Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lógósabb lett a mell, kevesebb...

Lógósabb lett a mell, kevesebb a tej?

Figyelt kérdés
Észrevettem, hogy pár hete lógósabb lett a mellem, a babám is hisztisebb. Lehet, hogy kevesebb a tejem? Látszódhat ilyen formában?
jún. 2. 14:30
 1/5 anonim ***** válasza:
70%

Nem. A mell nem tejtároló, hanem tejtermelő szerv. Szoptatás közben termelődik a tej nagy része.

Egy baba pedig nem hisztizik.

jún. 2. 14:52
 2/5 anonim ***** válasza:
74%
Én racafolok azért arra, amit az 1es írt. Mindenki mindig ezzel jött, hogy a mell nem tejtarolo, hanem tejtermelo szerv...velem nem így volt, amig szoptattam. Rengeteg tej termelődött, ha sok idő maradt ki két etetés között. Ha viszont keves, egyszerűen sokszor nem volt annyi tej, hogy jól lakjon a babám. És hajjajjajj, dehogynem tud hisztizni egy baba:D
jún. 2. 14:56
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

Nem. A hiszti egy tudatos manipulálás. Erre nem képes egy baba. Majd 2 éves kor körül.

Az írásod első fele pedig csak tàjékozatlanság.

jún. 2. 16:54
 4/5 anonim ***** válasza:
28%

2-es, ezt én sem értettem soha, ha nem tárolja a mell a tejet, akkor reggelre miért lett belőlem mindig Pamela Anderson? 😀

20 hós múlt a fiam, igaz, hogy már csak "hobbiból" szopik reggel meg este, biztos nem 3-350 g tej jön belőle, de még mindig láthatóan más formájú a mellem szopás előtt meg után...

jún. 2. 16:59
 5/5 anonim ***** válasza:
70%

Valamennyit tárol, igen, de a tej nagyja szoptatás közben termelődik. Viszont a tejtermelő mirigyek kifáradnak, ha nem kapnak olyan sok pihenőt két szoptatás között, akkor a másodiknál adott idő alatt kevesebb tej fog kijönni.

Nekem fejésnél az volt a tapasztalatom, hogy gyakoribb fejéssel összesen, tehát mondjuk egy nap alatt több jött le, de egy-egy alkalommal kevesebb. Ha kétszer annyiszor és alkalmanként ugyanannyi percig fejtem, akkor mondjuk másfélszer annyi lett a lefejt mennyiség (másnapra viszont kicsit több, tehát idomult a szervezetem a nagyobb igényhez).

jún. 2. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!