A szoptatást vagy a tápszerezést preferáljátok jobban? Ti melyik módszerrel etettétek a kisbabátokat?
Az az összevissza folyás egy hónapnál nem tart tovább.
És még alkoholt is lehet inni, merészebb anyukák isznak is. A testsúlytól függ utána hány órán át nem lehet szoptatni, illetve hogy mennyit ivott az adott illető.
Üdv, egy fejős tehén.
50
°Akkor aki nem szoptat az nem szereti a gyerekét? Minek szülne bárki is gyerekeket ha úgysem fogja szeretni őket. Szerintem ha anya boldog akkor a baba is az. Én egyéni döntésböl hagytam abba 1 hét után a szoptatást(ezt leirtam nem tudom már hanyas kommentemben)
Nagyon fájt, stresszelt hogy nem tudtam mennyit eszik a baba, sokat fogyott az 1 hét alatt így abbahagytam, nem voltam boldog. Egy baba lehet boldog tápszeresen is.
Szerintem a szoptatás jobb,de csak mert kipróbáltam q tápszert is. Utáltam az üveg elmosását,utáltam a por kimérését,utáltam hogy meg kell melegíteni addig meg ott bőg a baba. Utáltam hogy mindent cipelni kell magammal habetetni akarom ,plusz egy üveg melegítő is kell.
Szoptatásnál csak előkaptqm q cicim és kész és mindig elvonult senki nem akarta "csodálni q látványt" vagyis anyós szerette volna de kiküldtem. Ha meg pihire vágytam akkor ott volt egy nagy adag lefagyasztott tej amit a férjem fel tudott melegíteni és odaadni üvegben a babának szóval nem volt rám szorulva a baba.
Igen a tápszer tömít,debez csak annyit tesz hogy a baba szerette múlatni az időt a cicivel és ugyanazt a mennyiséget hosszabb ideig szopta.
A másik válaszolónál egy hét az semmi és ott ha fogyott is nem jelenti azt hogy éhezett. Férjem is méregette és be volt tojva de lenyugtattam hogy a baba pocakja akkora mint egy meggymag ennyi tejjel is elvan. Azóta is jó evő és semmi baja.
Szerintem akkor kell tápszer ha az anyuka idegileg nem bírja,nincs tej,nem sikerül a szoptatás,fizikailag nem tud szoptatni,nincs elég tej. De ezek csak akkor ha már mindent megpróbált és akkor jöhet a tápszer.
Az nonszensz hogy azért nem szoptat mert jaj csúnya lesz a cicim,nincs kedvem,nincs időm,nem akarom hogy hozzáérjen a szája,unom hogy foglalkozni kell vele stb.
Akkor kell a tápszer ha vagy nincs tej vagy az anyuka lelkileg tropára megy a szoptatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!