Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szoktathatnám le a...

Hogyan szoktathatnám le a szoptatásról, ha a mellem nélkül nem fogad el a saját gyerekem?

Figyelt kérdés

Rettenetes érzés, hogy egyszerűen képtelen vagyok másképp megnyugtatni a 2 éves kislányom, csak a cicivel. Követeli, üvöltve, mintha nyúznák. Pedig újszülött kora óta már bemutattam neki a különféle cumikat, alvós állatkákat, takarókat, akármit, ami egy pillanatra is úgy tűnt, hogy tetszik neki, egyből került a kezébe, hátha könnyebben elengedi a szopizást. A nővére is 2 évesen hagyta el, de neki mostanra már csak a reggeli ébredős kis bújós cumizások maradtak, ezt viszonylag könnyű volt megszüntetni már, egyébként 1,5 éves korában vettem el tőle éjszakára a cicit, az első 2-3 nap volt csak kicsit melósabb, utána lazán elfogadta, hogy csak bújni lehet hozzá és simogatni. Ugyanezeket a módszereket használtam a kicsinél is és egyszerűen nem működnek. Semmi. Felveri az egész szomszédságot, egy órán át is képes üvölteni, ha kell. Mintha éppen felboncolnám vagy nem tudom, borzasztó.

Egész éjszaka a mellemen lóg. De minden túlzás nélkül. Együtt alszunk, az egész család, a férjem és köztem a nagyobb gyerek, babaöbölben a kicsi, mellettem. És ha esetleg átfordulnék a másik oldalamra, mert kényelmesebb vagy mert szeretném a másik gyerkőcöt is megölelni, neadjisten kimásznék az ágyból, mert nekem vagy a nagyobb lányomnak pisilni kell, szomjas, mittudomén, akkor kész, ennyi volt az alvás bárkinek is, egészen addig, amíg vissza nem kapja a cicit a szájába.

Mindeközben a nagymamájánál csont nélkül elalszik, éjszaka ha 2x ébred, akkor is sokat mondok, és anyósom elmondása szerint elég egy kis simogatás a hátán, pár perc ringatás nagyon max, és kész. A bölcsiben szó nélkül bemászik a kis ágyikójába, fogja a cumiját meg a kis állatkáit (itthon általában mindegyik szép ívben repül el az ágytól legmesszebbi sarkokba), aztán háborítatlanul alszik 2,5-3 órát. Itthon bezzeg virraszthatok vele órákig, mert csak az ölemben jó, csak cicin lógva, esetleg a másik bimbót rádiógombként tekergetve. Nagyon, de nagyon elegem van ebből. Nyilvánvalóan nem létszükséglet ez már neki, csak megszokás, de az meg rettenetesen zavar, hogy tőlem egyszerűen semmi más alternatívát nem fogad el. Ha megölelem, ringatom, sétálok vele, akkor vagy teljesen felébred, és akkor a szokásos cuki oldalát mutatja, vagy félálomban ordít, négykézláb tol el magától, kiugrik a kezemből, mar, harap, rúg, tépi a hajam, megpofoz, stb. Aztán odaadom az apjának, aki kezében egy perc alatt megnyugszik és visszaalszik (egy kb fél órára, amikor kezdődik megint minden újra). És tök jó, hogy az apjánál egyből megnyugszik, elalszik, de nálam miért nem? Engem teljes testével utasít el, ha nem adom neki a mellem, teljesen eszköztelen vagyok vele szemben. Az meg persze, abszolút vállalható, hogy akkor az apja altassa őt, de én is képes szeretnék lenni arra, hogy a mellem nélkül kezeljem. Napközben amúgy még hagyján, bár már bőőőőven elmúlt 1 éves, mire végre sikerült elvennem tőle a napközbeni szopikat, de kb 1,5 éves korától kezdve már csak alváshoz (illetve közben) kapja, szóval ez már egy megszokott rendszer, nem lenne túl gyors a következő lépés és a végső elválasztás (amúgy ha csak annyi lenne, hogy este elaltatáshoz vagy esetleg reggel ébredéshez kéri még, mint a nővére tette hasonló korában, akkor azzal nem lenne bajom, de ez zavar rettenetesen, hogy este 11-től reggel 6-ig, amikor végleg felébredünk kb, nonstop a mellem a szájában van. Kényelmetlen is, nem is alszunk így jól, zavar is, szóval na, nem kell magyarázni, ezt be akarom szüntetni, mert nem állapot).

Bizonyára nem csak az én lányom ilyen fafejű a kérdésben, szóval akinél hasonlóan nagy cicibubus volt a gyerek és nehéz volt a leszoktatás, mi segített? Hogyan vészeltétek át, mennyi idő volt, míg teljesen elválasztottátok?

okt. 28. 13:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
Elveszed tőle és kész. Üvölt? Majd abbahagyja.
okt. 28. 13:28
 2/14 A kérdező kommentje:
Ok, képzeld el, hogy én vagyok a szomszédod. Hajnali 2 van, a gyerek már kb másfél órája szünet nélkül ordít. És ez már kb a negyedik nap, hogy így kell aludnod. Akkor is ezt mondanád? Mert egyelőre itt tartunk. A szomszédaim egyelőre türelmesek, de én kevésbé. A férjem sem és a nagyobb gyerek sem annyira díjazza ezt a megközelítést. A "majd abbahagyja" valahogy nem működik ebben a konkrét esetben, éppen ezért kértem tippeket vagy csak megértő füleket, mert amúgy eddig én is eljutottam már, hogy egyszer csak vége lesz ennek. Egyelőre még nincs.
okt. 28. 13:36
 3/14 anonim ***** válasza:
47%
Bérelj ki egy kis házat egy hétre, aztán menjetek oda ketten a gyerekkel. Akkor nem zavar másokat az üvöltésével. Jó eséllyel egy hét alatt túllesztek a nehezén.
okt. 28. 13:51
 4/14 anonim ***** válasza:
47%

"babaöbölben a kicsi,"

2 éves gyerek babaöbölben?

Na menj a hergelő kamukérdéseddel!

Benne van minden, amire ugrik a hülye.

okt. 28. 14:12
 5/14 A kérdező kommentje:
Miért lenne kamu? Belefér, meg amúgy is félig inkább az "igazi" ágyon fekszik, igazából a babaöböl az azért van ott, hogy kicsit bővítse a helyet négyünknek, meg a rácsok miatt megnyugtató, hogy nem fog lepottyanni. Hosszú távon nyilván az lenne a cél, hogy mindkét gyerek a saját ágyában aludjon a gyerekszobában, de amíg a kicsi ennyire ragaszkodik a cicihez, addig muszáj velünk aludnia, mert különben én még annyit se aludnék, mint eddig, a 4 évesnek meg magyarázd meg, hogy ő nem alhat velünk, amikor látja, hogy a húga ott alszik a nagy ágyban. Nyilván miután a kicsi is leszokik, az lesz a következő lépés, hogy átkerüljenek a saját ágyukba egész éjszakára, de az most nem prioritás.
okt. 28. 14:16
 6/14 anonim ***** válasza:
77%
Igazából én is igy voltam vele ugyan ilyen volt a gyerekem. Aztán mély levegő és hagytam ordítani igen vannak szomszédok alattunk mellettünk de ez ilyen. Viszont csak az első nap volt borzalmas kínlódás utána még egy hét nyögve nyelősen ment, az estére egy két hét alatt teljesen átállt a délutáni alvás nehéz volt egy hónapig kb minden nap kocsiba kellett ülni hogy aludjon. 2,5 éves volt mikor betelt a pohár nálam előtte is kellemetlen volt, de ott még beteg is lettem olyan gyógyszer kellet ami mellett nem is lett volna jó ha szopizik. Ez sajnos ilyen egyszer rákell venni magad és végig csinálni.
okt. 28. 14:48
 7/14 anonim ***** válasza:
56%
Barátnőmék úgy csinálták, hogy egy hétre elment otthonról gyerek nélkül, addig az apja altatta a gyereket. Egy hét letelte után már nem kellett neki (meg barátnőmnek is kisimultak az idegei). Off de nagyon örülök, hogy nekem tápszeresek voltak a gyerekeim, mert minden amit a szoptatásról hallok egy agyrém.
okt. 28. 15:07
 8/14 anonim ***** válasza:
79%

Vagy ráhagyod az ordítást mint ahogy a többiek is írták vagy lelépsz 1 hétre és még fogja szokni hogy nincs. Mikor visszajössz azért ragaszd le a bimbód hogy ha véletlen neki esne lássa hogy nincs.

Más lehetőség nincs

okt. 28. 15:10
 9/14 anonim ***** válasza:
73%
Nos, lehet beszélni a szomszédokkal, hogy elnézést, le kell szoktatnom a gyereket, lehet pár éjszaka nehéz lesz, itt egy üveg bor/doboz bonbon fajdalomdíjként. Hidd el nem fog napokig ordítani. Azért teszi, mert te mindig feladod.
okt. 28. 15:56
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket!

A lelépés jól hangzik, de azért szerintem a férjem feszítene keresztre :D :D :D

Amúgy igen, sajnos ki kell bírni, reméltem, hogy lesz valami mágikus megoldás vagy trükk, amivel könnyebbé lehet tenni. A szomszédok alapvetően nem érdekelnek, csak na, amikor az ember amúgy is pattanásig feszült és kialvatlan és egyébként is elege van ebből az egészből, akkor a tudat, hogy amúgy ezzel a környezetem is idegesítem, az úgy extrán bosszantó faktor. A #9-nek azért mondanám, hogy egyelőre napok óta ordít, szóval így elég könnyű feladni, amikor már közel egy hete semmi sem változik, csak egyre nehezebb kitartani, mert értelemszerűen egyre fáradtabb vagyok én is és mindenki más is (ezért időzítettem az őszi szünetre, amikor mi is szabin vagyunk a férjemmel, a lányoknak sincs bölcsi-ovi, szóval a napközbeni rugalmasság adott, ha esetleg az éjszaka nem is olyan pihentető).

okt. 28. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!