Szoptatas mellett alkoholt fogyasztas?
Van aki szoptat de mellette szokott alkoholt inni?
Mennyit mit es mikor?
Uncsi.
Igen, lehet inni, ha nem szoptatsz addig, amíg ki nem megy.
A tej alkoholtartalma ugyanannyi, mint a véralkoholszinted.
Egyszerű: google alkoholszint kalkulátor és kiszámolod mi fér bele.
Kicsi babánál, aki sokszor gyakran szopizik, gyakorlatilag semmi.
Nagyobb gyereknél, aki mondjuk már csak reggel-este, sok belefér.
Elvileg amíg nem érzed, addig ugye nem választódik ki a véráramba és így a tejbe se. Tehát 1-2 pohár bor, egy doboz sör simán belefér, főleg ha már van valami beállt rendszer, és szoptatás után iszod úgy, hogy tudod, most van 2-3 órád a következő időpontig, vagy este altatás után akár több is (én ilyenkor szoktam néha meginni valamit).
Az LLL oldalán azt olvastam egyébként, hogy a baba számára veszélyes alkoholszázaléknál már inkább az lenne a veszélyes, hogy az anya mozgáskoordinációja zavaros és elejti vagy valami hasonló módon fizikailag lesz baja a kicsinek, nem a tényleges alkoholtartalom miatt a tejben. Ugyanakkor én annyit még nem ittam, mióta gyerekeim vannak, hogy úgy igazán lerészegedjek, a legrosszabb is egy kis becsiccsentés volt, ami bőven kiszállt már belőlem, mire a következő szoptatás jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!