Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyósom direkt vörösboros...

Anyósom direkt vörösboros marhapörköltet főzött, pedig tudja, hogy szoptatok, illendő lenne ennem belőle?

Figyelt kérdés
A bortól félek igazából. Eddig terhességem alatt egy kortynyit nem ittam, de most anyósom szilveszter alkalmából készített így estére vörösboros marhapörköltet és ami baromi jól néz ki az igazat megvallva, tudja is hogy szoptatok jelenleg. De mégis cisnált ilyen ételt. Megbántani sem akarom, lehet kiment a fejéből, hogy szoptatok de akkor is kellemetlen a dolog. Illendő lenne enne, belőle, vagy egy falatot se kéne ennem? Árthat e a picinek? Pár falatnyira gondoltam amúgy is, hogy lássa, hogy eszek de mégse ártana ennyi nem? O_O

dec. 31. 21:52
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
60%
#20! De a kettő miért zárja ki egymást? Nem volt mit számolni, mert szó sem volt egy pohárnál többről, ami higítás miatt 1dl bor. Arról se volt szó, hogy "tuti elpárolgott". Nyilván tudom, hogy marad még benne. A kérdés igazából az volt, hogy 1 deci vörösborban hosszabb forralás után, kb.3órával később marad-e a vérben annyi alkohol, hogy jelentősége lenne a szoptatásban? Egyébként azóta utána néztem, simán lehet, jelentéktelen mennyiség. Jó, hogy nem a gyikes ősanyákra bízom magam, akik szerint az alkoholisták isznak ennyit🤣
jan. 1. 11:27
 22/27 anonim ***** válasza:
58%

"Szóval de, addig főzöd, ameddig akarod, senki nem tiltja meg."

Csak a fizika törvényei és az ésszerűség határai. :D Mire kiforralnád belőle az alkoholt semmi más nem maradna, csak egy fűszeres, boríztől messze álló sűrű massza.

Eleve baromság az egész. Ha nem akarsz alkoholt inni akkor igyál valamit amibe nincs, mondjuk tea, puncs, de létezik már alkoholmentes bor is. Ha pedig az alkohol a lényeg akkor ne álszenteskedj, igyál meg egy pohár bort aztán ne szoptass egy napig.

jan. 1. 11:28
 23/27 anonim ***** válasza:
40%

#22! A teának nincs forralt bor íze. Alkoholmentes borról hallottam már, de sajnos, az nem volt otthon.

De mint írtam, már kiderült, 1 pohár bor miatt marhára nem kell egy napig szüneteltetni a szoptatást.

jan. 1. 11:37
 24/27 anonim ***** válasza:
35%
Akkor jó, egészségedre. Szerencsére nem vagyok otthon szoptatós anyaként az alkoholvágy témában. :D
jan. 1. 11:45
 25/27 anonim ***** válasza:
40%
#24! Szerencsére nem. Te a merev, minta anya témában vagy otthon. Kinek mi🤷🏼‍♀️
jan. 1. 11:58
 26/27 anonim ***** válasza:
11%
Ha tudnál főzni akkor tudnád, hogy mi lesz a borból a pörköltben- Csak rinyálsz.
jan. 1. 18:35
 27/27 anonim ***** válasza:
52%
eheted, terhesen is ettem, kifő az alkohol belőle.
jan. 2. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!