Kevesebb tej - tudnátok tanácsot adni?
A babám ma 3 hetes, kicsit túlhordott, de egészséges, kiegyensúlyozott, jó ütemben fejlődik. A héten voltunk az első kontrollon, nap 24 grammot gyarapodott eddig.
Most két napja szinte csak cicin akar lenni, amivel nincs is gond, gondolom a meleg meg a 3 hetes növekedési ugrás.
A probléma az, hogy pár napja még dőlt a tejem szó szerint ha csak a babára néztem és be voltak durranva a melleim, most pedig a balból csak minimális jön... Lehet az én hibám, mert 1-2 nap elblicceltem a fejést, gondoltam eléggé kiürítette a baba.
A történethez hozzá tartozik, hogy a szoptatás bimbóvédővel megy - szoptatási tanácsadó sem tudott jobb ötletet, hosszú sztori és kissé problematikus adottságok, ezt nem is részletezném, flottul működött minden eddig. A bal mell első naptól problematikus, így az kevesebbszer "került terítékre", ez vitathatatlan.
Egyébként ügyelek a folyadékbevitelre, rendesen étkezem, mondjuk a pihenés nem a legtöbb, de holnaptól ez is kicsit rendezettebb lesz.
A kérdés tehát az, hogy hogyan tudnék kicsit visszább kanyarodni a kezdeti állapotokhoz? Tudom, a mellnek nem kell szétcsattannia ahhoz, hogy elegendő tej képződjön benne, de ma a balból konkrétan alig tudtam pár cseppet kifejni géppel... Ettől függetlenül a babát ma is többször rátettem, de kicsit megijeszt ez a helyzet.
Előre is köszönök minden segítséget!
(A szoptatási tanácsadóhoz fordulás most nem játszik, akiben megbízom és aki eddig rendelkezésemre állt, sajnos most 1-2 hétig nem elérhető.)
Fejni kell.
Ha nincs tej, akkor is.
Ha csak a ballal van gond, akkor azt.
Nyugiiii
Ez a növekedés ugrás miatt van.
2. Babával fejőm sem volt, mégis kizárólag szoptattam a hozzátáplálásig.
Tápszert utána sem kapott.
És 2 évesen èn választottam le, nem a tej ment el.
Tehát ne ostorozd magad.
Emeld a folyadékbeviteledet.
Gondold el, szoptatnánk vajon röbb évig, ha az összes kellemetlen tünet, ami az elején fennál meglenne?
Nahugye…
Beáll a kereslet kínálat.. aztàn nem feszülget csak ha kimarad szoptatás..
3 hónaposan még durvább volt nálunk..
Normál esetben már 5 ótánként szoptattam, este 2 h éjjel pedig egyszer.
Aztán óránként kérte.
Addig szopott, míg a hónaljamnál is fájt..
Fog kibújas előtt szintén maratoni éjjelek.
( máskor se, de akkor…..)
Szóval normális..
most állítja be a nagyobb mennyiséget..
Hát én sosem fejtem túlzottan. Igény szerint szoptatok a kezdetek óta, max akkor nyúltam a géphez, ha nagyon feszült a mellem, hogy könnyebb legyen a picinek bekapni.
Simán lehet,hogy kezd beállni a kereslet-kínálat, ezért érzed kevesebbnek
Hű, lányok, nagyon szépen köszönöm a sok hasznos választ! Segítettetek megnyugodni, és ez mindennél többet ért.
Kezd helyre állni a rend. :)
Kedves 4-es, jelentkeztem már a csoportba, de még várok az admin jóváhagyására, ezért kerestem itt "tűzoltást".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!