Kisfiamat hogy szoktasam billire?
2 hónap mulva 3 éves lesz és szeptembertől ovoda.
Szeretnék ötleteket, tipeket, tanácsokat kapni azoktól akik már átestek ezen. (F/30)
szia, még teljesen pelenkás? adtad már neki a bilit, tetszik neki?
én úgy csináltam a fiamnál, alig 2.5 éves volt, hogy mondtam neki hogy nem adok rá pelust, hanem gatyát és hogy szóljon ha kell pisilni, mert akkor a wc-re megyünk. előtte együtt vettünk gatyát. nem is nagyon volt baleset. talán 3-4x, de ez olyan 2-3 hónap alatt.
a fiam a kakilással áll hadilábon, valahogy azt kéne a wc-be csinálnia szeptemberig. amiatt vettünk bilit, hátha abba, de teljesen elutasítja a bilit, pisilni sem pisil bele. csak a wc szükítővel.
Igen teljesen pelenkás.
Igen adtam neki bilit mondtam csücsüljünk rá meg is tette de csak ott csücsül és nem megy belle semmi :)
Nálunk úgy alakult, hogy ott volt a bili a fürdőben és minden este fürdés előtt ráültettem, ha pisilt jó, ha nem nem, de mindig megbeszéltük.
Meg gyakran bejött utánam a wc-re és megbeszéltük, hogy oda kell pisilni.
Aztán egyszer csak magától jött, hogy ő pisilni akar.
Vard meg a stabil meleget es idot hogy tudj egész nap takaritani.
Majd vedd le róla a pelust es kb. 3-4 napig nem add fel, NE ADD RÁ. Onnantól soha többet csak alvashoz!
Tapasztalatbol irom!!!
Tegnap kezdtem ezt el ezt a biliztetés dolgot a párom hiába probálkozot nem volt eredménye, most hogy ő elment dolgozni muszály volt nekem kézbe venni a dolgokat :)
Ma már ott tartunk hogy mindig belle pisilt a bilibe és nem rég meg azt vettem észre hogy ott van benne a kaki is :)
Már egyedül van bent akkor is rá üll legyen az kis vagy nagy dolog, de igaz tegnap belle őszültem a sok magyarázkodásba de meg lett az eredménye egyszer rákiabáltam az is igaz amikor egésznap mondom neki mutatom hogy hova mit hogyan és lepisilt a szőnyegre és jót nevetet na akkor rákiabáltam nagyon pedig nekem is rosszul eset utána jött megint egy sor magyarázkodás és megtörtént a csoda:) ilyenkor nagyon megtapsolom puszilgatom mondom hogy milyen nagy fiu és ügyes
Remélem másnak is segítettem én nagyon boldog vagyok hogy ma a második napon mindent szó nélkül ott végez ma evett a kis asztalánál egyszere csak fel áll rá ült a bilire elvégezte a dolgát és vissza ült enni :)
(30/F)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!