Mennyi idő múlva indul be rendesen a tejtermelés?
Sziasztok!
14-én született a kisbabám császármetszéssel, nem tették cicire azonnal majd csak másnap mutatta meg a csecsemős nővér, hogy hogyan kell szoptatni.
Azt mondta ügyes a baba, jó a technika.
Cicizés után nagyon sírt, kértem a segítségüket és kapott tápszert pótlásként, biztosan éhes volt mert a tápszer után nyugodtan aludt.
Folyamatosan cicire tettem, de mindig ez volt a vége, hogy kapott egy kevés pótlást.
Mióta itthon vagyunk vele egyáltalán nem fogadja el a mellemet, fél perc után “kiköpi” és keservesen sír.
Ha jól sejtem, akkor ez lehet a cumizavar? A tápszerért nem kell megdolgozni neki viszont az anyatejért igen, gondolom emiatt sem kell neki a cici.
Elkezdtem fejni a melleimet, de nagyon kevés tej jön össze, napi max 60ml.
Változhat ez még? Mi tévő legyek? Nagyon szeretném anyatejjel táplálni, de most teljesen úgy érzem, hogy nem fog menni.
Ilyenkor már be kellett volna indulnia rendesen a tejtermelésnek?
Első babám és teljesen tapasztalatlan vagyok.
Köszönöm, ha írtok!
Nem kellett volna hozzápótolni.
Én nem értem, 2024-ben az emberek egész nap a telefont nyomogatják, de képtelenek utána nézni annak, hogy működik a szoptatás, egy nyamvadt cikket, fórumot, semmit nem olvastál el szülés előtt?
Teljesen természetes dolog, hogy az újszülött babák sírnak, kb. senkinek nincs teje a szülést követő 1-2-3 napban, mert az jellemzően a 3-4. napon durran be, addig nem "éhezik" a gyerek, csak annyira, hogy szopni akarjon, ez a lényeg. Folyamatosan mellre kell tenni, és ez fogja beindítani a tejtermelést, ha mindig pótolsz, nincs inger, nem termelődik több tej, nem lesz elég a babának.
Hívj most már egy szoptatási tanácsadót, ha komolyan szoptatni akarsz. Csak nem értem, ha ennyire akarod, miért nem olvastál utána.
Nem a kèrdező hibàja, de a korhazban, ùjszülöttosztàlyon hogy lehetnek ennyire dilettànsak??!! Jò, hogy nem csirkelàbat dobtak a fürdővizèbe vagy màkteàt itattak vele.
Kèrdező, hìvj szoptatàsi tanàcsadòt. Cumizavatos a babàd.
De ne keseredj el. Meg csak egy hetes lesz a babàd, időben vagytok ahhoz, hogy kizàrólagosan anyatejes lehessen. Csak szakèrtó segìtsège kell, hogy mellre tudjon kapni.
"Azért éhezni sem kell hagyni,újszülöttes barátnőim mesélték,hogy szokás egy két anyukánál,ki vannak tőlük már,hogy akkor se adna,ha már a gyerek a kiszáradásnál tart.."
A kórházban jellemzően 3 napig van az ember, és kb. ennyi idő kell a tejbelövelléshez is folymatos szoptatás mellett, ennyi idő alatt nem fog kiszáradni egy csecsemő sem, ha nem kap pótlást, ne írkálj már olyan hülyeségeket, amelyek nem is relevánsak a téma szempontjából.
2-es:
Roppant kedves vagy, hidd el utána olvastam, az hogy, ide írtam remélem nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!