Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi idő múlva indul be...

Mennyi idő múlva indul be rendesen a tejtermelés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

14-én született a kisbabám császármetszéssel, nem tették cicire azonnal majd csak másnap mutatta meg a csecsemős nővér, hogy hogyan kell szoptatni.

Azt mondta ügyes a baba, jó a technika.

Cicizés után nagyon sírt, kértem a segítségüket és kapott tápszert pótlásként, biztosan éhes volt mert a tápszer után nyugodtan aludt.

Folyamatosan cicire tettem, de mindig ez volt a vége, hogy kapott egy kevés pótlást.

Mióta itthon vagyunk vele egyáltalán nem fogadja el a mellemet, fél perc után “kiköpi” és keservesen sír.

Ha jól sejtem, akkor ez lehet a cumizavar? A tápszerért nem kell megdolgozni neki viszont az anyatejért igen, gondolom emiatt sem kell neki a cici.

Elkezdtem fejni a melleimet, de nagyon kevés tej jön össze, napi max 60ml.

Változhat ez még? Mi tévő legyek? Nagyon szeretném anyatejjel táplálni, de most teljesen úgy érzem, hogy nem fog menni.

Ilyenkor már be kellett volna indulnia rendesen a tejtermelésnek?

Első babám és teljesen tapasztalatlan vagyok.

Köszönöm, ha írtok!

febr. 20. 18:40
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
46%
19#-es. Ez így nem igaz,kicsit járj utána.:) Van iszsz és van,aki időre szokott. Tehát te nem úgy szoptattál,de az nem jelenti,hogy más sem.
febr. 22. 08:11
 22/28 anonim ***** válasza:
78%
Amint lett tejem igény szerint szopizott... Amikor kérte. Addig csináltam a 20-20 percet míg lett elegendő tejem. ;)
febr. 22. 10:20
 23/28 anonim ***** válasza:
79%
Szuperül haladtok, kedves kèrdező! Az elsó tápszermentes ètkezèst követi a többi! :)
febr. 22. 10:45
 24/28 A kérdező kommentje:

20-as:

Nekem ugyanezt mondták a kórházban, hogy 20-20 percnél ne legyen többet cicin, mert én is volt, hogy egy óráig rajta hagytam és olyan szinten lett sebes, hogy csillagokat láttam..😳

febr. 22. 14:34
 25/28 A kérdező kommentje:

23-as:

Köszönöm szépen, nagyon rajta vagyok az ügyön!😊

febr. 22. 14:35
 26/28 anonim ***** válasza:
37%

Hú,de lepontoztátok a 21-es válaszom. Itt csak az a normális,aki iszsz szoptat?Nem vagytok ám rosszindulatúak,de tényleg. Nem azt írtam,hogy ÉN így szoptattam,csak tényként leírtam,hogy van időre szoptatás és van iszsz. Ezzel,hogy lepontoztátok a valóságot látszik,hogy tényleg nem tudtok semmit a szoptatásról. :(

Gratulálok kérdező! Rendbe lesz ez.:)

febr. 22. 14:42
 27/28 anonim ***** válasza:
26%
Nem attòl sebesedik ki a mell, ha sokàig van rajta a gyerek, hanem a nem megfelelő ,,mellrekapàstól".
febr. 22. 14:50
 28/28 anonim ***** válasza:
33%

Az első napokban szinte egész nap mellen kell lennie. Nem, a mell nem ázik fel, nem ettől sebesedik ki. A rossz technika, és a lenőtt nyelv az, ami sebet okoz a mellbimbón.

KÉSŐBB, mikor beáll a tejtermelés, már lehet kevesebb ideig szoptatni, hoszen akkor már jóval hatékonyabb a baba. De az elején nem ez a lényeg. A tejtermelésre az van jó hatással, ha az első hetekben a lehető legtöbbet van mellen a pici.

febr. 22. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!