El fog apadni a tejem, mert érzéketlen, puha lett?
Sziasztok. Van egy 35+5 napra született 11 napos kisbabám.
Eddig csak anyatejjel etettem. A bal mellemmel olyan gondom lett tegnapra, hogy visszaszerezte eredeti méretét, puhaságát és érzéketlen. Nem érzem, hogy bizseregne, keményedne, termelődne vissza benne a tej, amiket a jobb mellemben érzek és ez így nagyon kellemetlen.
30-40 max 50 ml-ket szokott kienni belőle. Próbáltam szopi után fejni, de csak pár csepp jött.
Félek el fog apadni vagy legalábbis ez a mellem nem fog elég lenni a babámnak !!!:(
A jobb jelenleg nagyobb, keményedik, érzem ahogy visszatermelődik a tej, bizsereg. 50-60-70 vagy van hogy 80-at is eszik belőle.
Egy étkezés egy cici, felváltva kapja őket.
Félek, hogy így fogok járni a jobb cicimmel is, mert az is kezd egyre puhább lenni.
Felejtsem el az anyatejes táplálást? Még annyira kicsi a babám, méghozzá koraszülött és úgy szerettem volna legalább 3 hónapig, na már most legalább 1 hónapig szoptatni.
Én nagyon szeretem a szoptatást. Fantasztikus érzés és ezáltal érzem magamat közel a babámhoz. Nagyon nehéz lenne elfogadnom, mégha tudom muszáj is, hogyha esetleg pár nap múlva tápszer kellene.
Beállt. Ez nem olyan hogy mindig 2x akkora lesz a mell, meg bizsereg. A mell nem tejtároló. Nekem már nagyon rég óta érzéketlen ugyanakkora mint volt, ugye már 1 éves a kislányom. Nekem is kb arra az időre állt be mint neked.
Nem fogy a tejed, csak most állt be a kereslet-kínálat.
Ma reggelre a jobb is érzéketlen. Visszaszerezte ici pici régi méretét és puha. Mint a kis tejes zacsi.
Nagyon zavar, mert koraszülött a babám.
Most mindenki velem veszekedik, hogy ez azért van, mert hogy amíg a PIC-en volt fejtem 3 óránként 1 órán át most meg nem fejem.
De azért nem fejem, mert hiába fejtem egyszerűen nem jött a szopizás után már egy csepp sem és borzasztóan elkedvtelenített.
Illetve örültem, hogy végre szoptathatok és annyit eszik amennyit akar, mert már nagyon elegem volt abból, hogy 2 hétig csak fejtem.
Beállt a kereslet-kínàlat, ès elmùlt a tùltelìtődöttsèg. Ez nem annak a jele, hogy kevesebb lenne a tej.
Ki az a tahó a környezetedben, aki egy újszülött anyjàval vessekszik?!?! Ha rokon, küldd ki, ha kòrhàzi dolgozò, jelentsd a betegjogi kèpviselőnek.
Tedd minél többet mellre! Ha sokat ingerli a babád a melled, akkor azt a jelet küldi az agyadnak, hogy több tejet kell termelni 😁 meg próbáld ki a Karamalzt, egyél-igyál sokat!
Ne aggódj, a babád így vagy úgy táplálva lesz!
Ha kevesebb a tejci, rakd rá gyakrabban. De ha jó kedvű (1,5 hetes babánál ez annyit takar, hogy nem üvölt állandóan) és hízik a babád, akkor van tej.
Nekem 0 cicim volt, aztán a belövelléskor megnőtt, azóta megint 0. De 4 hónapja csak anyatejes a bobber.
Egyél, igyál eleget, szerintem ez a legfontosabb! :)
Én ezért ittam a szaporító teát, mert azt nem felejtettem el...
Engem amúgy megnyugtatott, mikor attól féltem, hogy kevés a tej, hogy evés előtt és után néha rámértem a babára, abból láttam, hogy eszik rendesen.
Ne fejd, hagyd minél többet cicin. Meg nem érdemes méregetni sem, csak idegeled magad.
Mérd le heti 1x, abból látni fogod, gyarapodik-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!