Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan, hogy nem tápláló...

Van olyan, hogy nem tápláló az anyatej?

Figyelt kérdés
2 hetes baba nem hízott egy grammot se, pedig látszólag van tej. Az étkezésem nem az igazi, sokat idegeskedek a szoptatáson és nem nagyon eszek/iszok. Lehet ezért nem lakik tőle jól? Mikor tápszert adok neki akkor jól alszik,nyugodt.
2024. máj. 17. 14:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Inkább arra gondolnék ilyen esetben, hogy valamiért nem eszik belőle eleget. Ez lehet azért, mert kevés a tej, de - gondolom- akkor sírna, hogy még éhes, na meg jó esetben pár nap alatt idomul a tejtermelés a baba igényeihez. De azért is lehet, mert van tej, de a baba mégsem eszik belőle eleget. Fent írták, hogy lehet a rossz technika miatt vagy ha gyenge az arcizma, ha nagyon aluszékony és jóllakás előtt elalszik...

Az első két hétben stagnált a lányunk súlya és csak 1 hónap után kezdett el rendesen gyarapodni. Kicsi, sárga, aluszékony baba volt, ha elkezdtem szoptatni, 5 percen belül elaludt. Szoptatás közben próbáltam ébren tartani (nem sok sikerrel) és orvosi javaslatra 2 óránként etettem. Fejni alig tudtam, de azért nem aggódtam, mert egyrészt a testvérénél sem ment ez, mégis jól fejlődött, másrészt szoptatáskor ömlött a tej a másik mellemből, egy idő után nem is vacakoltam a fejéssel csak odatartottam ilyenkor egy poharat, mert több jött így le :). Aztán egy idő után megszűnt ez a tejszökőkút, de a baba ettől még szépen hízott.

2024. máj. 17. 16:10
 12/22 anonim ***** válasza:
68%
Nézesd meg a nyelvfékjét is. Kisfiamnak miután felvágták, tudott rendesen szopizni, addig üvöltve vergődött a mellemen. Ezt a gyerekorvosnak látnia kell, hogy rendben van e, vagy nincs.
2024. máj. 17. 16:34
 13/22 anonim ***** válasza:
61%
Még ha 5-en leírjátok neki, hogy valószínű a technika nem jó, akkor előtte olvassátok már el, hogy lefejve kapta már, amit gondolom megeszik… HA lefejve kapja és semmit nem hízik, aminél látod, hogy mennyit eszik, akkor más a gond.
2024. máj. 17. 16:49
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

13: kérdés, hogy tud-e annyit lefejni, ami elég a babának. Mert az, hogy 80 ml-t lefej, nem jelenti azt, hogy a baba jó technikával annyit evett volna. A összes tejet nem tudja kifejni. Kevesebb munkával meg tudja enni cumiból, más a technika is, ráadásul 2 hetes babáról van szó. Én el tudom képzelni, hogy nem tud annyi tejet lefejni, hogy elég legyen a babának, szopni meg nem szopik hatékonyan. Van, aki azt csinálja, hogy szoptatás után fej és a lefejt tejet a következő szoptatás után, kiegészítésként adja oda. Aztán van, akinek a babája rájön, hogy ha nem szopik, kevesebb munkával hozzájut az adagjához ;) (testvérem gyereke csinálta ezt).

Viszont az biztosan lehet gond, ha nem iszik eleget az anya, úgyhogy arra kiemelten ügyelnék. Akár úgy, hogy szoptatáskor odakészít egy üveg vizet és néha meghúzza. Én az elején ennivalót is készítettem oda, egyébként nem volt időm rendesen enni.

2024. máj. 17. 17:07
 15/22 anonim ***** válasza:

13# Szerintem az evésnek is van köze, nagyon sokáig fejtem, picit kevesebbet ettem vagy nem olyat, nem ittam annyit már nem jött le szinte semmi sem egyből. Stressz is. Bár ez is megdől ott, hogy barátnőm egy litert ha ivott, enni nem bírt csak pár falat és ömlött a teje végig. Biztos genetika is ez valahol.

Igen, de ha amúgy a gyerek a 90ből 70-eket eszik, akkor elég neki a lefejt. Ez nem derült ki végül is. Ha a tápszeres baba csak 90-eket fogad el és emellett nem hízik azért ott se a kajamennyiség a gond, megtömni nem lehet, valamennyit híznia akkor is kellene. Kérdező ezek a 90 ml-k hogy jönnek ki? Hányszor eszik ennyit?

2024. máj. 17. 17:25
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Jól értem, hogy tápszert is kap? Szoktad mérni szoptatás előtt-után? Hiába nem javasolják, ilyen esetben nem rossz, ha tudod, hogy mennyit szopott. De ezek szerint most már lefejve is kapja. Nem valószínű, hogy létezik olyan, hogy nem tápláló anyatej. Ha megbizonyosodtál róla, hogy a mennyiség meg van, és mégsem hízik, én tovább mennék valamerre. Az én lányom keveset, 40-60 ml-ket evett egy-egy alkalommal (3 óránként, éjjel ritkábban) az első pár hétben, de mégis gyorsan kikerekedett.
2024. máj. 17. 17:31
 17/22 A kérdező kommentje:
3 óránként tudok ennyit fejni, olyan 70-80-90ml ez változó. Tegnap kezdtem el este a tápszert, eddig nem kapott mást anyatejen kívül. Mit javasoltok? Mérjem le szoptatás előtt és után,hogy mennyit evett?
2024. máj. 17. 18:18
 18/22 A kérdező kommentje:
10-es van étvágya,de szopizás közben hamar bealszik és utána büfiztetem és átrakom a másik mellemre, de ott is elég hamar bealszik. Viszont így, hogy lefejve adtam neki 60ml-t evett és mégsem hízott,pedig a védőnő azt mondta,hogy megkellett volna mozdulnia a mérlegnek estére.
2024. máj. 17. 18:23
 19/22 anonim ***** válasza:
Beszélj szoptatási tanácsadóval.
2024. máj. 17. 19:56
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

"Lefejem és úgy adtam neki a napokban, hogy lássam mennyit eszik meg és hízik-e tőle, de nem indult a mérleg."

A lehető legrosszabb, amit tehetsz. Ha cumiból adod, cumizavaros lehet, meg a fejés nem adja ugyanazt a stimulálást a mellednek, mint a baba, és normál esetben nem is hatékony. A baba többet ki tud szívni, ha minden rendben megy.

Mérd le a babát szopi előtt és után, abból látod, mennyit szopott.

2024. máj. 17. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!