De remélem most jobban érzed magad, hogy elmondhattad, te mennyivel jobb ember vagy :D
2022. márc. 7. 06:13
 19/20 A kérdező kommentje:

:D

Fejni nem tudok már, múltkor mentem fodraszhoz, mondom a biztonság kedvéért fejek tejcit, ha megèhezik a gyermek, de 40 ml ha jött 😂 nekem csak a baba tudja szívni, de ő nagyon.

Igen csak vacsihoz az az egy pohár bor esne jól, nem akarok én sem berúgni, azt szerintem már soha nem is fogok.

Ja a cigi… én is cigiztem előtte, igaz csak alkalomadtan, mondjuk heti 1-2 szal. Vagy semennyi, vagy több 😂 de a cigi nem hianyzik abszolút, szerintem az az undi… mostmár. :D

2022. márc. 7. 07:34
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Vacsira egy pohàr bor simàn belefèr, ha 2 hetente 1x iszod. Ennyitől nem lesz semmi baja a gyereknek.
2022. márc. 7. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!