Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért rossz anya valaki, ha...

Miért rossz anya valaki, ha valaki 3 évig szoptatja a gyerekét?

Figyelt kérdés
szept. 14. 12:08
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
86%

Ettől nem vagy rossz anya, viszont az ilyen kijelentések emberileg eléggé megkérdőjelezhetővé tesznek:

“Ne legyél már nyámnyila. Használj bimbó védőt, kenjed megfelelő krémmel. De így erősödik a bombod hogy ne fájjon. Ha minden fajdalomnal abba hagytam volna biztos nem szoptatom 3 éves koráig. Mondjuk én sose haragudtam a babára azért mert éhes.”

szept. 14. 14:05
 12/35 anonim ***** válasza:
73%

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopt..

Nem rossz anya attól, de az sem, aki meg csak 3 hétig szoptat. Gondolom, azért írtad ki ezt a kérdést mindenféle leírás nélkül, mert bokte a csőröd az itteni reakció, meg lepontozas. Rossz anya nem biztos, hogy vagy, de rossz ember tuti, mert így belerugsz valakibe ok nélkül, Miss Tökéletes.

szept. 14. 14:20
 13/35 anonim ***** válasza:
75%

Úristen meg is halnék ha a 3 éves óvodás kisfiam szopna. Szeretem, imádom, de másképp is ki lehet fejezni a kötődést.

Szerintem beteges, ne haragudj.

szept. 14. 14:20
 14/35 anonim ***** válasza:
18%

"Szerintem beteges, ne haragudj."

És ez nem ítélkezés?

A WHO szerint nem beteges. A LLL szerint se.

Természetes leválasztódás 2-7 év között van.

szept. 14. 14:38
 15/35 anonim ***** válasza:
24%

Nem rossz anya. De automatikusan nem lesz jó sem.

Mondjuk engem most a bölcsiben ekéznek a gondozók, hogy miért nem választottam le a 2 éves gyereket, biztos ezért szokik be nehezen. Nyilván nincs köze a beszokáshoz, hogy alváshoz még cici kell neki, odáig még el se jutottunk, hogy ott kelljen aludnia, de gondolom könnyebb erre fogni, mint elfogadni, hogy az én gyerekem nem akar nélkülem lenni még számára idegen helyen. Nem érdekel, mit gondolnak a gondozók a bölcsiben, a többi anyuka akárhol, vagy úgy egyáltalán bárki, aki nem a közvetlen családunk része. Nem kell mindenkinek megfelelni, nem is lehet, és nekem nem is célom. Nekünk így jó. A gyerek meg majd leszokik idővel. Nem én erőltetem, részemről már simán elengedném a szoptatást, de ha nem érett rá, nem fogom kényszeríteni. Ugyanakkor ettől nem leszek jobb anya, mint aki már hamarabb elvette a gyerekétől, vagy eleve nem is szoptatta sosem. Igazából a kettő között szerintem nincs összefüggés.

szept. 14. 14:44
 16/35 anonim ***** válasza:
31%
Én azt is rossz embernek tartom, aki címkézi a 3 évig szoptató anyákat.
szept. 14. 14:50
 17/35 A kérdező kommentje:
Ahhoz a kérdéshez én nem írtam egyetlen választ sem. Az nem az én szégyenem, ha mások nem hiszik el.
szept. 14. 14:56
 18/35 anonim ***** válasza:
62%
Miért lenne rossz? Amúgy meg hidd el, aki kötekedni akar, bármibe tud. Abba is, ha vki nem tudja szoptatni a gyerekét.
szept. 14. 15:00
 19/35 A kérdező kommentje:
Sajnálatos módon a válaszszázalékom jobban érdel, minthogy ilyen válaszokat írjak kérdések alá, így is örülök, ha az ötös szintemet sikerül megtartani.
szept. 14. 15:01
 20/35 anonim ***** válasza:
51%

15, másik bölcsi nem opció?

Nekem óriási red flag lenne, ha ennyire nem kompetens emberekkel lenne tele az adott bölcsi.

Nálunk kifejezetten nem javasolták a leszoktatást, főleg nem bölcsi előtt, hogy ne legyen még az is plusz trauma a gyereknek.

Annyit mondtak, hogy jó ha esetleg máshogy is tud aludni, de kiemelték, hogy meg fogják oldani, nem kell aggódni. A gyerekek nem hülyét, ennyi idősen tudják, hogy a cici egy csak anyához kapcsolódó dolog és nem fogják a kisgyereknevelőtől követelni.

Nem szoktattam le bölcsi előtt és simán ment a beszokás. Második héten bőven ott aludt nélkülem és később az ovis beszoktatás még simábban ment. Konkrétan első nap teljes napot volt bent alvással együtt. Pedig-pedig még akkor is szoptattam.

Mondjuk szerintem ezt senki nem tudta az óvodában, mert egy nagyon ügyes, kifejezetten önálló kisgyerek. Ovikezdés után 2 hónappal "tette le" egyébként. Akkor már fél éve mondogatta, hogy ha ovis leszek, már nem fogok szopizni, de azért még kérte egy darabig.

szept. 14. 15:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!