Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 18-19 hós gyermekedet hogy...

18-19 hós gyermekedet hogy szoktattad le a szopizásról. Nehéz volt? Cicifüggő volt előtte?

Figyelt kérdés
2012. jan. 7. 12:55
 1/2 Dettynaa válasza:
100%

Szia!

Az én lányomat 19 hónaposan kellett leszoktatni a szopiról, mert terhes lettem a harmadik lányommal, és félő volt, hogy elvetélek. Sokat olvastam erről, bekenni mindenféle rossz ízű (fogkrém, pirosarany.. stb) dologgal, felé ütni ruhakefével, meg még ezer hajmeresztő ötlet. Nálunk az vált be, hogy azt mondtuk neki, hogy anya cicije elfáradt, és bibis lett. Tollal rajzoltunk rá, és megkértem nézze meg, szeresse meg, odabújt és elaludt. A harmadik nap a férjem már nagyon élvezte a rajzolást ( pokháló volt pókocskával :-) ), de a gyerek akkor már nem nézte meg bibis e. Bedugta a kis kezét a pólóm alá, és elaludt. Nekem ez humánusan zajlott, és nem maradt rossz élményünk. Esetleg próbáld ki, de vigyázz!!!! Ha "bibis" nem kaphatja be!!! Onnéttól fejned kell, ne fordulj vissza, inkább bújjon oda többször vígasztalódni!

2012. jan. 7. 20:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Az én fiam 22 hónapos volt, amikor leszokott. Próbáltam már előtte is, de órákig hisztizett érte, egyedül tehetetlen voltam. Szerintem az a megoldás (nálunk ez jött be), hogy anya ne legyen ott a kritikus időben. A fiam pl. elalvás előtt szokta kérni, hát akkor apa altatta. Most épp jó volt az időzítés, mert két ünnep közt itthon volt a férjem, így 2 héten keresztül nappal is apával aludt el a fiam. Most már nem kéri.

De be lehet vetni a nagymamákat is, ha hajlandóak rá.

A kenegetést én elég drasztikusnak találom.

2012. jan. 8. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!