Gátvádelem-miért ilyen kevés kórházban alkalmazzák és preferálják?
Első babámat Németországban szültem.Ott kérés nélkül is természetes volt,hogy gátvédelemre törekednek,mikor a vajúdás alatt rákérdeztem(az amúgy már nem fiatal kb.50 év körüli dokinál) nem is értette,hogy miért kérdezem ezt..
A másodikat itthon(Bpen) fogom szülni,és igazán megdöbbentő,hogy a legtöbb klinika/orvos sem a gátvédelmet,sem a szabad pózt nem preferálja,még akkor sem ha fogadott az orvosod...
Nekem azt mondták a kórházban,hogy a szakmának vannak bizonyos szabályai, és azt alkalmazniuk kell.
Első szülésnél általában vágnak.
Szerintem azért nem vállalják, mert ha komplikáció van, akkor számonkérik rajtuk, hogy miért nem vágtak, holott ez a szabály. Szóval bevállalósnak kell lennie a dokinak, meg a szülésznőnek, hogy eltérjen ettől.
Értem,amit mondasz,de,akkor miért ilyen a szakma,az adott osztály?
Pont múltkor mondta az orvosom(akit nagy nehezen találtam),hogy itthon 2-3x annyi gátmetszés végeznek(nyilván arányosan),mint Angliában,vagy Hollandiában...
A magyar szakma miért nem a 21.századi normákat követi?
Az orvosnak nyilván a beteg az első,az ő egészsége,az,hogy minél kevesebb beavatkozással "megússza"...
Köszönöm a válaszokat!
Én is egy István kórházas orvosnál fogok szülni:)
Sztem. inkább vágjon minthogy repedjek....összevarrják hamar begyógyul és kész.
De biztos hogy itthon a perek miatt vágnak a legtöbben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!