Miután kiürült a mell, szoptatás vagy fejée után, mennyi idő míg visszatermelődik a tej?
"hogy ne kelljen tápszert adni neki"-pedig a tápszer nem ördögtől való méreg. Egyesek úgy beszélnek a tápszerről, mintha az nem volna táplálék.
Tévedés, nem akarlak lebeszélni a szoptatásról, sem pedig rábeszélni a tápszerre, de a legfontosabb, hogy a baba jóllakjon, jól fejlődjön. Ha nincs tejed, elapad, arról nem tehetsz. Ha mindent megtettél, hogy visszahozd és nem megy, akkor úgyis tápszer lesz a vége. És hidd el, három év múlva nem fog számítani, mit evett a babád.
Délután nem kiürül a mell, hanem másfajta tej termelődik, ami kevesebb tömegű, de laktatóbb. Emiatt ha méred a babát, grammra kevesebbet eszik de jól tud lakni vele.
A másik hogy a babák estére elfáradnak és nagyon szeretnek megnyugodni a cicin és órákat szopni. Sokan ilyenkor tápszert adnak, pedig nem az van hogy a baba nem lakik jól, csupán mellen akar lenni. Ehhez nagyon sok türelem és elfogadás kell az édesanya részéről, plussz önfeláldozás hogy este ne akarjon mást csinálni pár hónapig csak szoptatni.
Akkor teszem a babát cicire amikor csak kéri ha enni akar, vagy ha csak cumizni. Időm mint a tenger a baba érdekében. Viszont amikor sír a cicivel a szájában akkor tápszerhez nyulok.
De jó lenne ha lenne nekem is elegendő tejem. Nagyon sok ismerősöm csak szoptat és még tejük is van pluszba. Nekem egy csepp sem jön ha szopizás után fejek délután.
Abszolút nem kötekedve kérdezem, inkább segítséget várok:
Hogy lehet pár hónapig csak szoptatni többedik gyereknél? Én a 3. gyermekemet várom és nekem ez teljesen sötét folt, nem látom át, hogy mit csinálok a két nagyobbikkal órákon át, míg a kicsi szopik. Ilyenkor magatokra kötitek és szopik úgy, hogy közben lehessen játszani, tanulni a nagyokkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!