Zsírral készített vörösboros marhapörkölthöz adott krumpli (köret) az natúr főtt legyen, vagy egy kicsit zsíros, v. olajos (akár oliva)? (ffi 59)
Hasáb burgonyát főzöl sós-köményes vízben, leszűröd. Én viszonylag vastagabbra szoktam hagyni, olyan "jó falós" legyen.
Mikorra lesz készen, megyek... :))
#3-as, zsemlegombóc, dödölle, polenta is kiváló hozzá.:-)
Főtt krumpli natúr, esetleg egy kis petrezselyemmel.
Vörösboros marhapörkölt,fríss ropogós héjú fehér kenyérrel tökéletes /főleg,ha lehet tunkolni/
De ha mindenáron krumplit adsz hozzá ,akkor sóba-vízbe főzd .
A nokedli ,tarhonya,burgonya krokett sem lenne rossz választás.
Sima natúr sós burgonya.
És a tarhonya mellett ez a másik legnagyobb klasszikus körete a marhapörköltnek.
A galuska sokkal inkább valamilyen paprikáshoz illik.
Félreértés ne essék, én is nagyon szeretem galuskával, de ettől még ha "igazi-zunk" , akkor ott nem sok keresnivalója van a galuskának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!