Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyatej mindenáron?

Anyatej mindenáron?

Figyelt kérdés

Kedden lesz 1 hónapos a második babánk.

Elsőszülöttem tápszeres volt. Egész hamar az lett, kb. 2 hetesen.

Most van tejem, tápszert csak 1x kellett neki adni, de anatómiailag képtelen vagyok a szoptatásra, így lefejt anyatejet kap. De belefáradtam.

Az egész napom abból áll ki, hogy fejek és etetek. Jó, igaz, apuka is átvesz etetéseket, akkor tudok pihenni, és a nagyobbal többet foglalkozni.

Tényleg szar anya vagyok, ha bedobom a törölközőt?

2024. jan. 14. 01:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%
Mindenki addig menjen el, amíg a saját határai engedik. Ha te úgy érzed, eddig bírtad, engedd el. Nem vagyunk egyformák. Valakit az nyugtat meg, ha elengedi az anyatej témát, és tápszerezik, mást meg az, ha tovább küzd, és sikerül.
2024. jan. 14. 12:04
 12/22 anonim ***** válasza:
24%
😅😅😅Azért ekkora drámát ne csináljatok már egy szoptatásbol!🤦🤦
2024. jan. 14. 12:30
 13/22 A kérdező kommentje:
12-es, nem tudom, hogy nekem szántad-e, de ha igen, akkor nem olvasol. 😅😅
2024. jan. 14. 13:48
 14/22 anonim ***** válasza:
38%
Nem neked!Illetve félig.Írtad ,hogy nem szoptatsz,nem tudom mi lehet az oka.Sokkal egyszerűbb lenne!Meg nem tudom hányas válaszoló írta,hogy mentálisan kikészült!Mégins mitől?Én is szoptatok,egész nap a cicimen van.És?Ez van,majd ennek az időszaknak is vége lesz!
2024. jan. 14. 15:42
 15/22 A kérdező kommentje:
Egyszerűbb lenne, ha nem lenne befelé forduló mellbimbóm. 3 márkájú különböző méretű Bimbóvédőt próbáltunk, konkrétan majdnem egy fióknyi van, de egyszerűen nem tudom ciciztetni. Ezért fejek.
2024. jan. 14. 16:12
 16/22 anonim ***** válasza:
58%
14-es! Neked fáj a szoptatás? OMert nekem igen! Mikor közeledik az idő, már rosszul vagyok. A bal mellem teljesen ki van már sebesedve. Valószínűleg én is csak legyintenék, ha nem fájna és "csak" szoptatni kellene. De így elég nehéz. De próbálkozom. Tejem van elég, Valószínűleg nem jól tapad mellre. Vagy nem tudom, ki lehet a gond. Többször zarodott el abban a mellemben a tejcsatorna. Akkor jöhetett a melegvizes zuhanyozás előtte meg a négykézláb szoptatás, mellette persze a fájdalom. Utána meg a fejés. Talán ezen már túl vagyunk. Legalábbis nagyon remélem. Szóval csak azt akarom mondani, hogy akinek simán megy a szoptatás, talán könnyebben mondja, hogy nagy ügy...
2024. jan. 14. 16:37
 17/22 anonim ***** válasza:
72%
14es.. próbáld ki ha érgörcsös a melled és úgy akar èjjel órànként cicizni több mint egy évig.. mikor nem alszol ès kb bőgve készülsz etetni mert olyan mintha folyamat harapnà..
2024. jan. 14. 17:39
 18/22 anonim ***** válasza:
57%

Kedves Kérdező!

Szerintem ha ez téged ennyire stresszel, ennyire sok idődet elveszi engedd el. Közhely de igaz hogy boldog anya, boldog baba (és család) persze. Semmivel nem leszel kevesebb te sem és a babád sem ha tápszert kap. Főleg hogy van egy másik gyermeked is akinek szüksége van rád ugyanugy.

2 hónapig szoptattam a babámat, bár a második hónapban már kellett neki pótlást adni vacsorára. Gyűlőltem az egészet, mindennap gyomorgörccsel szoptattam amit biztos hogy érzett a babám is, extrém sírós volt. De mindenki nyomta a szöveget hogy ez a legjobb stb. Aztán besokalltam mikor 2 hónapos volt, 100% tápszeres lett és teljesen megváltozott az életünk, lett egy nyugodt kiegyensúlyozott babám aki azóta végig alussza az éjszakákat is. Megérte 2 hónapig szenvedni? Nem. Bár hamarabb tettem volna azt amit én jónak éreztem.

2024. jan. 15. 08:19
 19/22 anonim ***** válasza:

Első gyermekemmel két hét után feladtam .

Fájt,csípett,szúrt a mellem ahogy szoptattam.pedig rendesen szopott szegény lányom,de én nem bírtam

Tapszeres lett,na bumm,azóta már tíz éves és semmi baja nem lett attól,hogy tapszeres volt

A fiammal kiatartobb voltam,őt szoptattam tíz hónapig.

2024. jan. 15. 10:10
 20/22 anonim ***** válasza:

20 te ki a f@sznak képzeldagad,hogy így leszolsz másokat?

Mindenki maga dolga szoptat-e vagy sem.

Ki vagy te a jó Isten?

2024. jan. 15. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!