Hogyan szoktasam le a kisfiam a cicis alvásról?
Nagyon sokszor kell fel éjjel de csak hogy cicizen, ha nem kap cicit üvőlt, vagy sír. Most mult másfel éves. Vannak erőszakos modszerek ,de nem célom a lelkében kárt tenni, és nem szeretném hogy hisztisebb legyen tőle.
Minden választ előre is koszonok
Nekem az úgymond "kegyetlenebb" módszert vált be.
Nem adtam neki.
Egy pár éjszakát átsírt és hisztizett órákat de egyszerűen nem értette meg,hogy nincs cici.
Kitartás!! Remélem van jobb módszer ami nektek beválik.
Pont a lényeg maradt le, hogy mennyi idős.
Mert nagyon nem mindegy, hogy 1 hónapos vagy 2 éves.
Azt nem írtad, hogy egyébként szoptatsz-e még rendszersen, csak azzal alszik-e el, vagy hogy csak éjjel jön ez elő.
#2: ott van, hogy másfél éves.
Nálunk csak az vált be,hogy teljesen elvettem. Szintén másfél éves volt, éjszakai alvásai katasztrófák, mert egyet fordult, és követelte a cicit.
Az első hét nehéz volt, de csak az első éjszaka sírt, magyaráztam, hogy cici elment, simogattam, ringattam, énekeltem neki, másnap már nem is kereste, de mint írtam, még 1 hétig nagyon nehéz volt elaltatni, de nem sírt legalább, csak nyilván továbbtartott, mint cicivel. Viszont szépen megtanulta, hogy 1 könyv nézegetés, aztán simi, bújás, alvás. Kitartónak és konzekvensnek kell lenni, ha elveszed, már ne is kapjon.
Azóta, hogy nem szopizik, átalussza az éjszakát, vagy max.1x felkel inni és azonnal aszik is tovább.
Miért lenne korai másfél évesen? És mikor nem lesz az, ovi nagycsoportban?
1 éves kora után semmi szüksége cicire, pláne nem éjszaka, pláne nem 3-4-5-x alkalommal. Ennyi idősen már nem az anyatej a fő tápláléka, max megszokásból keresi a cicit. Egy 1 éves már 1-2 kivétellel mindent ehet, amit mi is.
Nemá, hogy másfél évesen ez korai legyen. Nekem másfél éves koromban már volt egy öcsém, és nem kellett azóta se pszichológushoz fordulnom a trauma miatt, hogy nem szophatok tovább.
Amúgy meg miért érné meg jobban az, hogy a gyerek magától leszokik róla egy év múlva, ha az anyjának már nagyon nem esik jól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!