Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek, hogy több tejem...

Mit tegyek, hogy több tejem legyen?

Figyelt kérdés
Hányszor szoptassam a babámat?Hányszor fejjem le a mellemet?Baj,ha 1-2napig nem fejek csak utána?
2010. nov. 1. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:

Az igény szerinti szoptatás a legmegfelelőbb, azt mondják, nekem eddig bevált.

Szopizás után érdemes kifejni a maradékot hogy gyorsan új temelődjön, bár bevallom én sem szoktam minden szopi után fejni, csak 2 naponta kb., de utána valóban kicsit hamarabb telik meg, szóval használ.

Az alkoholmentes sört és a laktoherb teát is sokan dícsérik, én még egyiket sem próbáltam de kinek mi jön be..sok folyadék és kalóriadús étel.

2010. nov. 1. 20:39
 2/8 anonim ***** válasza:
2010. nov. 1. 20:43
 3/8 anonim ***** válasza:

A tej 70%-a újratermelődik a szoptatás során. Én igény szerint szoptatok, nem fagyasztok le tejet, mert szerintem felesleges, hiszen a tej mindig a baba igényeit követi összetételében, és a fagyasztás során a tej bizonyos hasznos baktériumokat is elveszít.

Én napközben rendesen eszek, húst/fehérjét minden nap eszek. A szülés után ittam tejszaporító teát. Volt idő amikor fejtem a mellem, de felesleges fejni - szerintem a fejés sok esetben apadás felé vezethet.

Az első, második hónapban napjában kb. 10 alkalommal, míg a harmadik - negyedik hónapban 6-8 alkalommal szoptattam-szoptatok. Szerintem bőven elég tejem van, de ha úgy érzem hogy kevés akkor többször teszem cicire a kisfiamat. Szerintem a hosszú ideig tartó szoptatás és az elegendő tej titka az igény szerinti szoptatás, ha kevés a tejcsi a baba úgyis jelez és akkor többször kell cicire rakni. Ha lötyinek érzed a cicid az sem jelenti feltétlenül hogy kevés a tejed ha beáll a kereslet - kínálat akkor többnyire már olyan kivéve reggelre.

Remélem mindenre válaszoltam ha nem kérdezz.

2010. nov. 1. 20:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia elöszőr is pl ne idegeskedjél az semmi képen nem tesz jót neki igény szerinti szoptatáds sok folyadék tej serkentő teák at is ihatsz esetleg megbrobálkozhatsz homeos bogyokal a fejés is vkinek sokat segit .
2010. nov. 2. 09:55
 5/8 anonim ***** válasza:
3.válaszoló szerintem nincs teljesen igazad.A fejés apadást eredményez?? 4 hónapos a babám,igény szerint szoptatom+minden szopi után fejek és igy sikerül fenntartani a megfelelő mennyiséget.
2010. nov. 2. 11:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem a fejés nem vált be, hanem az igény szerinti szoptatás igen. Plusz a More milk tejszaporító kapszula+ sok folyadék..most is ezzel serkentem, ha kell. 4,5 hós
2010. nov. 2. 11:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha kevés a tejed mindenképpen fejd le cicid így többet fog termelni,mert több kell!Homeos bogyók nálunk egy osztrák vált be alfa alfa D6 szopi előtt 15-20perccel kell bevenni 5 golyót.Illetve ami a legjobb a gyakori szoptatás....Ne aggódj menni fog!!!!Én egy hete pótóltam kanállal a lefagyasztott tejciből most meg napi 250ml teszek el minimum.
2010. nov. 2. 11:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Én mindig az igény szerinti szoptatás híve voltam.Én az elején minden szopi után kifejtem azt a mellem amiből a picur evett!Állítólag így kell.Ma már nem csinálom.6 hónapos a fiam.Én az Urtica Urens Homeopátiás bogyókat szedem.Nekem nagyon bevált.Napi 3x5 bogyót kell szedni.
2010. nov. 2. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!