Van aki nem igény szerint szoptat?
Van.
Mert egyből szeretne valami rendszert bevezetni vagy a védőnő azt mondta neki.
Pontosan mi is ez az igény szerinti szoptatás? Hogy minden myikkanásra cicit adunk neki?
3,5 hónapos a 2.kislanyom, kB 3 óránként eszik, ha elég neki, elengedi, nem cumizik rajta, csak akkor kell neki, ha tényleg éhes. Nekem ez igy tökéletes. Nem is mellen alszik el, hanem magától.
A nagyobb 22 hónapos koráig szopizott, órákat tudott volna csungeni rajta, ha hagyom.
Én is úgy táplálom hogy először megnézem nem e valami más a baja ha nyafizik, nem jó neki fekve/hason stb stb stb, aztán ha semmi nem jó akkor megkinalom cicivel. Egyébként kb 2-3 óranként eszik/iszik. (4.5hós)
Plusz cumizni én se hagytam rajta sose úgyhogy nincs is igénye arra hogy cicin cumizzon hanem rendes jatszocumit kap, azzal is alszik el. Cicin sose alszik el.
Időre adok neki, nyilván nem másodperc pontossággal, de bizonyos időközönként (3 óra). Egyszerűen nekem fontos, hogy legyen egy rendszer, baba is nyugodtabb így. Ha kellemesen alszik, nyilván nem keltem fel, mert "idő van".
Bár ezt az "igény szerinti" dolgot én sem teljesen értem. Ha enni van igénye, magyarán éhes, akkor adok neki enni. Minden sírásra nem kap cicit, mert egy csomó más dolgot jelezhet így.
Hála az égnek, hogy a józan ész szól az eddigi válaszok többségéből!
Én is így szoptattam igény szerint: amikor az éhség volt az "igény", akkor tettem mellre. Volt persze egy olyan időszak, amikor mellen aludt el, de csak pár hétig tartott (és az is brutális volt).
És az, hogy már egész pici korától fogva törekedtem rá, hogy megértsem, mi a VALÓS igénye (testközelre vágyik? fáradt? fázik? melege van? stb.) hihetetlen erős kapcsolatot épített ki a kisfiam és köztem, és teljesen egy hullámhosszon tudok vele lenni.
Tápszerrel is igény szerint etettem mindkettőt.
Másképp el sem tudtam volna képzelni.
Ha éhes vagyok én is eszek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!