A debreceni klinikán ha nem jön az anyatej egyből
erőszakolják a tápszert?
Figyelt kérdés
Állítólag első napokban 5-7 ml tejre van szüksége a babának és ezt az előtej fedezné, de a tápszerrel azonnal kitágul a gyomra a babáknak. Mennyire próbálják ott egyből a tápszert erőltetni? Mi a tapasztalat aki ott szült?
"Jó, nem kell teleetetni tápszerrel a 4 órája megszületett csecsemőt, de azért mikor már napok óta nincs tej"
Ez nagyon demagóg. Alapvetően 3 napot kell a kórházban eltölteni és a tejbelövellés jellemzően a 3-4. napon történik meg, ez a normális, így találta ki a természet és ennyi idő alatt nem hal éhen egy újszülött, természetes, hogy sír, ez a dolga, hogy éhes legyen és szopizzon, ezzel indítja be a tejtermelést.
Akinek lesz elég teje, annak is csak előteje van általában 3-4 napig. Emiatt nem kell megetetni a kórhàzban. És nincs is ott éhen emiatt napokig lényegében.
jún. 30. 18:46
12/19 anonim válasza:
Demagóg, vagy sem, hamarabb adok a gyerekemnek tápszert, minthogy sírjon az éhségtől.
jún. 30. 19:27
13/19 anonim válasza:
Oké, csak akkor utána nem kell sírni, hogy nincs tejed, mert jóllakott a baba, nem szopik és emiatt nem indul be.
jún. 30. 20:05
14/19 anonim válasza:
Őszintén, van, aki képes emiatt sírni?
Én rendben vagyok magammal, az anyaság előtt is rendben voltam, így pontosan tudtam azt is, hogy nem határozza meg, milyen anya lesz belőlem az, hogy fogok-e tudni szoptatni, vagy sikerül-e természetes úton szülnöm?
2024 van, hahó.
jún. 30. 20:10
15/19 anonim válasza:
Nem Debrecen, de szoptatásra készültem. Ennek ellenére vittem magammal cumisüveget és tápszert, mert tudom ,hogy nem minden úgy alakul, ahogy én elképzelem. Természetesen titokban etettem, amikor már sírt az éhségtől. Igen, hideg vízzel csináltam. Inkább, mint hogy éhezzen.
jún. 30. 20:54
16/19 anonim válasza:
Igen
jún. 30. 21:00
17/19 anonim válasza:
Majd rájön a valóságra az, aki még nem szült. Én is olvastam a szoptatásról mindenféle könyvet, kívről tudom az elméletet. Ezzel csak az a baj, hogy a szoptatást mindenhol egy tökéletes dolognak írják le, ahol hiba nem lehet. Nos, ez nagyon nem ìgy van. Csak egyetlen példa. A szobatársam a kórházban nagyon szoptatáspárti volt, nem engedte a tápszert, pedig éjjel nappal ordított a gyereke. Egyébként mérhető előtejet sikerült ennie mindig. Majd a végén nem engedték haza, tápszerre kötelezték a gyereket. Lázas lett, vért vettek és kiderült, hogy kiszáradt szerencsétlen gyerek. Ennyit arról, hogy az előtej tökéletes és elegendő.
jún. 30. 21:28
18/19 anonim válasza:
17, "a szoptatást mindenhol egy tökéletes dolognak írják le"
Innen látszik, hogy egyáltalán nem jó forrásból tájékozódtál. A jó forrás leírja a nehézségeket, az ellehetetlenítő tényezőket, az alternatívákat, és a lelki részt is.
jún. 30. 23:49
19/19 anonim válasza:
Én se értem, hol írják le tökéletesnek a szoptatást, hát mást sem írnak róla, csak hogy kínlódás az eleje.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!