Aki igény szerint szoptat, az ha kell, akár fél óránként is mellre teszi babáját?
Figyelt kérdés
4 hetes a kislányom és nagyon össze-vissza szopizik.az első 2 hétbe evett meg aludt,3 óránként szopizott,de azóta megkeveredtünk.Van,hogy 2-3 órát is fent van ekkor eszik fél-egy óránként,aztán 3-4 órát is alszik egyhúzamba.Ma pl.óránként kérte reggel 8-tól délután 4-ig,aztán aludt este 8-ig...hogy lehetne ebbe rendszert vinni?Vagy mindenki ennyiszer mellere teszi a babáját ha szükséges?Egyébként 1 hónap alatt több mint 1 kg-t hízott...2012. szept. 2. 22:04
1/6 anonim válasza:
Szerintem a meleg miatt kéri ennyiszer a cicit.Egyébként én is igény szerint szoptattam,de azért mindig figyeltem az időt is.Úgy lehet rendszeressé tenni,hogy kicsit kitolod az etetéseket,és más folyadékkal próbálod csillapítani a szomjúságát.Nekem volt olyan időszak is,amikor csak a vállamon volt hajlandó aludni.Lehet,hogy nem is mindig éhes,csak a közelségedre vágyik.
2/6 anonim válasza:
Igen, hiszen ezt jelenti az igény szerinti evés :) Pár hét kérdése és beáll egyfajta rendszer magától is, csak addig kell kihúzni.
3/6 anonim válasza:
Igen, én is így csináltam. Mivel szopi elején igazán szomját oltja ezért ne itasd mással, ha éhes akkor tovább szopizik és akkor eljut a " zsírosabb" tejhez is. Én úgy csináltam, hogy ugyanarra tettem vissza fél óra múlva, de volt úgy is, hogy le sem tudtam venni róla. Ne adj neki semmi más folyadékot. Jól csinálod.
4/6 Denisa W. válasza:
Igen, fél óránként is, vagy fél órán belül akár többször is, ahogy kéri... A lányom nagy mestere az össze-vissza szopizásnak kezdetektől, sokszor evett keveset, bealudt rajta, ha letettem, felébredt és újra kérte, stb. Megszoktam és megtanultam kezelni a káoszt, mellette a háztartás is megy és nagyfiam sincs elhanyagolva. Nem volt könnyű, de nem bántam meg. Tejem is volt mindig bőven.
5/6 alaszka válasza:
Igen, én is szoptattam fél óránként. Ekkora babáknál még nincs rendszer, sőt én úgy tapasztaltam a gyerekeimnél, hogy a babák pont ilyen 4-6 hetes kor tájékán kezdenek el gyakrabban szopizni. Valóban ez az igény szerinti szoptatás, nem biztos hogy mindig a folyadék kell nekik, vagy éhesek, egyszerűen csak anya karjaiban akarnak lenni ilyenkor.
6/6 xStefix válasza:
Ne akarj rendszert, mert mire kitalálod, hogy a jó, úgyis bukni fog. ;) AZ első év erről szól, folyamatosan változnak.
Én is így szoptatok, vagyis amikor a fiam jelez, kapja. Élete eddigi 3 hónapjában sose szopott még ritkán, se rend-szerűen, viszont gyönyörűen gyarapszik. 12 hetes korára duplázott, ami 7 kilót jelent. A dokinőnk is mondta, hogy mindig mi jutunk eszébe, amikor az anyukák panaszkodnak neki pár hét után, hogy nincs tejük... Dehogynem, de meg kell érte dolgozni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!