Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van aki nem igény szerint...

Van aki nem igény szerint szoptat?

Figyelt kérdés
Miért nem?
2024. júl. 18. 12:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
9es az elég nagy baj, felnőtt embernek is normál esetben meg van hányszor érdemes egy nap enni
2024. júl. 18. 15:58
 12/19 anonim ***** válasza:
73%
10,11. Nektek az megvan, hogy a csecsemőknek víz helyett is a tej vagy a tápszer van? Gondolom ti se mindig 3 óránként szomjaztok meg, főleg ilyen melegekben, hanem ha kell isztok óránként. Ha nemtudnátok ők is szoktak szomjasak és nemcsak éhesek lenni. Sok munkahelyen van kitéve vízautómata pl. Nekem még sose szóltak, ha óránként ittam belőle.
2024. júl. 18. 16:25
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Még jó hogy itthon dolgozom.

De hidd el nem eszek reggeltől estig 🤣🤣

De ha reggeli után 2 órával éhes vagyok, nem fogok még egy órát várni mert az van mondva...

De mindig normális munkahelyen dolgoztam ahol bármikor lehetett enni pár falatot ha megéheztél.

Mi is ezt biztosítjuk a fiúknak.

Sőt egész napos korlátlan ital/Víz fogyasztást ez mellett télen-nyáron.

Sőt képzeld pisilni is akkor mennek el amikor kell, nem parancsszóra...

És igen ami a legfontosabb amit előttem is írtak hogy ez nekik nem csak táplálék. Valahogy szomjat is kell nekik oltani

2024. júl. 18. 17:21
 14/19 anonim ***** válasza:
16%
Mondjuk vizet is adhatsz neki nyugodtan ha szomjas, de mindegy… Nyilván van aki attól érzi magát jól, hogy 0-24ben rajta lóg a gyerek, van aki meg nem. Mondjuk igény szerinti szopatatásnál is ezt kell mérlegelni, hogy kinek mi fér bele.
2024. júl. 18. 17:29
 15/19 anonim ***** válasza:

Még mindig félre érted!

Nem lógott rajtam a gyerek (főleg mert tápszeres volt és a férjem is meg tudta etetni), nem is lóghatott volna mert van egy testvére akivel foglalkozni kellett,plusz születése után is dolgoztam itthonról napi pár órát.

De ha éhes volt megetetettem.

Ha elfogadta volna a vizet talán azt itta volna...hidd el nem minden gyerek vevő rá egyből

De milyen 0-24-röl beszélsz amúgy is?

Éjszaka mindkettő aludt mar 1 hónaposan. Nappal is volt hogy 4-5 órát elvolt evés nélkül 1 hetesen de volt hogy 1,5 óra múlva kérte.

2024. júl. 18. 17:41
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
15 nem rólad van szó, de van nagyon sok anyuka akin 0-24ben rajta van a gyerek, mert szerinte az az igény szerinti szoptatás, hogy a gyerek a mellén is alszik.
2024. júl. 18. 18:28
 17/19 anonim ***** válasza:
12 vagyok: igény szerint szoptatok, de nálam se azt jelenti, hogy egész nap rajta van. 3 hetes a babám. 1 hetes korától este 10:30-tól alszik reggel 5 óráig. Nem a mellemen alszik el se este se nappal, de igen van, hogy napközben óránként kér. Inkább a melegebb napszakban. Mellette nehezebben kakil, azt is tudom, mert másképp jelez(nyílván énse egyből a mellemet tologatom a szájába). Van egy 4 évesem is, szóval nálunk se tudna egész nap a mellemen lenni.
2024. júl. 18. 19:03
 18/19 anonim ***** válasza:
Nyilván ha éhes megetetem,de ez tápszerrel is így lenne. Nem hagynám még 1 órát üvölteni, mert csak 2 telt le. Ha szopni van igénye, tök mindegy, hogy éhes, szomjas, vagy csak nyugicicizne, akkor megkapja, de előbb pelust cserélünk vagy tornáztatom stb., ha gondolom, hogy nem éhes, megpróbálok rájönni mi a baj, azért 3-4 hónap alatt egy anya kiismeri annyira a babáját, hogy tudja mi a baja.
2024. júl. 18. 21:52
 19/19 anonim ***** válasza:

Napközben általában magától is rendszeres időközönként éhezett meg, de délutánonként volt egy időszak, mikor végignyűglődött órákat :/

Ott tényleg kb. az órát néztem, mert igaz, hogy akkor megnyugodott, ha mellre tettem, de egyből újrakezdte utána, szóval biztos, hogy nem az éhség volt a baja, ellenben az esti szoptatásra "elkomfortcicizte" volna az összes tejemet. Így inkább mindenfélével szórakoztattuk és eltereltük a figyelmét, így szerencsére a tejem is épp elég lett.

Szerencsére ez az időszak elmúlt pár hét alatt, nyugtatás céljából később sem "tömtem be" a száját.

(Őszi baba, az időjárás sosem indokolta a soron kívüli megszomjazást, nyáron, kánikulában ez nyilván más helyzet.)

2024. júl. 18. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!