Lógósabb lett a mell, kevesebb a tej?
Nem. A mell nem tejtároló, hanem tejtermelő szerv. Szoptatás közben termelődik a tej nagy része.
Egy baba pedig nem hisztizik.
Nem. A hiszti egy tudatos manipulálás. Erre nem képes egy baba. Majd 2 éves kor körül.
Az írásod első fele pedig csak tàjékozatlanság.
2-es, ezt én sem értettem soha, ha nem tárolja a mell a tejet, akkor reggelre miért lett belőlem mindig Pamela Anderson? 😀
20 hós múlt a fiam, igaz, hogy már csak "hobbiból" szopik reggel meg este, biztos nem 3-350 g tej jön belőle, de még mindig láthatóan más formájú a mellem szopás előtt meg után...
Valamennyit tárol, igen, de a tej nagyja szoptatás közben termelődik. Viszont a tejtermelő mirigyek kifáradnak, ha nem kapnak olyan sok pihenőt két szoptatás között, akkor a másodiknál adott idő alatt kevesebb tej fog kijönni.
Nekem fejésnél az volt a tapasztalatom, hogy gyakoribb fejéssel összesen, tehát mondjuk egy nap alatt több jött le, de egy-egy alkalommal kevesebb. Ha kétszer annyiszor és alkalmanként ugyanannyi percig fejtem, akkor mondjuk másfélszer annyi lett a lefejt mennyiség (másnapra viszont kicsit több, tehát idomult a szervezetem a nagyobb igényhez).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!