Szoptatás alatt a hízás vagy inkább a fogyás a
jellemzőbb?
Figyelt kérdés
36 hetes terhes vagyok, eleve túlsúllyal kezdtem a terhességet, viszont alig jött fel plusz kiló, az elején még fogytam is. Többen mondják, hogy na majd a szoptatás alatt biztos meghízok... Hát köszi. 😃 Tudom, tudom, ezer dologtól függ, genetika meg szerencse függő is, de szerintetek mi a jellemzőbb szoptatás alatt? Hízás vagy fogyás? Ti híztatok vagy fogytatok?
Én híztam sajnos. Végül abba is hagytam a szoptatást miatta, de ebben az is közrejátszott, hogy csak akkor volt tejem, ha szénhidrátot ettem, de nagy mennyiségben. Hiába ettem én úgy ahogy a terhesség alatt meg korábban sok zöldség, gyümölcs. Akkor semmi tejem nem volt. Egy idő után már nem bírtam az egészet.
Egyik barátnőm annyit evett amit soha az életben és fogyott vékonyabb lett, mint szülés előtt. Másik barátnőm dietetikussal egyeztetve személyes étrend, kalóriát számolt és mozgott sportolt ígyis hízott. Amint ababhagyta a szoptatást ugyanazon a diéta mentén haladva elkezdett fogyni. Nem tudhatod mi lesz előre.
okt. 14. 07:18
12/20 anonim válasza:
Az egyik gyereknél híztam, pedig fogyóztam, a másiknál fogytam, pedig zabáltam ilyen csokikat banánnal meg szalonnával. De igazából ez már terhesség alatt is így volt, csak szoptatásnál durvább lett. Kb. 30 kiló volt a különbség így. Vérvételen egyiknél sem láttak semmit, se cukor, se pajzsmirigy, pedig a másodiknál mág mindenféle felszívódási zavarokat és vitaminhiányokat is néztek, meg tápszert is felírtak, mert csak 42 kiló lettem (az elsőnél meg 74 volt a max.). A harmadikat még nem tudom :D de vele lehet, stagnálni fogok? :), mert most járok a vége felé és eddig nem látok magamon plusz súlyt a hasamon és mellemen kívül, pl. ugyanazok a méretezésű nadrágok jók. Na majd kiderül.
okt. 14. 07:32
13/20 anonim válasza:
Az elsőt amikor szoptattam, kb zabáltam. Ennek ellenére 10kg-t fogytam 1 év alatt. (75 voltam szülés után, 65re fogytam le)
Második szoptatás 10 hónapig tartott, 8kg-t híztam. Pedig kb fényevő voltam.
okt. 14. 07:34
14/20 anonim válasza:
Teljesen attól függ, hogy mennyit eszel. Én zabáltam terhesen, gondoltam mikor, ha nem akkor. Híztam is 23 kilót. Mikor megszületett a gyerek, már nem tetszettem magamnak, úgyhogy odafigyeltem arra, mit eszem. 6 hónapos korára lement 20kg. Két éves koráig szoptattam!
okt. 14. 07:46
15/20 anonim válasza:
Én is, tesóm is szélsebesen fogytunk az első 6 hónapban. Pedig én szinte zabáltam, hogy elkerüljem a túl gyors fogyást, ami nem egészséges. Így is amennyit a baba gyarapodott, annyit fogytam én.
Viszont utána visszahíztam az egészet, kamatostul. Olyan 8 hó körül múlt el a varázslat és hirtelen sokkal kevesebbet kellett volna ennem, hát nem sikerült visszaállni.
okt. 14. 07:56
16/20 anonim válasza:
Terhesség alatt felugrott 20 kg(pedig alig ettem), szülés után 2 héttel lement belőle 18 kg víz. Azóta stagnálok, 6 hónapja szoptatok. Enni annyit eszek mint régen, normál adagokat. Édesszájú sose voltam, de mióta szoptatok édességből két pofára tudnék zabálni, ezt nehéz visszafogni.
okt. 14. 08:36
17/20 babyboom567 válasza:
Én az első három hónapban híztam 15 kilót,a következő félévben meg még 10et.
okt. 14. 08:56
18/20 anonim válasza:
55 kg indultam 71 kg mentem szülni. szülés után 4 hónapra vissza állt az 55 kg. Utána lement még 2-3 kg de ettem azért bőven hogy legyen tej,de mindig mondták hogy milyen sovány vagyok.. mondom igen a szopi 😁 1 éves múlt mikor elhagyta a szopit na utána 2 hónapra vettem észre hogy hiztam pár kg. Most 1, 5 éves beállt az 55 kg.
okt. 15. 13:26
19/20 anonim válasza:
Nekem azt mondták a rokonok h majd szoptatásnál lemegy minden plusz kg, na nekem meg se mozdult a mérleg, akkor se ha figyeltem a kajára. Ahogy abbahagytam a szoptatást elindult a fogyás.
okt. 15. 20:49
20/20 anonim válasza:
Én pl fogytam, szülés előtti súlyom alá fogytam pár kilóval, de nem éreztem akkor jól magam a bőrömben, gyengének éreztem magam és fáradtnak. Pedig nem is szoptattam sokáig, nem tudom akkor mennyire lettem volna csontváz ha sokáig szoptatok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!