Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ki hogyan szoktatta le kímélet...

Ki hogyan szoktatta le kíméletesen gyermekét a szoptatásról ?Hiába mondom el ,hogy nekem ez már nem jó ,nem szeretném ....nem foglalkozik vele.

Figyelt kérdés
2022. febr. 1. 19:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%

Nem tudom miért pontoztatok nullára, ez egy bevett szokás, hogy bekenik valami keserű vagy savanyú étellel, így a pici könnyebben leszokik.

Itt olvastam először erről gyakorin, még pár évvel ezelőtt. De számos anyukás csoportokban is említik.

2022. febr. 1. 22:28
 12/18 anonim ***** válasza:
11%
Nagyon barbàr ès règi szokàs a citromos/règebben ürmös bekenès. A Ròmeò ès Jùliàban mondja Jùlia szoptatòs dajkaja, hogy a gyerekèt ìgy vàlasztotta le, hogy Júliàt szoptassa helyette.
2022. febr. 1. 22:34
 13/18 anonim ***** válasza:
78%

"Hiába mondom el ,hogy nekem ez már nem jó ,nem szeretném ....nem foglalkozik vele."

Bakker, te vagy a felnőtt. Nem akarod és kész, ennyi. Nem engded

2022. febr. 2. 06:42
 14/18 A kérdező kommentje:
13 igen ,már vártam ezt a típusú hozzászólást :én vagyok a felnőtt jöhetsz ezzel ,meg hogy majd mindent megengedek és társai. Ha megnézed a mai ajánlásokat :ne hazudj ,hogy ilyen vagy olyan a cici ,legyél következetes ,legyél őszinte. Mond el ,hogy ez már nem jó stb. Törést okoz a gyerekben,ha bekened valamivel stb.Ezért írtam ,hogy elmondtam nem jó anyának és képes volt hányásig hergelni magát.Hiába bújtam ,énekeltem simiztem. Szerinted építő jellegű és segítőkész hozzászólás volt ez a részedről ?
2022. febr. 2. 06:50
 15/18 anonim ***** válasza:
67%
Igen, az volt. De nem kell megfogadni, nyugodtan szenvedj tovább. A gyereknek épp most tanitod meg, hogy anya nem számít, hisztivel bármit el lehet nála érni.
2022. febr. 2. 06:59
 16/18 anonim ***** válasza:
38%
14, engem is lepontoztak nullara a leragasztott mellel. Ertem en, hogy miert, hordoztam a gyerekem, 2 evig kapott anyatejet, valaszkeszen nevelem, nem ez volt az elso, sem a masodik probalkozasom. Nagyon orulok, ha masnal magatol elhagyja, vagy bevalik, ha megbeszeli vele. Sosem ertettem, hogy az holkotodo, ha hetekig ordit a gyerek a cici utan?A nagyobbik gyerekemnel volt benne reszem, mert ezzel a nagyon valaszkesz modszerrel kezdtem, es ki is tartottam mellette, ameddig birtam, aztan 3 het utan igen, feladtam. A kicsinel is megprobaltam mashogy, es nala sem mukodott. Azt biztosan tudtam, hogy most nem vagyok hajlando hetekig tarto orditast hallgatni. Biztos szar ettol a gyerekemnek.
2022. febr. 2. 07:22
 17/18 A kérdező kommentje:

16 ez teljesen jó ,ha te megtaláltad azt a kiskaput ,ami neked is jó ,meg a gyerekednek is. Ki fogom próbálni :)

15

Igen ez is egy bevált duma ,ha nem fitogtatom az erőmet ,hogy már pedig az van amit én mondok és ha úgy van ordítsál éjjel nappal mer én az anyád vagyok ,akkor már szar anya vagyok. Figyelj...van aki így van aki úgy nevel.Én csak próbálok egy olyan verziót találni ,ami a gyerekemnek is könnyebben elfogadható és ez által nekem is. Az meg ,hogy hisztizik...ne haragudj ebben sem értünk egyet.Szerintem egy 2 éves nem tud hisztizni. Ha az igényei nincsennek kielégítve sír ,ha álmos ,fáj valamilye sír. Nem tudja még úgy kifejezni magát ,de ez nem hiszti az én olvasatomban. Itt volt egy másik hozzászóló is ,aki alvókát használ.Süt az írásából ,hogy nem hagyja sírni és ez mellett következetes . Szóval én erre lennék kíváncsi .Mert az nekem nem megoldás ,hogy sírjál és így ok.

2022. febr. 2. 11:00
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

17, kíméletes módszert kértél, sokak szemében a mell bekenése vagy leragasztása nem az, hanem a gyerek átverése. Addig én is nemhogy ódzkodtam tőle, hanem teljes szívemből elleneztem, ameddig át neméltem, mennyire sok sírással tud járni a jelenleg válaszkész berkekben hangoztatott verzió. Amire mégegyszer mondom, nem gondolom, hogy rossz lenne, sőt, HA beválik. A hányásig meg hetekig-hónapokig cici után ordító gyerek mellett nekem ezerszer kíméletesebbnek tűnik így utólag ez a jelenleg sokak által végtelenül lenézett és megvetett módszer. Mikor már nagyon kivoltam, és segítséget kértem egy csoportban, az egyik anyuka csak privátban merte megírni, hogy ugyanazon ment át, mint én, és nála ez hozta a megoldást. Amikor előszor olvastam, megköszöntem, de nem kértem belőle. Hónapokkal később, mikor már minden mást kipróbáltam, feladtam. Akkor a gyerek már, ahogy írtam, 3 hete sírt, miközben én határozottan, de türelmesen, bár baromi fáradtan mondtam neki, hogy nincs cici. Akkor a gyerekrm már bőven elmúlt 2,5 éves is (26 hónapos korától próbáltam leszoktatni).

Akkor aztán mégis kipróbáltam, és nagy döbbenetemre elsőre elfogadta NULLA sírással. Még utána párszor eszébe jutott, és annyi volt. Én meg néztem, mint a hülye, hogy EZÉRT kellett ez a tortúra?

Tény, hogy nem vág egybe a kötődő nevelés elveivel, szakemberek sem ajánlják tudtommal, szóval ennek mérlegelése mellett csináld. Nekem magánemberként ez vált be. Majd fizetem igény esetén a gyerekem pszichológusát, ha emiatt sérült.

2022. febr. 2. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!