Fokozatosan, több hónapon keresztül tartott. Figyeltem a jelzéseit, hogy mikor áll készen 1-1 alkalom elhagyására és ritkítottam, ahogy sikerült. Volt, hogy ő hagyott el magától napközbeni szoptatást. Fontos volt, hogy egyéb nagyobb változással ne essen egybe, hogy annál könnyebben menjen. (pl. bölcsi kezdés). Végül úgy láttam elég nagy hozzá, hogy megértse elfáradtam benne és nem lesz több alkalom és sokkal jobban fogadta, mint vártam. Nehéz tippet adni látatlanban, mindenki más élethelyzetben van és másképpen viszonyul a szoptatáshoz. Nem beszélve a gyerekek közti különbségekről. Számomra sem volt egyszerű meghozni ezt a döntést, hogy abbahagyjuk, de valahogy beérett a dolog.
2023. okt. 31. 20:01
2/8 anonim válasza:
Változtattam az esti dolgokon abból a szempontból, hogy például ülve altattam, miközben cicizett, utána fekve vártam a langyos tejjel. Le is ragasztottam, hogy lássa , hogy nem tudok neki adni. Már az első éjszaka sem volt vészes, kb 2 nap volt, hogy megszokta, meglepően könnyen ment. Azóta alszik is egész éjszaka a szokásos 3-4 kelés helyett.
Ő akkor már 22 hónapos volt és altatashoz 2x, meg ugye éjszaka szopizott.
2023. okt. 31. 22:03
3/8 anonim válasza:
Mekkora a gyerek? Másképp csinálnám egy 6 hónaposnál mint egy beszélő kétévesnél.
2023. nov. 1. 00:48
4/8 anonim válasza:
Attól függ mennyi idős.
Nálunk 5 hónaposan válaszottam le, egyik napról a másikra nem tiltakozott. De ha 1.5 éves lett volna addigra már berögzült szokássá vált volna a szopizás-tuti csak üvöltéssel ment volna.
De valszeg így csinálnám akkor is, egyik napról a masikra. Egyszerűen nem adom oda.
2023. nov. 1. 20:17
5/8 A kérdező kommentje:
1,5 éves.
2023. nov. 2. 04:47
6/8 anonim válasza:
Másfél évesnek már el lehet magyarázni valamilyen egyszerű módon. Beteg lett a cici (ha pl. gyógyszert kell szedned), elfáradt (ha neked van eleged a szoptatásból és azért akarod elválasztani). Vagy ha más az ok, akkor azt, nyilván egyszerűsítve. A mellednek jobb, és szerintem a gyereknek is, ha fokozatosan csinálod (amennyiben még többször szoptatod egy nap és van idő még leszoktatni). Pl. eleinte csak alvás előtt van cici, aztán csak este, aztán este sem. Lehet egy búcsú-szoptatás (ezt nem hallottam sehol, de ismerek valakit, akiknél volt, ott a gyerek lett laktózérzékeny és hiába kapott laktázt, így is hasmenése lett minden laktóztól).
2023. nov. 2. 09:34
7/8 A kérdező kommentje:
Ez megvolt. Most ott tartunk,hogy alvásnál csak és éjjel ha felkel. Ez minimum ugye 2 szopi,inkább 3.
Nem tudom merem e elvenni,hogy én ki e bírnám a sírást. Este ha felkel nagyon kéri cici,cici, keresi, mint egy kis függő
2023. nov. 2. 10:54
8/8 anonim válasza:
Na hát az enyém már cicizik, alszik is éjjel 1 éves. Azt mondják a szopis babák sokáig akarnak éjjel is komfortolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!