A szoptatást vagy a tápszerezést preferáljátok jobban? Ti melyik módszerrel etettétek a kisbabátokat?
Egy tápszeres és egy hosszan szoptatott anyatejes gyerekem van.
Egyértelműen a szoptatás volt nekünk a jobb.
A tápszeres se jókedvemben lett tápszeres, hanem betegség miatt. Nem volt szoptatható. 4 hónapig kínlódtunk a vegyes táplálással, utána kínlódás volt a full tápszeres időszak is. Betonszéklet, reflux, kísérletezgetés. Lassú döcögős hozzátáplálás, rágási nehézség...
Ezzel szemben az anyatejes táplálás megváltás volt. Hiába vele is nehezen indult, de megérte kínlódni. A hozzátáplálás is könnyű volt, jó étvággyal evett. Pohárból inni is pikk-pakk megtanult.
A mellem semmit se ereszkedett, pedig anyukámat látva arra számítottam, hogy olyan lesz, mint két kiürült tejeszacskó, de a mai napig melltartó nélkül is jól elvagyok, áll mint a cövek 40 évesen is. Igaz, nem nagyok, de anyukámé se, neki mégis korán lógtak.
Köszönöm a válaszokat!
10-es, igen, pont ezért nem értem azokat az embereket, akik azt mondják, hogy a terhesség és a szülés mennyi kárt tesz a nő testében, teljesen leamortizálja, meg sérüléseket okoz és egy roncs lesz a test.
Szerintem ehhez meg szülni nem kell, mert 45-50 év felett úgyis kezd "tönkremenni" a test, semmi sem lesz már olyan rugalmas mint fiatalkorban, minden megereszkedik, gyengülnek az izmok, stb.
Viszont nem kellene általánosítani, mert nagyon sok olyan anyuka van, akinek semmi baja nem lett mondjuk 2 terhesség és szülés után sem.
Engem is érdekel mi a kényelmes a szoptatásban 33as??
Nekem a tápszer sokkal kényelmesebb és aludni éjjel 7-8 órát mint egész éjjel 2 óránként szoptatni. De kinek mi a kényelmes.
ja 39 es.
Mondjuk én melegítem és nem üvölt a gyerekem hiába 7órákat kibír éjjelente. Ha meg sír akkor a párom lefoglalja a babát,( nem alszik mint aki jól végezte dolgát )amíg megcsinálom a tápszert ami össz vissz 4 perc melegítéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!