Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi idő múlva indul be...

Mennyi idő múlva indul be rendesen a tejtermelés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

14-én született a kisbabám császármetszéssel, nem tették cicire azonnal majd csak másnap mutatta meg a csecsemős nővér, hogy hogyan kell szoptatni.

Azt mondta ügyes a baba, jó a technika.

Cicizés után nagyon sírt, kértem a segítségüket és kapott tápszert pótlásként, biztosan éhes volt mert a tápszer után nyugodtan aludt.

Folyamatosan cicire tettem, de mindig ez volt a vége, hogy kapott egy kevés pótlást.

Mióta itthon vagyunk vele egyáltalán nem fogadja el a mellemet, fél perc után “kiköpi” és keservesen sír.

Ha jól sejtem, akkor ez lehet a cumizavar? A tápszerért nem kell megdolgozni neki viszont az anyatejért igen, gondolom emiatt sem kell neki a cici.

Elkezdtem fejni a melleimet, de nagyon kevés tej jön össze, napi max 60ml.

Változhat ez még? Mi tévő legyek? Nagyon szeretném anyatejjel táplálni, de most teljesen úgy érzem, hogy nem fog menni.

Ilyenkor már be kellett volna indulnia rendesen a tejtermelésnek?

Első babám és teljesen tapasztalatlan vagyok.

Köszönöm, ha írtok!

febr. 20. 18:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
0%
Elég debil vagy te Drágám.
febr. 20. 22:03
 12/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszadóknak, hogy írtak!

Ez valóban nem az a hely, ahol választ kapnék a kérdésemre.

Páran itt élik ki magukat, kedves egészségükre, ez legyen a legnagyobb öröme, hogy jól megmondja. 😅

febr. 21. 03:14
 13/28 anonim ***** válasza:
7%
De ha olvastál a szoptatásról, ahogy írod, akkor tudnod kellett volna, hogy teljesen normális, hogy 1-2-3 naposan a kórhàzban még nincs tejed és sír a baba, emiatt nem kellett volna hozzápótlásért könyörögnöd, ergo valójában nem olvastál utána, kár ezt letagadni.
febr. 21. 07:43
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem tápszert, hanem segìtsèget kèrt a kèrdező. De segìtsèg helyett csak tápszer volt.
febr. 21. 09:10
 15/28 A kérdező kommentje:

14-es:

Nem ér ennyit, hagyd rá!

Egy idegen embernek nem fogok magyaràzkodni, ő biztosan mindent tudott, szerencsés..😊

febr. 21. 12:09
 16/28 anonim ***** válasza:
77%
Hallottam olyat is, hogy akinek nem fogadja el a cicit a gyerek, az hasznaljon bimbovedot.
febr. 21. 12:18
 17/28 A kérdező kommentje:

16-os:

Igen, be is szereztem mert a kórházban mondták, hogy nem emelkedik ki a mellbimbóm és ezzel rá segíthetek, hogy könnyebben jöjjön neki.

Talán elindult valami, mert ez volt az első étkezése, amikor nem kellett pótlás.😊

febr. 21. 12:25
 18/28 anonim ***** válasza:
64%
Szia. Császáros voltam. Én csak 2 napra rá kaptam meg a babát, akkor mellre tettem, de nemtudott szopizni... Addig tápszert kapott. 3.ik nap már velem volt. Nekem azt mondták a csecsemősök, hogy 20 perc egyik mellen 20 perc másik mellen. Ha ezután is éhes pótolunk. Mindig mértem az időt, ha még éhes volt mentem pótlásért. 6 napos volt mikor hazaértünk a kórházból. Tartottam magam a 20-20 perchez. Utána 30 ml tápszer. De volt hogy már csak 10 ml kellett és aludt szépen. Kb a 9.ik napon jutottunk el oda, hogy csak az egyik cici után elaludt. Megjött a tejci így onnantól nem volt szükség pótlásra, felváltva szoptattam etetésenként cicit váltva. Szoptatási tanácsadót hívnék, de hátha én is segítettem 🥰 ha nem veszi el a cicit próbáld bimbóvédővel, esetleg glükóz cirupot cseppents rá... Első napokban csak így fogadta el a kislányom.
febr. 21. 16:29
 19/28 anonim ***** válasza:
16%
17, ez jó nagy baromság, már bocs. Nem időre szoptatunk, főleg nem az elején, és pláne nem cukrozzuk be a mellünket 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
febr. 21. 18:25
 20/28 anonim ***** válasza:
72%

Hú hatalmas károkat szenvedett a gyerekem mert 3x glükóz lett a mellemre csöppentve.. Ugyanmár. A nővérek azért mondták a 20 20 percet, mivel én rajta hagytam egy órát is.,de ugyan úgy éhes volt utána. Azt mondták igy nagyobb az esélye, hogy nem ázik szét és repedezik ki a mellbimbóm... Lehet hogy szerinted ordas nagy baromság... De az hogy 9 nap után nem kellett pótlás úgy hogy három napig nem volt velem a gyermekem igen is nagy szó szerintem. Akkor még is jól csináltam valamit.

Adj te tanácsot ha ilyen marha okos vagy., 😘

febr. 21. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!