Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » El fog apadni a tejem, mert...

El fog apadni a tejem, mert érzéketlen, puha lett?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Van egy 35+5 napra született 11 napos kisbabám.

Eddig csak anyatejjel etettem. A bal mellemmel olyan gondom lett tegnapra, hogy visszaszerezte eredeti méretét, puhaságát és érzéketlen. Nem érzem, hogy bizseregne, keményedne, termelődne vissza benne a tej, amiket a jobb mellemben érzek és ez így nagyon kellemetlen.

30-40 max 50 ml-ket szokott kienni belőle. Próbáltam szopi után fejni, de csak pár csepp jött.

Félek el fog apadni vagy legalábbis ez a mellem nem fog elég lenni a babámnak !!!:(

A jobb jelenleg nagyobb, keményedik, érzem ahogy visszatermelődik a tej, bizsereg. 50-60-70 vagy van hogy 80-at is eszik belőle.

Egy étkezés egy cici, felváltva kapja őket.

Félek, hogy így fogok járni a jobb cicimmel is, mert az is kezd egyre puhább lenni.

Felejtsem el az anyatejes táplálást? Még annyira kicsi a babám, méghozzá koraszülött és úgy szerettem volna legalább 3 hónapig, na már most legalább 1 hónapig szoptatni.

Én nagyon szeretem a szoptatást. Fantasztikus érzés és ezáltal érzem magamat közel a babámhoz. Nagyon nehéz lenne elfogadnom, mégha tudom muszáj is, hogyha esetleg pár nap múlva tápszer kellene.

febr. 10. 04:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem tudod fejni, mert nem tudod becsapni az agyad, hogy a mellszívó a babád. Valakinek megy, valakinek nem indul be a tejleadó reflexe a mellszívóra. Nincs ezzel baj. Én tudok fejni szoptatás mellett, nekem is olyan puha a mellem, mintha egy csepp nem lenne benne, aztán mégis lejön belőle szopi után 150 ml. Ne aggódj, bízz a babádban, bízz magadban, az a valószínűbb, hogy nincs semmi baj a tejtermeléseddel. :)
febr. 10. 12:40
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Először is nyugodj meg. Attól, hogy nem feszül a melled, még termel tejet. Szoptass.
febr. 10. 13:52
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
A legfontosabb, hogy ne stresszelj ennyire, szinte süt az írásodból az idegesség. Pihenj, amennyit tudsz, egyél szénhidrátdúsan, igyál sok-sok vizet, és legyen a baba minél többet mellen - ennyi a titok, semmilyen más fejés, bogyó, tea, ráolvasás nem kell. Hidd el, van tejed, máskölönben ordítana a gyerek naphosszat. Kitartás!
febr. 10. 14:30
 14/23 anonim ***** válasza:
Szerintem csak arról van szó, hogy bár nem jött tej a fejésnél, mellednek ez plusz inger volt a baba szükségletén felül. Emiatt eddig túltermelt és attól feszült. Nem kell aggódnod, nekem a leírásod alapján úgy tűnik, itt minden rendben van. Ha megnyugtat, mérd, hogy mennyit eszik a baba (szopi előtt és utána leméred, a kettő különbsége amit evett). De nem kell mindig ugyanannyit ennie. Mivel már nem fejsz, nincs túltermelés, jobban eljut a sűrű tejig, tehát grammra kevesebb tejjel jóllakik.
febr. 10. 16:22
 15/23 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát. Nagyon megnyugtat, hogy egyöntetűen ilyen sokan azt írtàtok, hogy csak beállt a kereslet kínálat.

Akkor igaz semmi nem történik, ha innentől nem fejem ki a szopizott ciciből a maradékot, ami lehet 10 csepp.

Anyósom meg párom mondja ezt folyton, hogy vagy el fog apadni a tejem vagy nem fog többletet termelni majd ha kell és hogy ezért lett puha meg érzéketlen, mert amióta hazaértem a kórházból csak szoptatok és nem fejek.

Nagyon örülök, ha ez így működik, hogy a mell visszapuhul miután már tudja mennyi kell a babának.

Gondolomy ahogy nő majd a baba és több tej kell neki többet fog cicizni és így több tej termelődik majd, gondolom semmi köze ennek a fejéshez

febr. 11. 16:41
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Anyósod és a férjed nem ért hozzá. Egyik sem szoptatási tanácsadó gondolom. Neked viszont nem ártana egy.
febr. 11. 17:06
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan így, ahogy írod kérdező. NEM kell fejned. Én ha bizonytalan voltam, mindig arra gondoltam, vajon mi a legtermészetesebb. Nyilván nem úgy van ez kitalálva, hogy az emlősállatnak (amilyenek mi is vagyunk) még pluszban fejnie is kelljen a kicsinye felneveléshéhez... A természet ezt olyan szépen megoldotta. Ott a babád, ő intéz mindent. :)
febr. 11. 20:14
 18/23 A kérdező kommentje:
Azóta is szoptatok ügyesen, a baba gyarapszik és már nem mérlegelek miliket:) mert az katasztrófa volt.:)
febr. 15. 16:01
 19/23 anonim ***** válasza:
Szuper. Jól csinálod 😊
febr. 15. 18:13
 20/23 anonim ***** válasza:
Így kell ezt, szuper vagy. És ha jönnek majd a növekedési ugrások, vagy esetleg a 3oox kelős éjszakák (kívánom, Hogy kíméljen meg tőle a sors), ne bizonytalanodj el magadban. Jönni fognak megint a jótanácsok - pótolj, fejj, miattad sír, stb. Ezeket mind hagyd figyelmen kívül. Ha cicit akar, szoptasd meg, ennyi a titok, így mindig lesz elég tejed. 13/17 voltam.
febr. 15. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!