Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan hogy nem tápláló az...

Van olyan hogy nem tápláló az anyatej és nem hízik a baba tőle?

Figyelt kérdés

Lassan 5 hónapos a fiam.Már elkezdtem a hozzátáplálást is de pl tegnapról mára egy dkgot se hízott :(

Már kivagyok ettől!

Körmölöm mikor mennyit eszik,mérem minden nap és idegesít hogy nem látok változást!

Valamit rosszul csinálok?

Vagy adjak neki tápszert?

Éjszakára azt adom neki.

A tapasztalatom hogy az anyatejtől 2 óránként eszik.

2021. okt. 9. 19:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, azt csinálod rosszul, hogy 5 hónaposan még méregeted, mennyit hízott, pláne naponta.

Vidám gyerek? Normálisan néz ki? A súlya megfelel a korának?

Ha igen, akkor mit idegbajoskodsz napi szintű méréssel? Majd akkor izgulj esetleg, ha el lesz maradva a korához képest.

2021. okt. 9. 19:44
 2/15 anonim ***** válasza:
27%
Régen már 2-3 hónaposan kezdték a hozzátáplálást, most meg 6 hónapot mondanak. Én sem bírtam, mert állandóan a cicin lógott volna, szerintem éhes volt. De ha már elkezdted a hozzátáplálást nincs miért aggódnod. Majd eszik vagy szopik, ha éhes lesz. Amúgy egy bizonyos korban leáll a növekedés, elkezd mozogni a gyerek, letornássza. Az én lányom 6 hónapos korától 1 éves koráig fogyott!!! Igaz előtte olyan duci volt, hogy öröm volt nézni. Kérdeztem is a dokit, hogy nem baj-e, azt mondta, hogy kétszer akkora mint a kortársai mit akarok hova hízzon. Most 13 éves, még él.
2021. okt. 9. 20:16
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Miért méred? Miért szívatod magad?

Hagyd abba a méricskélést! 5 hónapos, nem 5 napos!

2021. okt. 9. 20:38
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Tedd el a mérleget jó mélyre.

Ha a baba megduplázta a születési súlyát (elvileg ezt kb fél éves korára "kell" elérnie), onnantól lassul a hízás. Nem fog minden hónapban kilókat magára hízni.

Ha boldog, kiegyensúlyozott akkor nincs gond.

A méricskélést ajánlotta valaki, van értelme, hogy melyik nap mennyit hízott?

2021. okt. 9. 20:48
 5/15 anonim ***** válasza:
71%
Nem feltétlen azért szopizik gyakran, mert éhes. Szüksége van rád, a cici ilyenkor még a minden. Miért baj, hogy 2 óránként szopizik? Tedd cicire igény szerint a merleget meg engedd el.
2021. okt. 9. 21:31
 6/15 anonim ***** válasza:
79%
Amúgy, nincs olyan, hogy nem elég tápláló a tej. Egy igény szerint szoptatott csecsemőnél mindig annyi, és olyan minőségű tej termelődik, amire szüksége van. Ha többször kéredzkedik cicire, az azért van, mert beállítja magának a tejtermelést, nem azért, mert rossz a tej minősége.
2021. okt. 9. 21:33
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt teszed rosszul, hogy folyton méred.
2021. okt. 9. 21:48
 8/15 anonim ***** válasza:
82%
2 évig szoptattam, 1x sem mértem. Minek???
2021. okt. 9. 21:51
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Úristen, nekünk a gyerekorvos már a 2. héten azt mondta, hogy dobjuk ki a mérleget az ablakon, mert több kárt okoz mint hasznot. Azt mondta, hogy az első két hónapban hetente egyszer mérjük, aztán meg havonta... A sűrű mérés csak tök fölösleges stressz, mert nem a tényleges gyarapodásról kapsz infót, csak az emésztését követheted maximum, hogy éppen mennyi étel állomásozik benne a feldolgozás különböző szintjein.

A rendelőben fel tudják dobni a heti értékeket egy számítógépes programba, ami megmutatja, hogy szabályosan gyarapodik-e a gyerek vagy nem. A mi babánk - a mi alkatunknak megfelelően - mindig "hosszabb" volt az átlagnál és emiatt soványnak tűnt, de a program mindig kidobta, hogy tök szabályosan nő a tömege, csak máshogy oszlik el rajta. Ráadásul az első 2 hónapban sokkal nagyobb iramban gyarapodik a gyerek, aztán ez lelassul, tehát egyre kisebb rá az esély, hogy napi szinten mérhetően gyarapodjon. Meg gondolom, hogy nem konyhamérleggel méred, hanem babamérlegen, ami közel sincs olyan pontos.

2021. okt. 9. 22:26
 10/15 A kérdező kommentje:

Igen babamérlegen mérem.

Még nem duplázta meg a súlyát.

Sajnos nem cicizik hanem fejem neki a tejet és üvegből kapja.

Ennek egészségügyi oka volt eleinte aztán már nem szokott vissza a cicire sajnos.

2021. okt. 9. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!