Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan fogadtassam el vele...

Hogyan fogadtassam el vele cici helyett a tápszert?

Figyelt kérdés

9,5 hónapos a lányom,születése óta nem aludtam szerintem három óránál többet egyhuzamban,és ez még egy jobb este. Átlag öt hatszor kelünk,max hat,de inkább öt órát alszom,több részletben. Kivagyok,elegem van. Apja vigyáz rá néha,de már annyira hányingerem van az állandó kimerultsegtol hogy nem segít hahazajön és egy órára elajulok. Aludni akarok végre,normálisan. A problémám,hogy nem fogadja el a tápszert. Nem az ízével van gondja,eszik mindent is. Csak a csöcs kellene neki...hajnali egykor,háromkor,ötkor,kettőkor,meg a jó isten tudja mikor is.Nem anya kell neki,hanem csöcs. Szopik belőle rendesen,nem komfortszopi. Szopik,megitatom,aztán alszik is vissza. De a tápszert nem fogadta el. Vitte volna az apja,hogy ne kapjak szív infarktust a kimerültsegtol,de orditott. És csak amint a csöcs került a szájába,lett kuss.Napközben is rendesen eszik,akár mennyit adok neki vacsorára,ugyanúgy állandóan is kelunk. A kérdésem,hogy a banatba lehetne lenyomni a torkán a tápszert? Hogy lehetne leszoktatni a cicirol? Ordit ha megérzi az itatót, ha nem a cici jön...de megissza a tápszert is,csak legyen cici. Szóval nem azzal van gond hogy másféle tápszer kell!

..tisztában vagyok vele,hogy sok a helyesírási hibám,sok helyen vulgáris is vagyok, és kicsit vagy nagyon érthetetlen és csapongó is,de a legutolsó utáni erőmmel írom ezt is. Komolyan mondom megdöglök,ha nem hagyjuk abba a szoptatást. Segítsetek kérlek,senki sincs segitsegem,aki tudna ebben segíteni.

2023. dec. 18. 11:59
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
64%

Megértelek, szerencsére nálunk a férjem felfogja milyen fárasztó. Az én babám is állandóan cicizik. Ha felébred csak úgy lehet visszaaltatni. Van hogy azzal sem mindig tobbszor kell probalkozni. Mindenhonnan az csöpög milyen csodás a szoptatás..persze egy bizonyos szintig. Meg milyen jó nem kell tapszert kutyulni éjjel..ja csak igy meg 1 oŕat vagy többet is lóg a cicin. Szerintem egyszerűbb a táp. Az első 3 honapban nonstop ömlött a tej belőlem, csodás volt.

Én is agyaltam ezen hogy lehetne változtatni. Mert oke az enyém is rszik rendesen, mindegy hanyszor kel, de ha véletlen tovább aludt nem lett baja. Ez kb olyan lehet mintha jól lennél lakva de eléd raknának egy szelet csokis sütit..ha már ott van csak megeszi az ember. De cici nélkül üvöltés a vége.

2023. dec. 18. 21:43
 32/64 anonim ***** válasza:
69%

Ez most lehet, hogy buta ötletnek fog hangzani, de lehet, egy próbát megérne. Videókon láttam, hogy egyes apukák azt csinálják, hogy kivágják a pólójukat, és úgy csinálnak a cumisüveggel, mintha mell lenne, és azon keresztül etetik a gyereket, aki simán kézből nem fogadja el az üveget. Kipróbálhatnád esetleg először magadon, “be lehet-e így csapni”, és ha igen, apukával is meg lehet próbálni.

Esetleg próbáltál fejt tejet adni neki cumisüvegből? Ha nem, akkor lehet, hogy azt elfogadná mondjuk az illata vagy íze miatt. Azt le tudnád fejni nap közben, apuka meg este meg tudja melegíteni, és odaadni neki.

De amit mondtak, hogy többféle cumisüveget kipróbálhatnál is jó ötlet. Sokféle létezik, van, ami elvileg szoptatásbarát, és hasonló izmokat mozgat meg, mint szoptatás közben.

Esetleg még apuka próbálhatna anyatejet adni neki svéd itatópohárból. Nem lenne egy gyors menet, de ez van.

Szerintem azt kéne megpróbálni kideríteni, hogy ha valóban nem komfortszopi, akkor mi az, amitől pontosan idegenkedik. A tápszertől (értem, hogy amúgy megeszi a tápszert is, de lehet, hogy az anyatej maga ad neki komfortérzetet, vagy azt kívánja nagyon), vagy attól, hogy mondjuk kézből kapja, vagy valami egészen mástól.

Amúgy az nem lehetséges, hogy nem elég tápláló neki az az étel, amit nap közben kap már? Lehet, pürék helyett érdemes lenne már darabosabbat adni neki, vagy blw-zni, hátha attól nap közben jobban lakik, és emiatt esetleg kevesebbet kel. Nyilván ez sem oldja meg a problémádat maradéktalanul, de ha semmi más nem segít, talán az is minőségbeli javulást jelentene, ha kettővel kevesebbszer kelne.

2023. dec. 18. 21:44
 33/64 anonim ***** válasza:
100%
Cumisuvegbol lefejt anyatejet adni tapszer helyett?
2023. dec. 18. 22:34
 34/64 anonim ***** válasza:
83%

25, 27, 28, 30 pacsi nektek! Végre normális felfogású emberek... Okádnom kell tőle, hogy onnantól hogy megszületik a gyerek, te meg is dögölhetsz, mert csak az ő igényei fontosak. Nem pasztmek, ugyanolyan fontos vagyok én is, meg a család többi tagja is, továbbra is. És igenis akarok aludni, kikapcsolódni, és egyedül fogok WC-re menni, hajat mosok amikor ahhoz van kedvem, és meg fogom inni a qrva kávémat, akkor is, ha addig sír a gyerek. Ja, és nem egyedüli szülőjük vagyok, teljes értékű, felnőtt apukájuk is van, nem csak dísznek. Le kéne már szokni a fenenagy mártírkodásról.

Előbb-utóbb rá fog jönni, hogy vagy cumisüveg tápszerrel, vagy semmi. Ha te most bekerülnél a kórházba két hétre, akkor se halna éhen a baba, hidd el. Ordítani fog, igen, sajnos ezt nem tudod elkerülni, de nem fogja éhhalálig elutasítani. És igenis vannak babák, akik kevesebbszer kelnek tápszer mellett. Nyilván nem mind, de nem egy családot ismerek, ahol ez oldotta meg a probélmát.

2023. dec. 18. 23:07
 35/64 anonim ***** válasza:
82%
Szoptatási tanácsadóval beszélnék. A tévhitekkel ellentétben a gyengéd leszoktatásban is segíthetnek. A szoptatás szuper dolog... Amíg TE nem mész tőle tönkre. Egy kipihent, kiegyensúlyozott anya sokkal fontosabb, mint az anyatej.
2023. dec. 18. 23:22
 36/64 Bogica0616 ***** válasza:
73%
A te babád több emberes baba. Pont ilyen volt az első lányom, pedig tapszeres, adtól csodát ne várj. Oranként kelt este a saját ágyában. Nem lehetett letenni se este se nappal. Csak kézben volt el. A legtutibb modszerem, hogy velünk aludt vagy rajtam, megszoktam és én is úgy aludtam.
2023. dec. 19. 16:02
 37/64 Bogica0616 ***** válasza:
45%
Még valami, azt hallottam, hogy fekve is lehet szoptatni és úgy alszanak az anyák, ezt is kiprobalhatnád. Ahogy írtam, nem biztos, hogy a tápszer eredményt hoz. Az apja nem biztos, hogy akar éjszakázni, vagy tud vele éjszakázni. Nálunk pl nem tudot mert ment dolgozni, valamint a lányom sem akarta. A mai napig bármi van hozzám jön. 3-4 éves koráig kellt este. Szóval erősítsd meg magad és anyosod állítsd le. Ne várj csodát a táptól. Keres egy jó rutint, pl: együtt alvás. A férjed segítsen ha tud, de ne várd, hogy minden este csak ő keljen. Te is csak lefejt tejjel, vagy táppal etesd nappal, így rá fog szokni, ha enni akar üveg van csak. Légy rugalmasabb enged el teljesen a szoptatást.
2023. dec. 19. 16:50
 38/64 anonim ***** válasza:
82%
37# Apuka,ha akarta a gyereket bizony bevállalja. :) Szabadnapon hétvégén lehet kelni hozzá. Nálunk így volt. Ugyanolyan szülője. nyugodtan elláthatja,hogy utána őt is elfogadja. Mert bármikor történhet bizony bárkivel bármi. Én hirtelen 9 napot kényszerültem kórházba most két hete,a nagy szerencsém az volt,hogy apuka kezdetektől a része igen is,így rendbe volt. Bár ezek után értem miért csodálkozott a gyerekorvos a 9 nap alatt,hogy apuka intézte a lányunk,vitte oltásra,főzte a tejmentes ételt,takarított közbe rá. Mert akkor másoknak ezekszerint nagyon egyszerű férje lehet ilyen téren. Barátnőm 3 hétre került be addig szoptatta a picit,ott muszáj voltak a másfél évessel megoldani máshogy. Bizony sikerült. Semmi ördögtől való. Apával elvolt a kicsi szépen. A fekve szoptatás meg tök jó,de sok nőnek nem megy. Nekem nem ment,utáltam,aludni se tudtam amíg rajta volt. Nem mindenki egyforma.
2023. dec. 19. 20:36
 39/64 Bogica0616 ***** válasza:
23%
Kedves 38. Amit írtam egy lehetőség, hátha bejön neki, jobb mint idegileg kikészülni. Édes kevés, ha csak hétvégén tud aludni, mert akkor ér rá apuka. Ide napi megoldás kell, de szerintem csöppet sem olyan tragikus a helyzet, mint gondoljunk a leírás alapján, csak túl kimerül a kérdező, tele depressziós gondolatokkal.
2023. dec. 20. 14:05
 40/64 A kérdező kommentje:
Na hát az ég egy világon mindent is kipróbáltam,de a tápszer nem ment..nincs szívem sírni hagyni. Most egy hete itthon a férjem,merflldekkel könnyebb,mert napközben tehermentesít,de előre rettegek a jövő héttől,amikor megint kezdődik minden elölről. Meg kéne erősíteni magam de hogyan? Nem látok más utat,mint hogy pár napig sír. Azt még nem akarom. De ebbe még bele fogok rokkanni és mártír se akarok lenni.
2023. dec. 30. 18:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!