13 hos babám leszoktatnám. Hogy csinaljam? Mennyi idő?
Már csak a nappali 1x alváshoz, esti alváshoz meg éjszaka cicizik.
Hogyan tovább? Milyen tejitalt kapjon?
A nappaliról szoktattam le először, ringatva altattam el ebéd után, azt így simán vette (cserébe még mindig ringatni kell másfél évesen). Aztán éjszaka nem kapott már, csak vizet. Na azt rosszul viselte, de azokban az estékben még többet segített a férjem, aztán azt tudta hogy nála nincs cici. De ezt is hamarabb megszokta mint gondoltam. Viszont amit sok helyen hallok, hogy jobban alszik mióta nincs, az sajnos nálunk nem jött be, ugyanúgy kel.
Az elalvás előtti volt az utolsó, azt hetekig még hagytam mert nem tudtam hogy vegyem el tőle, annyira fix helye volt a rutinban. Aztán úgy sikerült, hogy találtam neki más izgalmas elfoglaltságot helyette. Felveszi a pizsamáját, aztán cici helyett megetetjük a macskát, meg gyújtunk egy mécsest a nappaliban. Ezek annyira tetszettek neki, hogy már első alkalommal sem érdekelte egyáltalán hogy kimaradt a cici. Pedig azt hittem balhézni fog, mert sokszor azért még nagy szopizást csapott olyankor.
Én nem adtam neki semmilyen tejitalt, megkóstolni sem volt hajlandó semmi ilyesmit (14 hónapos korában választottam el).
Én csak simán egyik este nem adtam oda a cicit, kibírtam a 40 perces sírást, majd simogatással, halk beszéddel elaludt.
Pont úgy cicizett, mint a tiéd, csak én még várandós is voltam/vagyok. Már nagyon zavart, fájt.
Éjszakai ébredésnél a szívószálas kulacsából sima csapvizet kapott, elfogadta, ivott és aludt tovább.
Másnap, a nappali alvásnál kb 20 percig nyűglődőtt, de nem sírt, bújtunk, meséltem neki, simogatta, puszilgattam.
Este 10 percig kereste, kicsit matatott a pizsimnél, de simán elaludt a vizes kulacsával.
Harmadnap már semmi sírás, vergődés nem volt, szépen elaludt.
Ekkor 15 hónapos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!