Ha puha a mell és úgy tűnik nincs benne semmi miután evett a baba de még kér akkor kiürült? Vagy még szopizhat belőle?
Ha kemény a mell az nem az elég tej jele, hanem a túltelítődésé.
Ugyanígy a puha mell nem azt jelzi, hogy túl kevés van.
A mell nem tud kiürülni, mivel szoptatás közben is termelődik. Akkor amikor a gyerek komfortszopizik. Ezért nem érdemes korlátozni.
Nem ürül ki, mert ingere termel.
Akkor lesz elég, ha hagyod rajta lógni.
Két üres tejeszacskónak tűnnek a melleim, aztán gyerekenként másfél évig volt benne tej, mert szoptatás hatására termelődött és nem azok közötti időben.
A másfél év lehetett volna több is, de én nem akartam. 😅
Szintèn ahogy a 6-os..
A kezdeti túltelítődés után, mintha nem is szoptatnék.
Most lefogytam 24 kg-ot.. a melleim mint tiniként, a szoptatást nem hagytam abba, nem ment el a tejem.
Nagyot majdnem 3 éves koràban tudtam leválasztani, a kicsi lassan 2 éves, drasztikusan nem akarom elvenni, így lassan tudom leválasztani.
Majdnem 1 èvet tandem szoptattam őket.
Nem vállveregetés miatt írom, csak alàtàmasztva, hogy sima nem feszülő mell is teljesen jól termel, képes kizàrólagos szoptatásra és még azon felül is..
Nagyon ügyesek vagytok anyukák, hogy ilyen sokáig tudtatok szoptatni. Sajnos nekem nincs elég tejem, éjjel mikor először felkel meg tudom etetni egész délig de utána mintha kiürült volna, szopizik de nem lakik jól :( olyan szomorú vagyok e miatt, mert szerettem volna szoptatni, az estéről meg ne is beszéljünk alig hajlandó szopizni.
Én rakom szopizni meg ha megnyomom cseppen is belőle egy két csepp de nem lakik jól belőle.
A legtöbben átmennek ezen. Nagyobbik gyerekemnél én se bírtam a kiképzést, nem bírtam túllendülni, hogy délután 2-3-tól folyamatosan üvölt, hiába pakolgatom jobbról balra balról jobbra szüntelenül, elkezdtem hát pótolni és bizony nem volt megállás. Tápszeres lett.
A kisebbikkel szóról szóra ugyanez történt, de már edzettebb voltam, nem hagytam könnyen. Új szoptatási tanácsadó segített, aki nem vetette el a pótlás lehetőségét sem, de okosan, sns-ből. 2,5 éves a kisebb és még mindig anyatejes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!