Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy csináljam így az igény...

Hogy csináljam így az igény szerinti szoptatást?

Figyelt kérdés

Próbálok figyelni a babám jeleire, de nagyon erős a szopó reflexe. Etetés után mindig mikor büfiztetni próbálom, akkor teljesen kiakad és semmivel nem megnyugtatható, hiába ringatom, énekelek, tologatom kocsiban, magamra kötöm. Ezt játszuk fél óráig, ilyenkor már kapálózva üvölt és csak akkor nyugszik meg ha újra cicit kap. Így viszont az egész napomat az ágyban töltöm, ha felkelek mellőle, megint jön torka szakadtából az üvöltés, de az alapszükségletű dolgaimat is csinálnom kell mint evés, ivás, wczés. Teljesen kétségbe vagyok már esve, hogy nem megy ez nekem, igazán különbséget se tudok tenni az éhes vagyok sírás és alap nyűgösség között. Erre még rájön az, hogy kb elaltathatatlan, maximum rajtam alszik el, de ha lerakom egyből megébred. Így tartok lassan 4 nap alatt összesen 3 óra alvásnál magam részéről, mert nem merek úgy elaludni, hogy rajtam van, vagy mellettem az ágyban.

Nem tudom kitől kérjek segítséget, de úgy érzem hosszútávon ezt a rendszert nem fogom bírni. Már olyanokat kívánok, hogy bárcsak elapadna a tejem és lenne tápszeres, mert attól talán könnyebben kajakómál.

Tejem van bőven, így is fejnem kell, merr ha az egyikből adok neki, a másik a következő felkínálásra már fájdalmasan becsokosódik.

4 hetes baba anyukája

2024. febr. 22. 09:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
49%

Soha nem büfiztettem...elengedte a mellem,de már aludt is. Csak le kellett tennem aludni.

2 évig szoptattam igény szerint.

2024. febr. 22. 13:06
 12/14 anonim ***** válasza:
Zöld kaki lehet tejallergia jele is amúgy. Érdemes lenne orvossal konzultálni .
2024. febr. 22. 13:43
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez sajnos ilyen, csak nehéz megszokni. Első gyereknél engem sokként ért, hogy hónapokig nem foglalkozhattam az alapvető szükségleteimmel csak úgy. Persze, fontos, hogy törődj magaddal is, mondják, csak ez azt jelenti, hogy csak úgy ehetsz, ihatsz, szrhatsz, hogy mindig visít a baba a háttérben, mert a babák többségét nem lehet lerakni. Na és ehhez elég pár nap, hogy full taccsra vágja az idegrendszered, te meg csinálod ezentúl hónapokig.

De attól még nem csinálod rosszul, csak ezt kevésbé lehet "kiélvezni".

2024. febr. 22. 13:43
 14/14 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt kb 2 hónapos kortól sokkal jobb lett.

Befizetés nekem sem ment, mindenütt azt mondták hogy na azt pedig kell úgyhogy én a kórházban voltam kikészülve emiatt. Itthon elengedtem az egészet.

Az első 1-2 hétben próbáltam a saját ágyában altatni, de ugyanúgy kelt, mint a te babád. Velünk aludt egy ágyban mellettünk 3 hónapos koráig. Utána át tudtam szoktatni. Kiságyba vagy a babakocsiban alszik az első ébredéséig, ami reggel 5 körül van.

Nekem a védőnő azt mondta azért zöld a széklet, mert nem jut el a hátsó tejig. Tedd ugyanarra a mellre, ha pl 1 órán belül 2-3x mellre kéri magát.

Nagyon nehéz az eleje, de utána sokkal jobb lesz.

Gondolom a köldökcsonk már leesett. Innentől lehet pocak masszázst csinálni. Nekünk az jött be ha fentről lefelé 5x kis nyomással simogattuk a hasát, után fordított L alakban ugyanúgy 5x, aztán biciklizettük és 5x óvatosan a mellkasához nyomtuk a térdét. Nem szerette, de még most is ez segít.

Az evést úgy oldottuk megz hogy férjem etetett, míg szoptattam vagy vett nasikat ami mellettünk volt.

Sok sikert!

2024. febr. 22. 15:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!