Ki hogyan szoktatta le kíméletesen gyermekét a szoptatásról ?Hiába mondom el ,hogy nekem ez már nem jó ,nem szeretném ....nem foglalkozik vele.
Attól függ, mennyi idős.
Ha nagyobb, akkor nem kell úgy kímélgetni, nem lesz semmi baja az elválasztástól. 1-2 napig még este mellre teszed, de napközben már nem, Aztán már este sem.
Nekem a legkisebbem volt 2,5 éves, amikor azt mondtam, elég volt.
Kicsit vekengett, de megértette. Utána kis idővel lázas beteg lett, akkor próbáltam kínálni ismét nagy riadtan, de nem kérte már.
Mennyi idős?
2 év körül megy a megdumálom de akkor sem mindegyiknél
Korábban minden kíméletes hatástalan lesz.
Nálunk 1 hónap múlva 2 éves most néha jobban, néha kevésbé jobban veszi..
Mennyiséget már nem szopik, csak “megnézi”
Néha elég a simi.. piszit is ad..
Nah a naggyal ez sem ment..
De 2,5 èvesen azt mondtam ez az utolsó..
Hisztimentesen még 4! Hónapig bepróbálkozott.
De ott tudtuk letenni ( de vele tandem volt 1 évet a kicsivel)
Tegyem hozzà, (mielőtt valami szoptatásnácinak gondolna valaki vagy a divatos ősanya kifejezéssel élne), első lépésben 6 hónapig terveztem szoptatni, majt 1-1,5 éves korig, hogy tàpszert ne kelljen adni, ha màr van tejem elég..
Nappalra nálunk már eleve el volt téve a cici (simán csak ruhában voltam és ha kérte, adtam helyette valami "jobbat" - enni/inni, esetleg valami játékot vagy ölelést), éjszakára meg pont amiatt, mert már csak cumizgatott és nem is igazán szopizott, de azért óránként ébredt, egyszer csak elvettem. Helyette dédelgettem minden ébredésnél, halkan, nyugodtan mondtam, hogy most a cici alszik, megkínáltam vízzel/tejjel helyette, ha esetleg tényleg kéne neki valami, de az első estét leszámítva semmit sem fogadott el és akkor is csak 1-1 kortyokat. Minden este egyre kevesebbszer ébredt fel, és így kb 3-4 nap után már egyáltalán nem, vagy csak így egyszer-egyszer. Cserébe olyankor nem alszik vissza másképp, csak ha magam mellé veszem, szóval most a kiságyban (nem) alvásról áttértünk az éjszaka nagyobb részében mellettem alszik témára, de ez legyen a legnagyobb probléma. Ha neki ez kell, akkor ez kell, így mindenki sokkal nyugodtabban és jobban alszik.
Reggel és este kap még cicit, a reggeli szopikhoz inkább még én ragaszkodom (hajnalban annál tovább tudunk még lustálkodni az ágyban, mert még fekve kapja az adagot :D ), este meg elalváshoz van, de igazából ez nélkül is tök jól megvan (anyósommal is simán elalszik, de ha esetleg baráti összejövetel volt ahol ittam 1-2 pohárka valamit, akkor olyankor elalszik anélkül is), szóval ha vége ennek a náthás hideg időszaknak, amikor folyton taknyol, akkor ezt is kiváltjuk a hátsimizős éneklős módszerre, mint a délutáni altatást. Én nem egyezkedek vele meg könyörgök, egyszerűen csak mondom neki előre, hogy most már nem lesz, aztán amikor kéri, akkor bújunk, simogatom, dédelgetem, stb, tehát ott vagyok neki fizikailag és mindenhogy is, csak a cicit nem kapja meg. Jól jön ha amúgy van valami alvókája vagy rongyija vagy akármije, amit adhatsz neki, ez nálunk bejött a napközbeni szopiknál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!